Openen in browser

        

Al ruim 50 dronken carnavalsvierders bij spoedpost ETZ: 'Heel erg druk'

Al meer dan vijftig patiënten belandden deze carnaval met veel te veel alcohol achter de kiezen op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Vaak was teveel alcohol het enige probleem, soms was een dronken feestganger ook nog eens gewond geraakt. Een woordvoerder van het ETZ: "Het is heel druk. We hebben voor zondagavond ook opgeschaald met een extra verpleegkundige."

Lees meer

Dit gebeurt er op carnavalszondag: stralende carnavalsvierders

In dit liveblog houden we je op de hoogte hoe Brabant carnaval viert zondag. De café's en carnavalsvierders hebben de smaak te pakken en maken zich op voor een nieuwe dag feest.

Lees meer

Steiger valt om tijdens Knakworstrennen in Beugen, vijf mensen gewond

Tijdens de zogenoemde Knakworstrennen in Beugen zijn zondagmiddag vijf mensen gewond geraakt nadat een steiger op het Kerkplein omviel. De wedstrijd was nog bezig toen het ongeluk gebeurde.

Lees meer

Roekeloze automobilist na achtervolging aangehouden, passagier in tranen

Een 59-jarige automobilist uit Veghel is zaterdagnacht door de politie aangehouden na een lange achtervolging van Eindhoven naar Valkenswaard. Agenten hadden hem zonder verlichting over de busbaan zien rijden en gaven hem een stopteken. Daar trok de man zich niets van aan. Hij ging ervandoor en maakte het nog bonter.

Lees meer

Vrouw thuis overvallen en bedreigd met vuurwapen na avondje carnaval

Een vrouw is zaterdagnacht overvallen in de portiek van haar huis in de Eikenlaan in Roosendaal. Ze werd tussen middernacht en twee uur 's nachts door een man en vrouw bedreigd met een vuurwapen.

Lees meer

Carnaval in Brabant: naar buiten en met glimlach op het gezicht

Brabant viert carnavalszaterdag in de buitenlucht, met een biertje in de hand. Na twee jaar zonder ons volksfeest, mogen we weer carnavallen als vanouds. Iedereen is in een mooi pèkske gehesen en loopt met een lach op het gezicht. Bekijk hier de foto's van carnavalszaterdag in Brabant.

Lees meer

112-nieuws: auto slaat over de kop in Breda • gewonden na omvallen steiger

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Mariska Bauer over herseninfarct: 'Alles is vermoeiend, maar ik ben er nog'

Het gaat goed met Mariska, de vrouw van zanger Frans Bauer. Dat vertelde ze aan Jeroen van der Boom in het SBS6-programma Hoge Bomen. Mariska werd begin dit jaar getroffen door een herseninfarct.

Lees meer

Slapen in de kroeg? In dit huis mét bruin café mis je niks van carnaval

Voor de liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen van carnaval is slapen in de kroeg een droom die uitkomt. Maar slapen recht boven een café is óók ideaal. Dit huis inclusief bruin café staat te koop in het hartje van Sint-Oedenrode. "Het huis is al honderd jaar een café dus de carnavalssfeer krijg je er zeker."

Lees meer

Wel drukte en dronken feestgangers maar geen zorgen bij burgemeesters

"Het is heel druk, dat kan ik niet ontkennen." Dat zegt burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch, enkele minuten voor hij zondagmiddag de sleutel van zijn stad overdraagt aan Prins Amadeiro XXVI. Maar of dat erg is? "Niet zolang mensen zich er zelf prettig bij voelen en thuisblijven bij coronaklachten."

Lees meer

Dit is waarom Udenhout voor altijd in het hart van Sylvia uit Wenen zit

Kippensoep en vanillepudding, een klein rood fietsje, de hoogmis op zondag; zomaar wat dingen waar de Oostenrijkse Sylvia Festa uit Wenen aan denkt bij Brabant. Sylvia werd in 1953 geboren in een kelder vol schimmel in het naoorlogse Wenen. Om haar te laten ontsnappen aan die kleurloze en ongezonde omgeving werd ze als meisje van 7 naar pleeggezin Van Lier in Udenhout gestuurd. "Ik hield van die mensen, ze waren zo goed voor mij."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan