Openen in browser

        

Burgemeester over stoken in Veen: 'Het dieptepunt is bereikt'

"Het dieptepunt is bereikt." Dat zegt burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena in een persverklaring na de onrustige nachten in Veen. De burgemeester bevestigde dat brandweerlieden zijn bestookt met vuurwerk.

Lees meer

Coronanieuws: 1405 nieuwe besmettingen in Brabant

Ook op deze tweede kerstdag houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Tientallen wapens gevonden in huis naast drugslab in Someren

De politie heeft tientallen wapens gevonden in een huis aan de Bergdijk in Someren. In een loods bij het huis werd donderdag een groot drugslab ontdekt, dat niet meer gebruikt werd.

Lees meer

Zo gaat het nu met boer Geert uit Boer Zoekt Vrouw

De liefde heeft boer Geert uit Oeffelt in het afgelopen seizoen van Boer Zoekt Vrouw niet kunnen vinden. Misschien wel omdat hij niet kritisch genoeg was. "Ik keek puur naar het plaatje, ik had beter mijn huiswerk moeten doen", zo vertelt de boer uit Oeffelt in een kerstuitzending van Boer Zoekt Vrouw.

Lees meer

Brabant heeft gekozen: dit is de Brabander van het Jaar 2020

Petra de Jager uit Zevenbergen is de Brabander van het Jaar 2020. Petra laat de wens van haar overleden dochter Prisca uitkomen door ieder jaar met kerst boodschappenpakketten uit te delen aan mensen die nauwelijks iets te besteden hebben. Petra is vereerd dat zij de meeste stemmen heeft gekregen. "Ik weet zeker dat Prisca heel trots vanaf haar wolkje naar beneden kijkt."

Lees meer

Michael van Gerwen viert kerst met gourmet op zijn hotelkamer in Londen

Darter Michael van Gerwen maakt er het beste van nu hij de kerst noodgedwongen op zijn hotelkamer in Londen doorbrengt. Met zijn collega's Vincent van der Voort en Dirk van Duijvenbode waagde hij zich aan de typisch Nederlandse traditie met kerst: gourmetten. In hun geval kreeg de gourmetset een plekje op de vensterbank.

Lees meer

Brandweer ontkent dat ze is bekogeld met vuurwerk in Veen en dat ze is gevlucht

De brandweerlieden die vrijdagnacht in Veen een autowrak probeerden te blussen, ontkennen dat ze zijn bekogeld met vuurwerk. Volgens de politie is er wel vuurwerk onder een brandweerwagen gekomen, maar hoeft dit geen opzet te zijn. "Het kan net zo goed uit het vuur omhoog gesprongen zijn", aldus een woordvoerder.

Lees meer

30 jaar na moord op het Meisje van Teteringen: 'Mysterieuze dood lijkt op Duitse tienermoordzaak'

Het mysterie rond de moord op het 'Meisje van Teteringen' vertoont opvallende overeenkomsten met een onopgeloste moordzaak in het Duitse Frankfurt. Dat stellen twee oud-journalisten die onderzoek doen naar de dood van de twee meisjes. Op Eerste Kerstdag is het precies dertig jaar geleden dat het lichaam van het nog altijd onbekende meisje in de bossen bij Teteringen werd gevonden.

Lees meer

Eerste coronavaccins aangekomen bij Movianto in Oss: 'Historisch moment'

De eerste tienduizend coronavaccins van Pfizer en BioNTech zijn zaterdagochtend om half negen aangekomen bij Movianto in Oss. Daar worden de vaccins voor heel Nederland voorlopig opgeslagen. De vaccins komen van de Pfizer-fabriek in Puurs, een plaats in de Belgische provincie Antwerpen. Site-manager Michiel Heller van het bedrijf in Oss sprak zaterdag van 'een historisch moment'.

Lees meer

Gaat dit lichtgevende bord helpen bij het horrorviaduct in Waalwijk?

Een nieuw waarschuwingsbord vlak voor het beruchte viaduct bij de A59 in Waalwijk moet er voor zorgen dat vrachtwagens die hoger zijn dan 3,6 meter rechtsomkeert maken en zich niet vastrijden onder het viaduct. Het ging de afgelopen jaren namelijk al tientallen keren mis.

Lees meer

Harde windstoten verwacht: 'Het bos in gaan is dan niet zo'n goed idee'

Boswachter Erik de Jonge van het Brabants Landschap waarschuwt zaterdagochtend voor harde windstoten die later zaterdag en vooral zondagochtend ook in onze provincie worden verwacht. "Het bos in gaan is dan niet zo’n goed idee in verband met brekende takken en bomen. Plan je boswandeling er dus voor of na, of wandel in open gebied", is het advies van De Jonge die actief is in het westen van de provincie.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant