2019-logo-hoormij
 

Nieuwsbrief

12 juni 2019

 
 

Uitgelicht

amanda-klein

Opvoeden met tinnitus en hyperacusis. Hoe dan?

Het prille ouderschap van Amanda gaat samen met de rouw om het verlies van de stilte. Dat is niet niks. “Mijn wereld is zo veranderd. Voorheen lag ik in bed en viel ik in slaap door het geluid van vliegtuigen die in de verte over vlogen. Die hoor ik allang al niet meer. Als ik ‘s avonds voordat ik ga slapen nog even bij de meisjes kijk, overstemt mijn tinnitus het geluid van hun ademhaling. Hun zachte geluidjes hoor ik niet meer. Dat is mijn grootste verdriet. Sinds 2017 kampt Amanda met ernstige tinnitus en hyperacusis.

Klik hier
 

Gehoorverlies geen belemmering, juist niet!

Begrip, vertrouwen en liefde. Dat zijn de sleutelwoorden in het leven van en in de liefde tussen Marian van de Vijver en Anita de Bruijne. Ze leren elkaar kennen bij een wandelclub in Zeeland. Na een paar wandeltochten slaat de vonk over. Marian: “We hadden een klik.” Dat Anita slechthorend is, is voor Marian geen belemmering. Marian: “Ik heb daar nooit over nagedacht. Het was gewoon een gegeven.”

Lees verder

Webshop

De iBell-2 registreert de trilfunctie van je Smartphone als je gebeld wordt en alarmeert je door middel van duidelijke lichtflitsen.

Naar de webshop
 
ibell-2
 

Actueel

 

Oorakel stopt

gesloten-oorakel

Oorakel, onderdeel van Kentalis, was jarenlang een vraagbaak voor mensen die met auditieve problematiek te maken hebben. Cliënten konden er terecht voor advies. Kentalis laat weten dat onder meer de gewijzigde financiering maakt dat het informatiepunt niet meer past bij de organisatie. 

Lees verder
 

 

Tien tips voor fietsen met gehoorverlies

Fietsen met gehoorverlies is soms lastig. Omdat je minder hoort en je je ogen meer moet gebruiken ter compensatie. Marja de Kinderen van Slechthorend Amsterdam: "Na twee jaar niet meer te hebben gefietst door een combinatie van gehoor- en evenwichtsverlies trok ik de stoute schoenen aan en ging op zoek naar een aangepaste fiets. Dat is nu ruim vijf jaar geleden. Nu fiets ik weer frank en vrij door de stad." Wil jij dat ook?

Tien tips

Bezoek het Tinnitus Trefpunt

Heb je een piep, ruis, rinkel of ander geluid in je oor? Je bent niet alleen. In Nederland land hebben ruim 1 miljoen mensen een vorm van oorsuizen. Dat aantal neemt de laatste jaren toe. Het voortdurende geluid kan er in een lichte vorm zijn, maar ook allesoverheersend. Dit heeft vaak een enorme impact op het dagelijks leven en functioneren. Stichting Hoormij organiseert daarom op 19 juni 2019 een bijeenkomst, onder de noemer 'Tinnitus Trefpunt', in Houten. 

Lees verder
 

Ondertitelingsbril in National Theatre London

Afgelopen jaar zijn in het National Theatre in Londen de smart captions glasses, slimme ondertitelingsbrillen door ruim 140 bezoekers uitgetest tijdens theatervoorstellingen. De bril werd gelanceerd in oktober 2018 en uitgeprobeerd tijdens 45 voorstellingen van War Horse en Hadestown. Vanwege de positieve reacties is de bril in 2019 standaard te reserveren voor het gehele programma.

Lees verder
smart-caption-2
 

OPCI Contactdag 

Omgaan met Usher

Op 14 september 2019 vindt er weer een OPCI contactdag plaats in Heythuysen. Voor iedereen met een cochleair implantaat (CI), of wie dit overweegt. Er is informatie te verkrijgen van leveranciers. En je kunt ervaringen uitwisselen met lotgenoten en ervaringsdeskundigen.

Lees verder

Heb je het syndroom van Usher of heeft je kind het syndroom van Usher? Vind je het belangrijk dat er voldoende ondersteuning is bij het leren omgaan met deze beperking? Heb je goede ideeën of ervaringen die je wilt delen? Neem dan deel aan het project Omgaan met Usher -Coping met Usher.

Lees meer
 

Hersenletsel, tinnitus en gehoorschade na een ongeluk

klap

Als Christine Kliphuis wordt aangereden door een appende automobilist verandert haar leven ingrijpend. Ze schrijft er een boek over: 'Klap, als een ongeluk je leven op zijn kop zet'. Uiteindelijk blijkt dat ze niet aangeboren hersenletsel, tinnitus en gehoorschade aan de klap heeft overgehouden en dat ze haar werk niet meer kan oppakken. Wat gebeurt er met je als je gewone leven ineens tot stilstand komt?

Lees verder
 

 

Vacatures

vrijwilliger
 

Kijk op www.stichtinghoormij.nl voor meer informatie, bijeenkomsten en aandoeningen. Nóg meer nieuws? Word lid en ontvang vier keer per jaar het Hoormij magazine met achtergronden en interviews.

 

Interessante websites

 
ervaringrijknl
hoorwijzer-2