Weergaveproblemen? Bekijk deze nieuwsbrief in een browser.

Digitale Nieuwsbrief

Deel uw ervaring

Doet de Stomavereniging wat zij moet doen?

De Stomavereniging staat voor optimale kwaliteit van leven voor mensen met een stoma of pouch. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft de Stomavereniging zichzelf een aantal doelen gesteld. Aan u willen we vragen wat u merkt van hetgeen de Stomavereniging doet. Daarom vragen we u mee te doen aan ons onderzoek. Invullen kost 5-10 minuten uw antwoorden worden anoniem verwerkt. Alvast bedankt voor deelname! 

Lees meer

Uw zorgverzekering in 2018 

Blijft u in 2018 bij uw huidige zorgverzekeraar? Of denkt u erover om over te stappen? Nu is hét moment om de polis te kiezen die het beste bij u past. De Stomavereniging heeft allerlei info voor u verzameld die u kunt gebruiken bij uw keuze. 

Lees meer

Nieuwe afspraken voorschrijven stomamaterialen 

Rondom het voorschrijven van stomamateriaal gelden vanaf 1 januari 2018 nieuwe afspraken. Deze zijn vastgelegd in het Kwaliteitsregister van het Zorginstituut. De afspraken zijn gemaakt tussen de Stomavereniging, V&VN, Stomaverpleegkundigen, fabrikanten, leveranciers en zorgverzekeraars. De kern ervan is dat allereerst wordt gekeken welke materialen passen bij de behoeften van de persoon en dat daarbij ook gekeken wordt naar de kosten. Benieuwd wat de afspraken voor u betekenen? 

Lees meer

Meldpunt Stomamateriaal

Ook in 2018 blijft het meldpunt stomamateriaal geopend. Heeft u iets meegemaakt met uw stomamateriaal of hulpmiddelen? Bent u ontevreden of juist tevreden? Of heeft u vragen? Laat het ons weten! Wij kunnen u vaak verder helpen. Zo maken we samen de stomazorg beter.

Lees meer

Stomavereniging zoekt nieuwe bestuursleden  

Draag jij de Stomavereniging een warm hart toe? Stap in het landelijk bestuur! Het bestuur van de Stomavereniging is een actief bestuur. Het stuurt op afstand, op een slagvaardige en strategische manier. Het is ook een collegiaal bestuur: de bestuursleden vullen elkaar aan, ze werken samen als team en willen allemaal hetzelfde. Namelijk: de Stomavereniging en stomadragers sterker maken! 

Lees meer

Vooruitgang september verschenen!

Wij willen u bedanken! 

Ons jubileumjaar is bijna ten einde. En wat een feestelijk jaar was het! We voelden ons echt jarig. Zeker gezien alle felicitaties die we ontvingen. U stuurde ons brieven, kaarten, e-mails en bloemen. Hartelijk dank daarvoor! En natuurlijk bedanken we iedereen die een financiële bijdrage heeft geleverd aan ons jubileumfeest in de Rijtuigenloods, het lespakket voor basisscholieren en aan onze nieuwe film over leven met een stoma. Bedankt!

Lees meer

Vooruitgang september verschenen!

Maag & Darmen special

Op 7 december zat er een speciale bijlage bij De Telegraaf: een uitgebreide special over Maag & Darmen. Tevens werd de website www.mijn-lichaam.com. De website bevat allerlei interessante feiten over onze maag en darmen. Uiteraard horen daar ook stoma’s bij. De Stomavereniging leverde hiervoor informatie. Teruglezen? Kijk op www.mijn-lichaam.com

Lees meer

Vooruitgang september verschenen!

Vrijwilliger Carlijn in het nieuws!

Op 16 november organiseerde de MLDS, samen met de Stomavereniging, de CCUVN en PDSB een Ronde Tafel conferentie om meer aandacht te vragen voor het tekort aan openbare en toegankelijke toiletten. Carlijn Willemstijn vertelde over haar ervaringen en publiceerde haar blog Vernederend. Dit werd vervolgens massaal opgepakt in de media. Lees hier de artikelen

Lees meer

Tweederde kankerpatiënten nog steeds klachten 

Ruim 2 op de 3 mensen die kanker hebben gehad, hebben jaren later nog steeds last van lichamelijke en psychische klachten. Zo heeft 7 op de 10 mensen last van vermoeidheid, heeft meer dan de helft een slechtere conditie en 44% last van seksuele problemen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) waar ruim 3600 (ex-)kankerpatiënten aan hebben meegedaan. 

Lees meer

Afmelden voor nieuwsbrief

Stomavereniging