Nieuwsbrief P&O - Effectieve verkoop in het mkb: zo presteert u steeds beter!

1 jaar geleden


Text only:

Deze maand in het P&O nieuws:
Effectieve verkoop
Bekijk de online versie van dit bericht.Accountants

»

Fiscaal

»

Corporate Finance

»

Pensioen

»

Personeel & Organisatie

Effectieve verkoop in het mkb: zo presteert u steeds beter!
Het mkb vormt de ruggengraat van de Nederlandse economie. Uit diverse onderzoeksresultaten binnen de business to business (B2B) markt blijkt dat binnen het mkb de scheiding tussen marketing, verkoop en service vervaagt. Qua bijbehorende verkoopdoelstellingen vormen acquisitie van nieuwe klanten en het verbeteren van de relatie met bestaande klanten de top. Veel ondernemers doen verkoop naast hun dagdagelijkse werkzaamheden of hebben hiervoor een specifieke afdeling. Wat mij als Trainer/Coach bij Schipper Personeel & Organisatie opvalt is dat veel ondernemers denken dat het ‘aan komt waaien’ en dat potentiële klanten hem of haar wel weten te vinden. Toch is het, in de huidige, snel veranderende markt, een must om regelmatig stil te staan bij uw (verkoop)strategie en de bijbehorende inrichting en prestaties. Maar hoe doet u dit?
Lees verder »
Tips van onze specialisten
Frans Bentschap Knook, Teamleider Accountancy:
"Investeer in een duidelijke verkoopstrategie en training."
Is het uw doel om uw omzet te vergroten? Dan moet er meer gebeuren dan alleen het optimaliseren en/of uitbreiden van de verkoopafdeling. Om optimaal te kunnen presteren is het van belang dat de verkoopstrategie voor iedere medewerker helder is, dat kennis tussen bestaande en nieuwe medewerkers gedeeld wordt en dat de samenwerking tussen uw medewerkers optimaal is. Om uw doel te bereiken is het belangrijk te investeren in een duidelijke verkoopstrategie en training/coaching van uw medewerkers.   
Jan Rutjes, Senior Manager Belastingadvies:
"Zet een coach in als stok achter de deur."
Vindt u het lastig om commerciële gesprekken aan te gaan of worden uw plannen hiertoe verstoord door de drukte van alledag? Een coach kan u hiermee helpen. In de praktijk zie ik vaak dat ondernemers terugvallen op ‘ik had het te druk’ als het gaat om commercie en verkoop. Het inschakelen van een coach helpt ondernemers dan als stok achter de deur om de juiste stappen te zetten richting het bereiken van (commerciële) doelen.
 
Leestip
Ik begrijp waarom ik verkoop, dus ik verkoop beter - Hoe succesvolle verkopers het gedrag van klanten begrijpen en beïnvloeden
- Willem Verbeke en Maarten Colijn
 
Zelfinzicht en sociale intelligentie vormen de geheime kracht achter iedere succesvolle verkoper. Sociale intelligentie stelt verkopers in staat te kijken vanuit een ander perspectief: dat van de klant. Deze verkopers zijn als 'kennisbrokers' die niet alleen haarfijn aanvoelen wát hun klanten nodig hebben maar ook waaróm. En dat is waar het om draait, want pas dan kun je als verkoper je klant echt een oplossing aanreiken.
Sociale intelligentie is echter niet iets vanzelfsprekends. Succesvolle verkopers moeten voortdurend werken aan het verbeteren van hun sociale intelligentie. Geen sinecure, dus. Maar iedereen kan het leren! Dit boek laat zien hoe.
Dit boek bestellen »
Winactie!
Wij geven elke maand een exemplaar van onze leestip weg! U maakt kans op dit boek door op onze Facebookpagina de leestip te liken en onze pagina te volgen.
Ga naar Facebook »
Belangrijke datum
14-11-2017
Module 1 training Leiderschapsvaardigheden. Klik hier voor meer informatie.
Benieuwd naar uw kansen met effectieve verkoop?
Door middel van training en coaching kunt u groeien in persoonlijke ontwikkeling, capaciteiten en krijgt u aantoonbare effectievere verkoopinspanningen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming? Neem dan contact met op met Trainer/Coach Rob Paauwe.
Neem contact op »Accountants

»

Fiscaal

»

Corporate Finance

»

Pensioen

»

Personeel & Organisatie

 

Over Schipper


Nieuws


Vestigingen & Contact


Downloads


Links


Disclaimer© 2011 - 2017

Schipper Groep


Aanmelden

   |   

Voorkeuren aanpassen

   |   

Afmelden

schippergroep.nl

Categorieën: Belastingen Diensten | Vakmensen Financieel Raadgevend Zakelijke goederen
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder 7 t/m 13 jaar

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018