Nieuwsuur Vandaag
Nieuwsuur Vandaag
Door Nieuwsuur • Editie #1312 • Bekijk online
Welkom bij onze dagelijkse nieuwsbrief. We zijn om 21:30 uur te zien op NPO 2 én we zijn altijd online.
Poetin ziet homo's als vijand
Door nieuwe anti-homowetten is het leven van Russische lhbti'ers nog ingewikkelder geworden. Het is nu illegaal om informatie over ‘niet-traditionele seksuele relaties’ te verspreiden. President Poetin ziet homo’s als verlengstuk van het Westen, de vijand.
Correspondent Iris de Graaf spreekt een aantal lhbti'ers in Moskou. Kunnen ze zich nog uiten, en zien ze nog een toekomst in Rusland voor zich?
Iraanse gemeenschap in gesprek met premier
Leden van de Iraanse gemeenschap in Nederland spreken vandaag met premier Rutte en minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken. Ze willen dat het kabinet harder optreedt tegen het Iraanse regime, door bijvoorbeeld meer sancties af te kondigen, en tegen handlangers van het regime in Nederland.
De Iraans-Nederlands historicus Peyman Jafari is te gast in de studio.
Hebben SIRE-campagnes effect?
De Stichting Ideële Reclame (SIRE), start een campagne tegen polarisatie. Driekwart van de Nederlanders vindt dat de tegenstelling tussen groepen de afgelopen jaren is toegenomen en heeft daar last van, zegt SIRE op basis van eigen onderzoek onder duizend mensen. “Verlies elkaar niet als polarisatie dichtbij komt”, luidt de nieuwe campagneslogan. Kan de campagne echt iets uithalen tegen het probleem?
Fijne avond!
Vond je deze editie leuk?
Nieuwsuur
Door Nieuwsuur

Dagelijks een overzicht in je mail van onze reportages, artikelen en achtergronden bij het nieuws.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nieuwsuur met Revue.