Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Balletjespistolen van jongens die treinen beschoten komen mogelijk uit buitenland

De twee jongens die vrijdagavond zijn opgepakt voor het beschieten van twee treinen bij Breda hadden naast een balletjespistool, dat op luchtdruk werkt, ook een gasdrukpistool bij zich. Eén van de wapens vuurde stalen balletjes, waarmee vijf ruiten aan diggelen werd geschoten. Mogelijk komen de wapens uit het buitenland.

Lees meer

Automobiliste rijdt twee bomen uit de grond in Mill en raakt zwaargewond

Een automobiliste is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een éénzijdig ongeluk op de Graafseweg bij Mill. De vrouw raakte om nog onbekende reden van het wegdek en reed twee bomen in de berm omver voordat haar auto tot stilstand kwam.

Lees meer

Snollebollekes voor familiefeest naar Gelredome: iets rustiger van links naar rechts

Kinderen vanaf zes jaar kunnen binnenkort eindelijk ook 'van links naar rechts' op dat o zo bekende nummer van Snollebollekes. De feestact uit Best kondigde zaterdag het eerste familievriendelijke concert aan, in het Gelredome in Arnhem. De koters konden vrijwel nooit een concert bijwonen omdat die doorgaans voor zestien jaar en ouder zijn.

Lees meer

Drukke tijden voor Yolanda die gezinnen in armoede helpt, 'kinderen verdienen een zak met cadeaus'

Het is koud in de loods in Uden. Yolanda gaat stug door. Beide polsen ingepakt in een brace. Ze kwakkelt al jaren met haar gezondheid. Toch steekt ze al haar tijd in het inzamelen van spullen voor gezinnen in financiële nood. "Als je de gezichten van de kinderen ziet, dan krijg je een brok in je keel."

Lees meer

Massale diefstal van zadels bij manege in Heeze: 'Breng een track-and-trace-systeem aan'

Bij een particuliere manege in Heeze zijn vrijdagnacht dertien rijzadels gestolen. "Met grof geweld is de deur opengebroken", meldt een wijkagent.

Lees meer

Tientallen vaten met drugsafval gedumpt in Oud Gastel en Woensdrecht

In Oud Gastel en Woensdrecht zijn vrijdagmiddag tientallen vaten met drugsafval gevonden. Dat maakte de politie zaterdagochtend bekend. De politie vermoedt dat de vaten afkomstig zijn van een illegaal laboratorium voor synthetische drugs.

Lees meer

NS-topman woest op jongens die treinen beschoten: ‘Dit is het wilde westen’

"Het wilde westen", daarmee vergelijkt president-directeur Roger van Boxtel van de NS de beschieting van twee treinen in de buurt van Breda. "Het zou goed zijn als de personen die vrijdagavond een trein beschoten, een maand bij de NS komen werken. Zo kunnen ze zich realiseren wat ze hebben aangericht", dat vertelde de topman zaterdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

Lees meer

Medewerkers Tilburgse shoarmazaak verjagen overvallers met deegroller en pizzaschep

Twee mannen zijn vrijdagnacht in het centrum van Tilburg aangehouden in verband met een overval bij een shoarmazaak aan de Heuvel. Die overval vond vrijdagavond laat plaats.

Lees meer

Etten-Leur al 20 jaar verlost van snelweg dwars door het centrum

"Ik denk dat iedereen het een beetje vergeten is, maar ik heb het toevallig in mijn agenda staan", zegt Piet Paantjes die pal langs de oude rijksweg in Etten-Leur woont. Want wie nu door het centrum van Etten-Leur rijdt, kan het zich nog maar moeilijk voorstellen. Tientallen jaren was de binnenstad in tweeën gesplitst door de drukke rijksweg N58. Dagelijks denderden er 60.000 auto's en vrachtwagens over de gevaarlijke 'stoplichtenweg', dwars door de stad, op weg naar Roosendaal of Breda. Maar daar kwam op dinsdagavond 23 november 1999 abrupt een einde aan. Op die avond werd namelijk de zuidelijke omleiding, de A58, onderlangs Etten-Leur geopend. Precies twintig jaar geleden dus.

Lees meer

Automobilist (30) komt om het leven bij ongeluk in Etten-Leur

Een automobilist is vrijdagavond om het leven gekomen op de Liesbosweg in Etten-Leur. De politie vermoedt dat het slachtoffer - een 30-jarige man uit Etten-Leur - de macht over het stuur verloor. De auto raakte een boom langs de kant van de weg en eindigde in een sloot.

Lees meer

Warandeloop by Night: hardlopen door Tilburg University [FOTO’S]

Hardlopers door de wandelgangen van Tilburg University, het ziet er vreemd uit. Terwijl de renners van Warandeloop by Night langs het koffieapparaat stuiven, zit een paar deuren verderop nog een stel studenten in de boeken. De Warandeloop by Night is de aftrap van een weekend vol hardloopwedstrijden in De Warande in Tilburg.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant