Nieuwsbrief September

3 maanden geleden


Text only:

Het najaar: oogsten, snoeien, ontmossen en bloemschikken. En alles over een blije bodem!
 
Bekijk in je browser
 
 
 
Nieuwsbrief september 2018
 
 
Nieuw: 
Bloemen- en fruitschaar 
 
Nieuw bij Kopersporen is de bloemenschaar van het Japanse merk ARS (sinds 1876). Met dit handige schaartje knip je elke bos bloemen perfect schuin af. Het sterke maar slanke en spits toelopende design maakt de schaar bovendien zeer geschikt om fruit en kruiden te oogsten of uit te dunnen. Onmisbaar in de bloementuin en fruittuin! Ook zeer geschikt voor kleine takjes, zoals het snoeien van bonsaiboompjes. De messen zijn van gehard staal, hierdoor blijven ze lang scherp en geven ze een mooie 'clean cut' tijdens het snoeien. Dit zorgt voor een gezonde plant en de bloemen blijven langer mooi op de vaas.
 
Bloemenschaar ARS 300
 
Najaar to do list:
Takken snoeien
 
Geregeld en goed snoeien zorgt voor gezonde en krachtige bomen en struiken. In het najaar worden onder andere de kastanje, walnoot, berk en esdoorn gesnoeid, omdat hun sapstroom vroeg in het kalenderjaar weer op gang komt. Belangrijk voor de boom, is dat de snoeischaar scherp moet zijn én blijven. En voor de tuinder, is het fijn wanneer de schaar makkelijk en licht in gebruik is. Goed nieuws! Nieuw opgenomen in ons assortiment: de FELCO 211 takkenschaar voor bomen en struiken met takken tot 35 mm. De geharde hoogwaardig stalen messen blijven lang scherp en de sapgoot in het ondermes zorgt ervoor dat de messen niet vastplakken. Schokdempers en een licht gewicht maken de FELCO 211 een ideale en comfortabele takkenschaar. Hij is er in 3 lengtes: 40, 50 en 60 cm.
 
Takkenschaar 211
 
Het gras is groener: 
Bij jou!
 
Verticuteren (ontmossen) is belangrijk om je gazon gezond en groen te houden. Het haalt namelijk de viltlaag van mos en dode grasresten tussen het gras vandaan. Hierdoor krijgt het gras weer lucht en ruimte om te groeien. Verticuteren duur en moeilijk? Helemaal niet. Deze set tovert namelijk je eigen grasmaaimachine snel om in een praktische verticuteermachine. Past op vrijwel iedere grasmaaimachine. Het best verticuteer je tweemaal per jaar: in het voor- en najaar. Bestel 'm dus nu, en laat uw gazon nog even 'ademen' voor de winter.
 
Verticuteerset
 
Actueel:
Festival B
 
Op 13 oktober vindt voor het eerst Festival B plaats in Stadsschouwburg De Lawei in Drachten. Op dit festival kun je ontdekken hoe de bodemvruchtbaarheid, boeren, bijen en biodiversiteit de basis zijn van onze voeding én gezondheid. Bovendien staat de 'B' voor buik, beleving, bewustwording, blue zone en blij. Festival B is onderdeel van de Soil Food Week (9-13 oktober) met onder meer een diner, symposium en International seminar over de bodem en organische landbouw. Met lezingen van onder andere Vandana Shiva, Rineke Dijkinga en Theo Mulder. Een groot deel van de opbrengst van de ticketverkoop gaat naar projecten van Vandana Shiva. We zijn vereerd dat sprekers van het Festival namens de organisatie een attentie krijgen, die geleverd wordt door Kopersporen. Wat het precies is, blijft nog even geheim.
 
Website Festival B
 
 
 
Hallo! Wat leuk dat je deze nieuwsbrief leest! Ik laat met mijn nieuwsbrief graag een paar keer per jaar zien welke nieuwe producten we in huis hebben en deel ik andere tips en inspiratie rondom duurzaam tuinieren. Wil je reageren op deze nieuwsbrief? Stuur ons dan een berichtje via de contactpagina.  
Groeten,
Henny Schalen
 
www.kopersporen.nl
info@kopersporen.nl
+31 (0)592 319402
 
 
Volg ons op social media:
 
 
© 2018 Kopersporen
 
 
Je ontvangt deze e-mail omdat je met het e-mailadres newsletter@newslettercollector.com geregistreerd staat bij Kopersporen. 
Liever geen mails meer ontvangen? Uitschrijven kan hier

 
Sent by
 

Kopersporen.nl

Categorieën: Tuin | Terras Wonen | Huis | Inrichting
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019