ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-10-2023
Noah Ohio over oproep Jong Oranje: “Vertrouwen vanuit de trainer is voor mij belangrijker dan dat hij mij op het veld laat spelen”

Noah Ohio heeft met zijn twintig jaar al heel wat jeugdopleidingen versleten. De geboren Almeerder vertrok al op vroege leeftijd naar Engeland, waar hij onder andere in de jeugd van zowel Manchester City als United speelde. Nu jaren later lonkt voor de tweede keer Jong Oranje. Ohio geniet ondanks verminderde speeltijd bij zijn club vol van zijn aanwezigheid in de ploeg van Michael Reiziger. “Dat laat ook zien dat ik het de vorige keer goed heb gedaan en dat hij vertrouwen in mij heeft.”


lees verder
Actie: naar 14 de musical over Johan Cruijff met 25 procent korting!

"Elk nadeel heb zijn voordeel." Een van de bekendste uitspraken van de beste Nederlandse voetballer aller tijden. Johan Cruijff is voetbal, humor en nostalgie. Al die ingrediënten zitten in 14 de musical, een voorstelling vol verrassingen in het prachtige AFAS Theater Leusden. 14 de musical laat zien hoe Johan Cruijff, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen uitgroeide tot wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven én het overlijden van zijn vader hem maakten tot wie hij was.

lees verder
ELF Voetbal nummer 10 is uit: met Xavi, Hato, Babadi, Haaland, Van Bommel en Frans Hoek!

Na Nederland verovert hij nu ook Duitsland. En daar blijft het volgens Xavi Simons niet bij, vertelt hij in ELF Voetbal nummer 10. De nieuwe editie van ons voetbalmagazine is nu officieel uit. Daarin een uitgebreid interview met de twintigjarige aanvallende middenvelder. Ook spraken we met Ajax-tienertalent Jorrel Hato, keeperstrainer Frans Hoek en oud-Feyenoorder Dave Mitchell. Je ontvangt een gratis pakje FIFA 365-stickers van Panini! En nog veel meer!

lees verder
Voor deze EK-kwalificatiewedstrijden moet je echt gaan zitten

Het belooft voor Nederland een heel spannende interlandperiode te worden. Er moet resultaat worden geboekt tegen Frankrijk of Griekenland, om goede kans te houden op het EK 2024. Zeker een overwinning op Griekenland zou Oranje enorm helpen. Maar niet alleen het Nederlands elftal gaat een spannende periode tegemoet. Er staan genoeg bangers op het programma in de komende interlandperiode. Check hier voor welke EK-kwalificatiewedstrijden je echt moet gaan zitten.

lees verder
PANNA! 79 met supertalenten Xavi, Jorrel, Isaac, Yankuba, Ruben, gratis Panini voetbalkaarten en meer!

De nieuwe PANNA! is er weer! Op de cover van nummer 79 een superfoto van superXavi. Oftewel Xavi Simons. Je leest een uitgebreid interview met hem. Daarnaast schoven we aan bij Ajax-talent Jorrel Hato, hielden we een Q&A met Isaac Babadi, lees je alles over Yankuba Minteh en spraken we Ruben van Bommel over zijn bijzondere jeugd. En deze keer niet alleen acht superposters gratis, maar ook een pakje Panini-voetbalkaarten!

lees verder
Koeman kiest voor Noppert bij Oranje: zijn er dan echt geen andere opties?

Door het uitvallen van de zieke Mark Flekken moet Ronald Koeman doorschakelen naar de vijfde keus als doelman in Oranje. Achter de geblesseerde Justin Bijlow, Mark Flekken, Bart Verbruggen en Nick Olij staat dus nog altijd Andries Noppert, liet de trainer zondagavond weten. De Heerenveen-goalie mag aansluiten bij de selectie voor de interlands tegen Frankrijk en Griekenland.

lees verder
Interview | Bart Vriends over voetballen in Saoedi-Arabië: 'Als er héél veel geld tegenover staat, ga je als mens toch schuiven'

De miljoenen uit Saoedi-Arabië hebben de voetbalwereld sinds afgelopen zomer compleet veranderd. Bart Vriends van Sparta Rotterdam is iemand die over veel dingen een mening heeft en daarom vroegen we hem naar voetballen in de zandbak. 

lees verder
Op deze zender kijk je naar Nederland - Frankrijk in de EK-kwalificatie

Het Nederlands elftal speelt komende vrijdag tegen Frankrijk in de EK-kwalificatie. Dat belooft een zware wedstrijd te worden: Frankrijk stond in de finale van het WK 2022, wón het WK van 2018 én won het vorige duel tegen Nederland met 4-0. Toch is een resultaat heel belangrijk voor Oranje. Check hier op welke zender (en hoe laat) je lijkt naar Nederland - Frankrijk in de EK-kwalificatie.

lees verder
Broer Isaac Babadi: 'Als Van Nistelrooij was gebleven, was Isaac waarschijnlijk vertrokken'

Isaac Babadi is dit seizoen aan het doorbreken bij PSV, maar zijn broer Samuel vertelt in ELF Voetbal dat hij vorig jaar er eigenlijk al klaar voor was. "Hij behoorde tot de wereldtop van zijn generatie en wilde meedraaien met het eerste. Hij was er klaar voor, maar de trainer vond hem nog te onbetrouwbaar."

lees verder