Kunt u deze e-mail niet goed lezen?
Lees hier de nieuwsbrief in uw browser.
Nieuwsbrief header Follow on Twitter Friend of Facebook
Nieuwsbrief nr. 1 -  2019
Zorg Innovatie Forum
Aan het woord
 
We gaan op naar 2020, het jaar dat destijds vanuit Europa met de Horizon 2020 programma’s werd uitgeroepen als jaar waar we vanuit focus op preventie en gezondheid er twee gezonde levensjaren bij zouden krijgen. Waar staan we nu? We zijn volop actief in een samenleving die snel aan het veranderen is. Door het wegvallen van voorzieningen ontstaan er nieuwe kansen voor innovatie. Steeds vaker nemen inwoners hierin het voortouw en zoeken vanuit hun wensen en behoeften naar de verbinding met professionals. Een aantal initiatieven hebben we daarbij geholpen.


 
Het ZIF heeft inclusie als overkoepelend thema benoemd. Hierbij sluiten we aan bij het VN verdrag. We richten ons op mensen die kwetsbaar zijn en door ouderdom, ziekte, beperking of een andere situatie thuis wonen en enige extra hulp nodig hebben om de regie te behouden en zich gelukkig en veilig te voelen. Door tijdig te signaleren wat nodig is en dit, samen met andere organisaties en netwerken, op te pakken, dragen we bij aan een inclusieve maatschappij waar iedereen aan kan deelnemen.

Wat gaan we doen?
In 2019 gaan we door met het organiseren van bijeenkomsten rondom belangrijke thema's voor onze stakeholders en andere geïnteresseerden. Bij deze bijeenkomsten wordt vaak de kiem gelegd voor nieuwe projecten waarvoor we steeds vaker ook de aanvullende financiering zoeken. We zien u graag tegemoet bij één van onze bijeenkomsten! Voor meer informatie kijk op onze site of neem contact met ons op.

Nieuws

Kenniswerkplaats e-health implementatie
Op maandag 21 januari vond tijdens de landelijke e-health week de derde kenniswerkplaats e-health implementatie plaats in samenwerking met het UMCG en de Universiteit Twente plaats. Er werd stilgestaan bij een aantal praktijkcasussen rond ouderen en preventie van infecties. Om kennisdelen te vergroten mensen die actief zijn op het gebied van ontwikkeling en implementatie een podium bieden en met elkaar in contact te laten komen wordt er een website in het leven geroepen. Heeft u een e-health implementatie die u graag zou willen laten zien op deze website? Mail dan naar zwiers@zorginnovatieforum.nl of bel met 050 800 3245 voor meer informatie.

 

Middagsymposium Mentale gezondheid van jonge vluchtelingen
Op 11 april organiseert ZIF samen met Stichting Didar een middagsymposium over de mentale gezondheid van jonge vluchtelingen. Werkt u met jonge vluchtelingen/gezinnen? Ervaart u weleens communicatieproblemen met jonge vluchtelingen simpelweg omdat hun referentiekader zo anders is dan dat van u? Dan is deze middag de gelegenheid om dichter bij de praktijk te komen en tijd te nemen om samen voor meer mentale gezondheid van jonge vluchtelingen te gaan zorgen. Bijwonen van deze masterclass is kosteloos voor ZIF-stakeholders. Overige deelnemers betalen €75,= (ex btw). Meer informatie of aanmelden? Mail naar info@zorginnovatieforum.nl.


Meer nieuws? Kijk op www.zorginnovatieforum.nl

Agenda


Donderdag 28 februari
Vervolgbijeenkomst ●
Werk Inclusief

Woensdag 6 maart
Forumbijeenkomst ●
Leefstijl - Gaming & nudging

Donderdag 28 maart
Forumbijeenkomst ●
Maak de zorg rookvrij

Woensdag 3 april
Bijeenkomst ●
Cybersecurity

Donderdag 11 april
Middagsymposium ●
Mentale gezondheid bij jonge vluchtelingen

Nieuwe stakeholders

Het ZIF mag nu al drie nieuwe stakeholders verwelkomen in 2019.
 
IVN ● Humanitas DMH ● 
Tiny EYE Europe ● 

ZIF in het kort


● Inclusie
● Jeugd
● Preventie
● Participatie 
● Omgeving (woon-, werk-, leefomgeving)

Forumbijeenkomsten
Masterclasses
Koplopersbijeenkomsten

Projecten
● Kans voor de Veenkoloniën
● Anders Oud 2030
Zorg Innovatie Forum
TopSportZorgCentrum
Laan Corpus den Hoorn 101, 3e etage
9728 JR Groningen
050 800 3245

info@zorginnovatieforum.nl
www.zorginnovatieforum.nl
twitter.com/ZIF_Noord

Via deze link kunt u onze privacy verklaring bekijken.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen of kent u iemand anders die deze nieuwsbrief wil ontvangen, klik dan hier.

Copyright © ZORG INNOVATIE FORUM






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zorg Innovatie Forum · Laan Corpus den Hoorn 101 · Groningen, Groningen 9728 JR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp