Een nieuwe menukaart natuurlijk |
|
De komende week gaat er weer een nieuwe menukaart in. Hiervoor heeft ons keukenteam de afgelopen tijd weer een aantal mooie gerechten ontwikkeld. De ontwikkeling van gerechten begint voor ons altijd in de natuur; in het bos. Hier zoeken wij naar mogelijkheden om u als gast optimaal te laten genieten van het beste wat de natuur (op dit moment) te bieden heeft. Bomen, struiken, planten, groenten, kruiden en natuurlijk ook wild; wat ons betreft het mooiste scharrelvlees dat er is! |
|
|
Winters genieten voor thuis met Champignons Dordogne |
|
Natuurlijk helpen wij u graag om ook winters te genieten bij u thuis. met onze wildgerechten of verschillende ingrediënten om u in de keuken een handje te helpen. Met Champignons Dordogne bijvoorbeeld. Een eigen creatie, die al sinds het begin van de 60-er jaren op de kaart staat en nog steeds bijzonder geliefd is bij onze gasten. Voor het speciale karakter van de saus, is de Champignon Dordogne kruidenmelange bij de Echoput verkrijgbaar. Recept Champignons Dordogne Ingrediënten De saus: ½ gehakte ui 2 gehakte knoflook teentjes 2 tl Echoput-Champignon-Dordogne-kruiden 1 scheut witte wijn ¼ ltr. room 1 eetl. bloem water 200 gr kl. champignons Het bierbeslag 6 el bloem 1 ei + 1 extra dooier 1/2 flesje bier (pils) zout en peper De saus Fruit de kleingesneden ui en knoflook aan in weinig boter en blus de pan met witte wijn, voeg de kruiden toe, goed glad kloppen en de room toevoegen. De saus aan de kook brengen en even indampen, vervolgens iets afbinden met weinig bloem en water (gemengd). Zeef de saus voor het serveren. Het bierbeslag Alle ingrediënten tot een dik beslag kloppen, zeven en minstens 6 uur laten rusten. Bereiding Maak de champignons goed schoon en haal de rauwe champignons door het bierbeslag, bak ze mooi goudgeel in de frituur op 180°C gedurende 4 minuten. Dien de champignons onmiddellijk op. De champignons één voor één in de saus dopen. Eet smakelijk! |
|
|
Echoput (vergader)ruimte uitgelicht: De Kook- en Wijnschool |
|
De Echoput Kook- en Wijnschool in Apeldoorn geeft kookcursussen voor beginners en gevorderden, maar ook kookworkshops als programmaonderdeel van een- of meerdaagse vergaderingen of trainingen en als teambuilding. Dit kan bijvoorbeeld onder leiding van meesterkok Theus de Kok. Uniek is onze cursus Wild- en Wildbereiding. In de Echoput Kook- en Wijnschool dragen we graag onze kennis over door onze kookcursussen, kookworkshop, wijn-spijs diners, wijncursussen en wijnproeverijen. Voor groepen (minimaal 12 personen) maken we aparte programma’s. Professionals kunnen terecht bij de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse. |
|
|
|
| |
|