Nieuwsuur Vandaag
Nieuwsuur Vandaag
Door Nieuwsuur • Editie #1189 • Bekijk online
Welkom bij onze dagelijkse nieuwsbrief. We zijn om 21:30 uur te zien op NPO 2 én we zijn altijd online.
Heeft Westen schuld aan ramp Pakistan?
Pakistan heeft zwaar te lijden onder de enorme overstromingen. Tientallen miljoenen mensen zijn getroffen, meer dan duizend mensen vonden de dood. Een derde van het land staat onder water. En dat alles, zeggen de autoriteiten, is mede de schuld van het Westen. De Pakistaanse klimaatministerzegt dat de extreme weersomstandigheden zijn veroorzaakt door klimaatverandering waar vooral westerse landen aan hebben bijgedragen. In hoeverre klopt dat? Te gast is Maarten van Aalst, directeur van het klimaatcentrum van het Rode Kruis en coördinerend hoofdauteur van het IPCC-klimaatpanel.
Den Haag nog steeds zonder bestuur
Nog een paar weken en de gemeente Den Haag vestigt het record ‘lang onderhandelen’ over een nieuw gemeentebestuur. Ruim vijf maanden na de gemeenteraadsverkiezingen is nog steeds geen college. Níet aan tafel zit de grootste partij Hart voor Den Haag, van de van corruptie beschuldigde Richard de Mos. Hij is door andere partijen uitgesloten. De onvrede bij Hagenaars en Hagenezen neemt toe.
Binnen VVE's moeizaam verduurzamen
Door de stijgende energieprijzen en oplopende inflatie willen veel mensen hun woning snel verduurzamen. Als ze dat al kunnen betalen. Extra ingewikkeld is het voor mensen die in een gebouw wonen met een Vereniging van Eigenaren. VVE’s krijgen niet alleen te maken met een woud aan regels, ze moeten ook rekening houden met de wensen en financiële mogelijkheden van de soms tientallen bewoners.
Vond je deze editie leuk?
Nieuwsuur
Door Nieuwsuur

Dagelijks een overzicht in je mail van onze reportages, artikelen en achtergronden bij het nieuws.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nieuwsuur met Revue.