Openen in browser

        

Wie nam initiatief omstreden 538-feest? Burgemeester al weken op de hoogte

Vanaf het moment dat bekend werd dat er op 24 april een feest met 10.000 bezoekers gehouden gaat worden in Breda, ligt het evenement onder vuur. Ook de politiek roert zich, want: hoe lang was de gemeente al op de hoogte van dit plan, en wiens idee was het eigenlijk? Waar Paul Depla dinsdag tegenover de gemeenteraad van 'onverwacht nieuws' sprak, blijkt na onderzoek van Omroep Brabant dat de gemeente al weken op de hoogte was. Volgens radiozender BNR was het zelfs burgemeester Depla die vroeg om een testevenement in zijn stad.

Lees meer

170.000 mensen tekenen petitie tegen 538 Oranjefeest: arts verrast

De petitie van medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda tegen de komst van het 538 Oranjedagfeest is binnen 24 uur 100.000 keer ondertekend. De mijlpaal werd net voor negen uur zondagochtend bereikt. Rond drie uur zondagmiddag stond de teller al op 170.000 ondertekenaars. Chirurg Rogier Crolla, initiatiefnemer van de petitie, laat zondag weten 'ontzettend verrast te zijn door de overweldigende aandacht'.

Lees meer

Huisarts pleit voor AstraZeneca-vaccin: 'Risico is echt heel erg klein'

Huisarts Ronald Morshuis in Drunen hoopt dat meer mensen zich laten vaccineren met het AstraZeneca-vaccin: "Het risico op ernstige bijwerkingen is klein: 1 op de 100.000 tot 1 op 1 miljoen. Andere vaccins die we al jaren geven, hebben het zelfde of zelfs een hoger risico en daar praat nooit iemand over", vertelt hij in het Omroep Brabant tv-programma KRAAK.

Lees meer

Massale steun voor petitie van Amphia-arts tegen 538-feest Breda

Een petitie van medewerkers van het Amphia Ziekenhuis waarmee ze protesteren tegen de komst van het 538 Oranjedagfeest in Breda wordt massaal ondertekend. Rond half elf zaterdagavond stond de teller op 50.000 handtekeningen, rond elf uur was dat aantal al opgelopen tot 56.000.

Lees meer

Coronanieuws: 1514 nieuwe besmettingen in Brabant, gedoe rond 538 Oranjedag

Ook deze zondag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Brabants lekkerste asperges komen van kwekerij Gubbels uit Helvoirt

Het witte goud van Walter Gubbels en zijn familie uit Helvoirt is uitgeroepen tot het lekkerste en het mooiste van heel Brabant. Dat bepaalde het Brabants Asperge Genootschap zaterdag. En dat asperges telen zit Walter in het bloed, want zijn familie doet het al vijf generaties lang.

Lees meer

Politiebonden noemen 538 Oranjedag 'groot risico voor openbare orde'

De afdeling Zeeland-West-Brabant van de Nederlandse Politiebond noemt de 538 Oranjedag komende zaterdag in Breda 'een groot risico voor de openbare orde en veiligheid'. De vakbond wijst ook op de gevaren voor de gezondheid van hulpverleners wanneer het testevenement doorgaat.

Lees meer

Gezin uit huis in Haaren gehaald na vrees voor koolmonoxidevergiftiging

Aan de Haarendijk in Haaren is zondagochtend vroeg een huis ontruimd. Dit gebeurde nadat rond halfzes de moeder van het gezin onwel was geworden. Er werd gevreesd voor koolmonoxidevergiftiging.

Lees meer

Studenten bestoken Efteling met vragen: 'Stop alsjeblieft met bellen'

De Efteling wordt bestookt met vragen van mbo-studenten die een opleiding volgen voor administratief medewerker. Voor een proeftoets van de Stichting Praktijkleren moeten studenten doen alsof ze bij de afdeling Personeelszaken van het pretpark werken. Het is de bedoeling dat ze informatie zoeken op de website van de Efteling, maar studenten bellen of mailen massaal naar het pretpark.

Lees meer

Man neergestoken in Den Bosch, slachtoffer met ambulance naar ziekenhuis

Een 28-jarige man is zaterdagnacht neergestoken in een gebouw aan de Daviottenweg in Den Bosch. Dit gebeurde rond halfdrie 's nachts. Het slachtoffer liep daarbij een beenwond op. Een 45-jarige medebewoner is opgepakt.

Lees meer

Sneltest van 7,50 euro voor terrasbezoek? 'Zo wordt je koffie wel erg duur'

Liefst 7,50 euro betalen om weer eens een lekker kopje koffie op een terras te drinken. Vanaf 1 juli wordt dat waarschijnlijk de norm. Demissionair minister Hugo de Jonge wil iedereen laten betalen voor een testbewijs dat 48 uur geldig is om evenementen, theaters, concerten en caféterrassen te bezoeken.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant