Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
 
Nieuwsbrief Oude Wijken
 
 
30 juni 2023
 
 
VRIJDAG Muziek tijdelijk naar Akkerstraat
 
VRIJDAG Muziek tijdelijk naar Akkerstraat
 
In de Sint Jansstraat wordt een nieuw gebouw voor VRIJDAG gebouwd en daarom krijgt de muziekafdeling van VRIJDAG tijdelijk een andere plek. Vanaf de zomer neemt VRIJDAG voor circa drie jaar haar intrek in De Studio aan de Akkerstraat 99. Hier vinden dan alle muzieklessen plaats; solo-lessen, groepslessen, er zijn oefenruimtes voor bands en een grote zaal voor koren, orkesten, ensembles en optredens. Momenteel worden alle ruimtes klaar gemaakt. Op dit kaartje krijg je een indruk van alle muziekstudio’s die er straks zijn. Vanaf 11 september geven we je graag een rondleiding door het pand.

In 2026 hoopt de gemeente de sleutel van het nieuwe pand te kunnen overhandigen aan VRIJDAG. Aan de Sint Jansstraat 7 staat dan een geweldig nieuw gebouw voor Muziek, Theater en Beeldende kunst: alle creatieve makers op één plek in het centrum van Groningen. Meer informatie op de website van VRIJDAG.
 
 
 
 
 
Muurschilderingen Oosterparkwijk
 
Muurschilderingen Oosterparkwijk
 
De prachtige muurschildering van oud-voetballer Dick Nanninga aan de Zaagmuldersweg heb je vast wel eens gezien. Tussen donderdag 3 en zondag 6 augustus verschijnen er meer van dit soort muurschilderingen, ook wel street art kunstwerken genoemd, in de Oosterparkwijk. De gemeente heeft Writer's Block gevraagd om op minimaal vier plekken in de Oosterparkwijk wijk de muren ermee te verfraaien.

Van belang is dat de kunstwerken passen in de Oosterparkwijk. Elk kunstwerk krijgt een eigen thema. Om de thema's te kunnen kiezen hebben wejouw hulp nodig. Waar ben jij trots op in de wijk? Wat vind jij mooi of opvallend? Waar word je blij van? Is het bijvoorbeeld het groen in de wijk, de gezelligheid met je buren? Of iets totaal anders? Mailjouw idee uiterlijk zondag 2 juli. Lees meer op de website van Mijn Oosterparkwijk.
 
 
 
 
 
Werkzaamheden Petrus Campersingel
 
Werkzaamheden Petrus Campersingel
 
Sinds maandag 12 juni zijn er werkzaamheden op de Petrus Campersingel ter hoogte van het kruispunt met het Hanzeplein en de Dirk Huizingastraat. Er worden gas- en waterleidingen vervangen in het voet- en fietspad. Dit levert hinder op voor fietsers, voetgangers en automobilisten.

Vanaf maandag 26 juni wordt het gedeelte van de Petrus Campersingel vanaf de Dirk Huizingastraat in de richting van het Wouter van Doeverenplein tijdelijk éénrichtingsverkeer. Verkeer vanaf de kruising Damsterdiep – Europaweg wordt via het Schuitendiep omgeleid. Verkeer vanaf het van Doeverenplein richting Damsterdiep/Europaweg kan doorrijden. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 14 juli.
 
 
 
 
 
Foutje in tekst Ssst Campagne
 
Foutje in tekst Ssst Campagne
 
Er is vorige week vrijdag een foutje geslopen in het artikel over de Ssst Campagne Schildersbuurt. We schreven: “Vorig jaar is deze campagne vanuit de gemeente voor het eerst gestart met als doel de bewoners te laten weten dat we voor 22:00 uur stil zijn in deze buurt.”

Voor 22:00 uur moet natuurlijk, na 22:00 uur zijn.
 
 
 
 
 
Stem nu op de nieuwe kinderburgemeester
 
Stem nu op de nieuwe kinderburgemeester
 
Vanaf vandaag, vrijdag 30 juni, kunnen alle inwoners van onze gemeente stemmen op Evelien, Ise, Jasmijn, Jorn of Maartje. Zij zijn allemaal in de race om vanaf september de nieuwe (loco-) kinderburgemeester van Groningen te worden. In dit filmpje stellen de vijf kandidaten zich voor. Stemmen kan tot en met donderdag 13 juli via onze website. Hier staat ook meer informatie over de kandidaten en wat zij belangrijk vinden.
 
De kinderburgemeester mag een jaar lang alle kinderen in Groningen vertegenwoordigen. Hij/zij gaat mee met burgemeester en wethouders tijdens bijvoorbeeld openingen en evenementen. Maar de kinderburgemeester organiseert ook eigen activiteiten voor een onderwerp wat zij/hij belangrijk vindt.
 
Op vrijdag 14 juli kan iedereen tussen 15:00 en 16:30 uur nog stemmen in het Forum. Daar voeren de vijf kandidaten campagne om de laatste stemmen binnen te halen. Om 17:00 uur maakt burgemeester Koen Schuiling de nieuwe kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester bekend.
 
 
 
 
 
Vitaal oud worden in Groningen
 
Vitaal oud worden in Groningen
 
Ook in Groningen groeit het aantal ouderen. Bovendien worden mensen steeds ouder. Wethouder Inge Jongman: “De gemeente, ouderen en samenwerkingspartners vinden het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk gezond, vitaal en op een prettige manier in de samenleving kunnen meedoen.” Daarom stimuleren we dat in elke wijk of dorp een ontmoetingsplek komt. Een plek waar mensen een kopje koffie kunnen drinken, een praatje maken, informatie kunnen krijgen over allerlei onderwerpen en mee kunnen doen aan activiteiten om vitaal te blijven. Omdat elke wijk weer anders is, zal het aanbod per wijk verschillen. Samen met de ouderen in een wijk wordt gekeken waaraan behoefte is. Meer weten? Lees dan het Uitvoeringsprogramma Ouder en Wijzer in Groningen 2023 – 2026.
 
 
 
 
 
Ring Zuid: tot september veel afsluitingen tussen Hoogkerk en Julianaplein
 
Ring Zuid: tot september veel afsluitingen tussen Hoogkerk en Julianaplein
 
Tussen maandag 10 juli en maandag 4 september zijn er veel werkzaamheden en afsluitingen tussen Hoogkerk en het Julianaplein. Aannemerscombinatie Herepoort werkt onder andere aan de definitieve inrichting van de A7/N7 tussen Hoogkerk en het Vrijheidsplein. Op aanpakringzuid.nl lees je een overzicht van alle werkzaamheden en afsluitingen in dit gebied.
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief Oude Wijken is gericht op bewoners van De Hoogte, Korrewegwijk (Indische Buurt en Professorenbuurt), Kostverloren, Noorderplantsoenbuurt, Oosterparkwijk, Oranjebuurt, Schildersbuurt en Woonschepenhaven.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met iWink Mailer   |   Doorsturen   |   Printen
Â