Aanstaande zaterdag is het zover: het Vitaal Voedsel Festival in ’t Gooi! Afgelopen najaar hebben we onder onze nieuwsbrieflezers een peiling gehouden, om te inventariseren of er animo was voor informatiebijeenkomsten op het gebied van zelfbeschikking, zelfvoorzienendheid en zelfheling. Uit deze peiling kwam naar voren dat de overgrote meerderheid van de respondenten graag zou deelnemen aan een fysieke bijeenkomst, bij voorkeur in het midden van het land. Qua inhoud ging de voorkeur uit naar het thema voedsel. We hebben vervolgens contact gelegd met een lokaal initiatief in het midden van het land: Gooi in Verbinding. En binnen no time was de organisatie rond én was er een passende naam, met grote dank aan de enthousiastelingen van Gooi in Verbinding! Het Vitaal Voedsel Festival vindt plaats op: zaterdag 27 januari 2024 tussen 10.00 – 16.00. Adres: Roelofslaantje 6, 1411 HA Naarden. Entrée: 2 euro/florijn, inclusief 1 kopje koffie of thee. Lezingen, presentaties, wildplukwandeling: 5 euro/florijn, contant betalen (festivalkassa) Consumpties en gezonde lekkernijen: 2-4 euro/florijn, contant betalen (keukenkassa) Samenvatting programma: Rebearth / Kees de Vries: schone, natuurlijke landbouw; gifvrij voedsel; Rebearth water Tanza Coffee: Heerlijk en eerlijk vers gebrande Specialty koffie Elektrocultuur / Caspar Pompe, Yannick van Doorne: planten versterken in gezondheid Lichtwortel Yacon / Bea en Robert Honorits: yaconknollen, jam uit de moestuin in Almere Sappen en siropen / Fleur Thomson: lekkers uit eigen boomgaard Florijn / Jacqueline Beers: de complementaire munt voor gebruik binnen Nederland Gaia-Seeds / Petra de Bruin: biodynamische zaden van (kiem)groenten, kruiden, bloemen Doorgeefmarkt / Lindeke: voedseloverschotten gebruiken in overvloed Boer en Voedsel: toegankelijk maken van eerlijk en gezond voedsel Bodemisch Food / Boer Arnold van Woerkom: bodemisch geteelde aardappelen Gevitaliseerde eieren / Pluimveehouder Piet Baars: eieren met hoge boviswaarde Zuivelproducten en gezond vlees / Maarten Voortwyk: regeneratieve landbouw Wildplukwandeling / Jeroen en Ruben: ontdekken de eetbare winterse natuur Kiemen / Rudolf Grob: in korte tijd een flinke voedselvoorraad kweken Voeding met liefdevolle aandacht voor gezondheid en welzijn / Irmgrid Faber Vitaminen en mineralen / Carla de la Rive Box en Joke Vader: kweken van tarwegras, kiemen en kombucha; maken van ghee van roomboter en sole van Keltisch zeezout Op de website van Gooi in verbinding vind je uitgebreide informatie over het festival én over de inhoud van de lezingen, presentaties en workshops. LET OP: i.v.m. zwangere reeën in het bos en op het terrein mogen eventueel meegebrachte honden alleen STRAK AAN DE LIJN mee! |