Nieuwsbrief Vitale leefomgeving

2 jaren geleden


Text only:

JSO Nieuwsbrief
Bekijk deze email in uw browser.

Vitale leefomgeving


Nieuwsbrief JSO - 01/10/2015


Nieuwsoverzicht


'Denk bij gezondheid aan alle beleidsterreinen, en op alle beleidsterreinen óók aan gezondheid’


Preventie en gezondheid staan steeds prominenter op de gemeentelijke beleidsagenda. Epidemioloog en hoogleraar Public Health Barend Middelkoop ziet op dit gebied een aantal trends.
Lees verder

Vijf lessen die wij van de transformatie in Denemarken kunnen leren


Begin september maakten diverse bestuurders en managers met JSO een driedaagse studiereis naar Denemarken. Deze vijf inspirerende lessen namen ze in ieder geval mee terug naar Nederland.
Lees verder

Vitaliteit sociale professionals geen luxe maar noodzaak


Vitaliteit van professionals in het sociaal domein is belangrijker dan ooit, nu ze zich moeten aanpassen aan een andere manier van werken. Trainer en coach Chantal van Arensbergen helpt hulpverleners en Wmo-adviseurs zichzelf niet voorbij te lopen.
Lees verder

Meevallers Prinsjesdag niet genoeg voor betaalbare zorg


Op Prinsjesdag mochten we ons voorzichtig verheugen op wat economische groei. Maar Europa, en daarmee Nederland, zit nog steeds in zwaar weer, zegt historicus en oud-politicus Arend Jan Boekestijn.
Lees verder

3 dimensies voor nieuwe rol overheid


“In het contact tussen burger en overheid is geen sprake van eenrichtingsverkeer, maar van interacties en interpretaties die van beide kanten komen”, aldus Prof. dr. Mark van Twist.
Lees verder

Blogs


Armoedebestrijding: makkelijker gezegd...


‘Nederland heeft zich ontworsteld aan de crisis. Na een moeilijke periode, groeit de Nederlandse economie harder dan verwacht. De koopkracht neemt dit jaar en volgend jaar toe.’
Lees verder

Tegen eenzaamheid


Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Het is een persoonlijke beleving en daarom moeilijk te herkennen of tegen te gaan. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid is er extra aandacht voor dit thema.
Lees verder

Vakantietijd


Ik heb genoten deze zomer. In Nederland, terwijl ik doorwerkte. Ik mocht mensen ondervragen die naar de dagbesteding gaan in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.
Lees verder

Armoede en domme keuzes


In een recente bijeenkomst over wonen en armoede sprak Roeland van Geuns (lector armoede en participatie aan de Hogeschool van Amsterdam) over schulden en (huur)incasso.
Lees verder

Kennisbank


Brochure | MKBA: van een goed begin naar structureel succes!


In een tijd van grote maatschappelijke veranderingen worden allerlei initiatieven gelanceerd om een overgang zo goed mogelijk te laten verlopen. Een idee begint meestal goed, maar hoe wordt het een succes?
Lees verder

Publicatie | Van signalen naar strategie


In alle opdrachten die JSO uitvoert merken wij dat er een andere wind waait. Ondernemers en burgers ontdekken steeds meer het vermogen om maatschappelijke vraagstukken succesvol op te pakken: met of zonder overheid.
Lees verder

Cases


Aanpak eenzaamheid in Pijnacker-Nootdorp


In 2014 en 2015 voeren JSO en Tympaan Instituut een project uit rond het tegengaan van eenzaamheid in Pijnacker-Nootdorp. Doel: inventariseren wat er al gebeurt om eenzaamheid tegen te gaan en op welke manieren het nog meer kan worden tegengegaan.
Lees verder

Colofon


Heeft u nog vragen over de informatie in deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met JSO via klantbureau@jso.nl
of 0182 547 889.


Nieuwsbrief


Deze nieuwsbrief is een uitgave van JSO.


Doorsturen
Afmelden
Voorkeuren wijzigen
© 2015
JSO
Nieuwe Gouwe Westzijde 1
2802 AN Gouda

Jso.nl

Categorieën: Kinderen | Baby's
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018