Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Ook in Brabant reden tot zorg: aantal coronabesmettingen stijgt hard

Het aantal coronabesmettingen in Brabant stijgt flink en dat is reden tot zorg. Twee van de drie veiligheidsregio's zitten ruim boven de signaalwaarde qua besmettingen. Ondanks de forse stijging is het risiconiveau in Brabant nog niet verhoogd. Er worden hier nog geen extra maatregelen genomen.

Lees meer

Bredase burgemeester Paul Depla over corona-aanpak: 'De maatregelen kunnen nóg lokaler'

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maakten vrijdagavond regionale maatregelen bekend die verdere verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. Vooralsnog treffen deze maatregelen vooral een aantal regio's in het westen van het land. Desondanks kon de Bredase burgemeester Paul Depla de toon van de boodschap van de premier voor de rest van het land wel waarderen. "Als mensen het belang ervan inzien, dan houden ze zich wel aan de regels."

Lees meer

Ties raakte zijn oog kwijt bij festival in Eindhoven, de dader is nog spoorloos

Ties van Beek moet de rest van zijn leven zijn linkeroog missen nadat hij vorig jaar november werd mishandeld op festival Bontgenoten in Eindhoven. De dader is nog altijd niet gevonden. Komende maandag besteedt Bureau Brabant aandacht aan de zaak.

Lees meer

Stadse Liza (32) vond de liefde op de boerderij: 'Je leeft opeens in het ritme van de dieren'

Boeren is vanouds een mannenberoep. Maar steeds meer vrouwen van agrariërs eisen hun eigen plek op binnen het bedrijf. Liza Simons (32) is zo'n boerin en zij ziet grote kansen: "Als vrouwen een actievere rol krijgen, kun je als sector sneller vernieuwen."

Lees meer

Katten komen om bij brand in Rijen, brandweer redt cavia's

Bij een brand in een huis in Rijen zijn vrijdagavond twee katten omgekomen. De brandweer kon wel drie cavia's redden.

Lees meer

Wandelen over de bodem van de haven, dat kan alleen in Zevenbergen

Een uniek kijkje vanaf de bodem van de nieuwe haven in Zevenbergen, die kans krijg je maar een keer in je leven. Geen wonder dat ruim 2000 mensen zich enthousiast bij de gemeente hadden gemeld voor een rondleiding. Maar door de coronacrisis viel het uitstapje in het water. Gelukkig was de pers nog wel welkom alles vanuit het bijzonder perspectief te bekijken.

Lees meer

Coronanieuws: aantal besmettingen blijft stijgen in Brabant, meer dan 200 positief getesten

In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Lachgaskoerier bedreigd en beroofd: vijf mannen opgepakt

Vijf mannen zijn vrijdagnacht opgepakt nadat ze een lachgaskoerier hadden bedreigd en beroofd in Breda. De politie wist ze alle vijf te vinden na een zoektocht. Het slachtoffer raakte niet gewond.

Lees meer

Na fraaie nazomerdagen slaat het weer vanaf woensdag om

De astronomische herfst begint dinsdag en dit zullen we ook gaan merken. Er zijn buien op komst en de wind trekt aan. Maar voor het zover is, krijgen we nog een paar dagen heerlijk nazomerweer.

Lees meer

Kijk terug: herdenkingsdienst in Sint-Jan voor religieuzen die overleden aan corona

De katholieke gemeenschap herdacht zaterdagochtend in de Sint-Jan in Den Bosch alle religieuzen die afgelopen maanden zijn overleden aan het coronavirus. Verschillende kloostergemeenschappen door heel het land verloren zusters en broeders vanwege het coronavirus.

Lees meer

FC Eindhoven te sterk voor Jong PSV in Eindhovense derby, Helmond Sport in laatste minuut onderuit

FC Eindhoven heeft de Eindhovense derby tegen Jong PSV vrijdagavond met 1-2 gewonnen. Helmond Sport verloor in eigen huis met 0-1 van FC Volendam.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant