Nieuwsuur Vandaag
Nieuwsuur Vandaag
Door Nieuwsuur • Editie #788 • Bekijk online
Welkom bij onze dagelijkse nieuwsbrief. We zijn om 21:30 uur te zien op NPO 2 én we zijn altijd online.
Hackers eisen 70 miljoen
De vermoedelijke hackers achter de grootste criminele ransomware-aanval ooit, van afgelopen weekend, vragen van de getroffen bedrijven 70 miljoen dollar aan cryptomunten om de gegijzelde bestanden terug te geven. Het gaat vrijwel zeker om de aan Rusland gelieerde REvil-groep. Wat weten we over deze hackers?
'Landbouw staat voor ongekende transformatie'
Een verdere aanscherping van de stikstof- en klimaatregels zal volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) betekenen dat er op sommige plekken nauwelijks meer landbouw mogelijk is. In sommige provincies zullen zelfs innovatieve en duurzame vormen van landbouw te veel stikstof uitstoten om toegestaan te kunnen blijven. Het PBL pleit daarom voor meer regionaal maatwerk bij het maken van nieuwe stikstofregels. Directeur Hans Mommaas is te gast.
Debat over WOB
Vorige week oordeelde de rechter, na een door Nieuwsuur aangespannen procedure, dat de manier waarop het ministerie van VWS met de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) omgaat, niet voldoet aan de wet. Sinds het begin van de coronacrisis beoordeelt het ministerie individuele informatieverzoeken niet meer, een werkwijze die van de rechter niet meer mag. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de informatiepositie van de Kamer en de WOB. We spreken politiek duider Arjan Noorlander.
Fijne avond!
Hoe vond je deze editie?
Nieuwsuur
Door Nieuwsuur

Dagelijks een overzicht in je mail van onze reportages, artikelen en achtergronden bij het nieuws.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nieuwsuur met Revue.