Weergaveproblemen? Bekijk deze nieuwsbrief in een browser.

Digitale Nieuwsbrief

Deel uw ervaring

Vrijwilligers gezocht lokale lobby meer toiletten

Voel je je op je gemak bij ambtenaren, wethouders, raadsleden en heb je een paar uur per week tijd om met hen te spreken? Dan is de functie als vrijwilliger voor de lokale lobby voor meer toiletten wellicht iets voor jou. 

Lees meer

Carlijn genomineerd voor award!

Super trots zijn we op onze vrijwilliger Carlijn. Zij is genomineerd voor de 'You go girl'-award! voor haar inspanningen voor waarkaniknaardewc. Stemt u ook op haar? Klik op de link. http://www.vrouwindemedia.nl Onderaan de pagina staat ‘volgende’. Klik hierop zonder iets in te vullen en herhaal dit ook op de volgende twee pagina’s. Dan kom je bij de ‘You go girl award’ en daar staat Carlijn. Stemmen kan tot 4 februari.

Lees meer

Stomavereniging zoekt nieuwe bestuursleden

Draag jij de Stomavereniging een warm hart toe? Stap in het landelijk bestuur! Het bestuur van de Stomavereniging is een actief bestuur. Het stuurt op afstand, op een slagvaardige en strategische manier. Het is ook een collegiaal bestuur: de bestuursleden vullen elkaar aan, ze werken samen als team en willen allemaal hetzelfde. Namelijk: de Stomavereniging en stomadragers sterker maken!

Lees meer

Vooruitgang september verschenen!

Meld u aan voor de Stomadag

Op zaterdag 10 maart is er weer een Stomadag in Leiden (LUMC). Er is weer een gevarieerd programma dat in het teken staat van Positieve Gezondheid. Hierbij ligt niet het accent op ziekte, maar op veerkracht en datgene wat uw leven betekenisvol maakt. Want gezondheid is zoveel meer dan alleen 'niet ziek zijn'. Komt u ook?

Lees meer

Vooruitgang september verschenen!

Wat doet Stomavereniging in 2018?

Bent u benieuwd welke doelen de Stomavereniging zich in 2018 heeft gesteld? En welke activiteiten hieruit voortvloeien? In ons jaarplan 2018 staat alles op een rijtje. En u ziet hier ook wat onze plannen op de langere termijn zijn, tot 2020. 

Lees meer

Vooruitgang september verschenen!

Kanker zet je wereld op zijn kop

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) stilgestaan bij de impact van kanker. Het thema van dit jaar is ‘Kanker zet je wereld op z’n kop. Wat heb jij nodig?’ Laat van je horen via sociale media of stel al je vragen aan het expertteam op 4/2. Of bezoek een van de vele evenementen die op en rondom Wereldkankerdag worden georganiseerd.  

Lees meer

Deelnemers gezocht voor diverse onderzoeken 

De Stomavereniging ondersteunt diverse onderzoeken die de kwaliteit van leven van u als stomadrager kunnen verbeteren. Via deze link vindt u 3-tal onderzoeken waaraan u kunt deelnemen. Met uw bijdrage kunnen zij innovaties stimuleren. Het gaat om onderzoek naar de behandeling en diagnostiek bij blaaskanker, onderzoek naar de TOMAS band en een studie naar bestrijding ontlastingsproblemen. Doet u mee?

Lees meer

Update Toegankelijke toiletten

Na 16 november is er veel publiciteit geweest voor het toiletprobleem. In gemeente Westland is het balletje gaan rollen, dankzij Carlijn die meerdere keren op televisie is verschenen. Dit heeft geleid tot een motie voor meer openbare toiletten, die door alle politieke partijen is aangenomen! Lees wat er nog meer is gebeurd.

Lees meer

(Te) lange wachttijden in de zorg

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een rapport gepubliceerd over wachttijden in de zorg. Hieruit blijkt dat bij een aantal specialismen, waaronder de Maag-, Darm- en leverziekten, de wachttijd steeds vaker langer is dan de maximaal aanvaardbare wachttijd. Hierbij wordt de algemene norm (zogeheten Treeknormen) overschreden.

Lees meer

Werkgever scoort onvoldoende begrip voor ex-kankerpatiënten 

Nederlandse werkgevers, leidinggevenden en collega’s hebben te weinig begrip voor werknemers die in het verleden kanker hebben gehad. Volgens ex-kankerpatiënten die na hun behandeling nog steeds kampen met vermoeidheid en andere klachten wordt er te weinig rekening met hen gehouden op werkvloer. Ze geven hun werkgevers en collega’s een rapportcijfer 5,4.

Lees meer

Afmelden voor nieuwsbrief

Stomavereniging