Openen in browser

        

Ruim 2000 demonstranten lopen door Eindhoven voor Walk of Freedom

Ruim tweeduizend demonstranten lopen zondagmiddag door Eindhoven voor de Walk of Freedom. De tocht startte met zo'n driehonderd mensen, maar gaandeweg voegden steeds meer mensen zich erbij. Vanaf de Stationsweg lopen ze een route door Eindhoven. Veel mensen lopen dicht op elkaar of knuffelen met elkaar. De ME is aanwezig en in vrijwel iedere zijstraat staat politie uit voorzorg.

Lees meer

Coronanieuws: 545 nieuwe besmettingen in Brabant

Ook deze zondag houden we je op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van het coronavirus, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Linda vangt kittens van doodgereden moederpoes op: 'Ze doen het goed'

Het gaat goed met de vijf kittens die zaterdagmiddag in Oss werden gevonden, miauwend naast hun doodgereden moeder. Dina, Bo, Kelly, Mateo en Amy zitten nu in het gastgezin van Linda den Heijer. Daar bloeien ze helemaal op.

Lees meer

Weer explosief gevonden bij bedrijf in Breda, anonieme beller tipte politie

Voor een bedrijf aan de Kleine Krogt in Breda is zaterdagnacht een handgranaat gevonden, na een tip van een anonieme beller. De EOD werd rond twee uur opgeroepen om het explosief onschadelijk te maken. De omgeving werd afgezet.

Lees meer

Dronken snelheidsduivel racet over weg met jonge kinderen op de achterbank

Twee automobilisten zijn zaterdagavond hun rijbewijs kwijtgeraakt op de N267 bij Heusden. Agenten betrapten hen terwijl ze met meer dan 150 kilometer per uur over de weg raceten.

Lees meer

Automobilist raakt van de weg en slaat over de kop op de A58

Een automobilist is zaterdagavond rond zeven uur gewond geraakt nadat hij op de A58 bij Gilze over de kop was geslagen. De bestuurder verloor de controle over het stuur, kwam in de berm terecht en sloeg over de kop.

Lees meer

Automobilist ernstig gewond bij botsing in Nuenen, man aangehouden

Een automobilist is zondagochtend ernstig gewond geraakt bij een botsing in de Smits van Oyenlaan in Nuenen. Het slachtoffer wilde de 80-kilometerweg vanuit een kleine zijstraat oversteken, toen hij werd geraakt door een andere automobilist, die daar reed.

Lees meer

Er zitten slakken tussen de lavendel, is dat erg? Frans Kapteijns antwoordt

Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmail@omroepbrabant.nl. Dit keer besteedt hij in Stuifmail aandacht aan het zilveren boomkussen, heksenboter en hoornaars en geeft hij tips aan hooikoortspatiënten.

Lees meer

Auto slaat over de kop op A58 bij Gilze, slachtoffers naar ziekenhuis

Een automobilist is zondagochtend over de kop geslagen op de A58 bij Gilze. Dit gebeurde rond kwart voor negen.

Lees meer

Ze wandelden de rechtszaal uit en lieten ons met vragen achter

Een nieuwe column van Willem-Jan Joachems, de misdaadverslaggever van Omroep Brabant.

Lees meer

Terug naar kantoor: 'Wel aandacht voor looproutes, niet voor gevoelens'

Werkgevers houden te weinig rekening met de emoties van personeel, dat na een dik jaar thuiswerken weer terugkeert naar kantoor. Dat zegt organisatiedeskundige Dorine Smilde uit Nuenen. "Er is te weinig oog en oor voor wat mensen afgelopen jaar door corona allemaal hebben meegemaakt. En dat gaat leiden tot conflicten", voorspelt Smilde.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant