Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
24 april 2024
Nieuwsbrief Over de Laak
 
't Hammetje

Eind februari was er een goed bezochte inloopbijeenkomst over de start van de  werkzaamheden in ’t Hammetje. We ontwikkelen hier een groen recreatief gebied rond de waterplas. De firma Schilder voert werkzaamheden uit die bestaan uit:

- Het opengraven van het schiereiland in meerdere losse eilanden

- Het verbreden van een deel van de oevers

- Het deels herschikken van puin op de bestaande waterbodem

- Het deels aanbrengen van een afdeklaag op de waterbodem 

Het opengraven van het schiereiland in meerdere losse eilanden is klaar en een deel van de noordoostoever is verbreed (zie foto). De andere werkzaamheden worden nu verder opgepakt. Dagelijks wordt het gebied door een ecoloog bezocht die adviezen en aanwijzingen geeft om flora en fauna zo veel mogelijk te beschermen.

De planning is dat het werk van de firma Schilder eind september 2024 klaar is. Hierna kan ’t Hammetje verder ingericht worden met bankjes, wandelpaden etc. Dit deel moet nog aanbesteed worden. We verwachten half 2025 het gebied officieel te kunnen openen. In ‘t Hammetje is ook plek voor een horecagelegenheid en voor de scoutingvereniging St. Jozef. De horeca zal hopelijk halverwege 2026 geopend kunnen worden.

 Ben je benieuwd naar 't Hammetje en de werkzaamheden die nu uitgevoerd worden? Houd dan alvast zaterdag 8 juni 2024 vrij in je agenda voor de open dag. Je kunt dan een kijkje nemen in het gebied. De gemeente en de firma Schilder geven je dan uitleg over de werkzaamheden en de inrichting van het gebied.

 
Speelpolder

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan voor Speelpolder op 26 maart 2024 vastgesteld. Het bestemmingsplan en de beeldkwaliteitseisen liggen tot en met donderdag 16 mei 2024 ter inzage. Wanneer er geen beroep wordt aangetekend tegen dit besluit van de raad, wordt het bestemmingsplan op 17 mei van dit jaar onherroepelijk. Wilt u het bestemmingsplan inzien, dan kunt hiervoor terecht op officielebekendmakingen.nl.

We verwachten in het najaar van 2024 te kunnen beginnen met de inrichtingswerkzaamheden, zodat het gebied in het voorjaar van 2025 bezocht kan worden.

Waterrijk

Waterrijk is ruim een jaar geleden opgesteld voor het publiek en de natuur heeft zich daar al goed kunnen ontwikkelen. Neem eens een kijkje in het gebied en geniet van de planten, bloemen en natuurlijk de vogels. Neem je verrekijker mee want de vogels zitten vooral in het rustgebied in het midden van het gebied waar je niet kan komen. Wel is er het vogeluitkijkpunt. Vanaf dat punt heb je goed zicht op de vogels en hun gedrag. Kijk op amersfoort.nl voor meer informatie.

 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I