Snowboardster Bibian Mentel was vol van leven, tot aan de dood
NRCVandaag
Abonneer nu
Dinsdag 30 maart 2021
nrc.nl/vandaag
Ontwikkel jezelf met NRC.
Vanaf € 2,- per week word je abonnee en krijg je onbeperkt toegang tot betrouwbare journalistiek.
Goedemorgen NRC-lezer. Dit is vandaag belangrijk: 
Corona
Afgelopen week zou een inhaalslag worden gemaakt met het vaccineren tegen corona in Nederland. Maar dat is niet gelukt. Hoe kan dat?

Ze kwamen niet in het ziekenhuis, maar ze hebben nog steeds vreselijk veel last: de 15.000 Nederlandse long-Covid-patiënten. „Het feit dat er geen prognose is hoe lang dit gaat duren, maakt het psychisch zwaar.”
De grote kamerwisseling

Bijna tweederde van de Tweede Kamer verandert deze week, tijdens de grote wisseling van volksvertegenwoordigers. Welke successen behaalden ‘oude’ Kamerleden?

Nieuw Kamerlid Kauthar Bouchallikht wist dat ze een hoge prijs zou betalen toen zezich kandideerde bij GroenLinks. „Ik weet dat ik voor sommigen een mikpunt ben, dus ik richt mijn leven anders in.”
Protestkunst Myanmar
Kunstenaars in Myanmar verzetten zich tegen het leger dat de absolute macht naar zich toetrekt. „De jongere generatie vecht nu met meer energie dan de oudere. Ze hebben het geluk van de onwetenheid.”
Bibian Mentel overleden
Meer dan twintig jaar werd haar leven beheerst door kanker, maar snowboarder Bibian Mentel weigerde in tranen te verdrinken. Ze groeide uit tot een internationaal symbool van veerkracht en optimisme. Maandag overleed ze, op 48-jarige leeftijd.
Losgetrokken
De Ever Given is los: over het Suezkanaal varen weer honderden schepen. Mede dankzij de Papendrechtse baggeraar Boskalis. „Veel mensen dachten dat de operatie was mislukt.” Maar nu begint de chaos pas.
Podcast NRC vandaag
Diverse restaurants ontvingen gisteren Michelinsterren. Maar de branche is al maanden gesloten. Hoe zijn eetgelegenheden dit keer beoordeeld, vroeg culinair recensent Joël Broekaert zich af. 
Luister nu
Column Maxim Februari
Mark Ruttes coronabeleid is een claim op absolute macht, schrijft Maxim Februari. „Het beleid is een radicale ingreep op een open samenleving en verdient fundamentele kritiek.”
Terwijl je sliep
•   Het proces tegen de politieagent die betrokken was bij de dood van George Floyd vorig jaar is maandag van start gegaan. Aanklagers proberen te bewijzen dat hij een moord heeft gepleegd.
•   In Brazilië zijn zes ministers vervangen op maandag. Na het ontslag van de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie eerder op de dag werden er later nog vier ministers vervangen.
•   De Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel, waar zondag een journalist werd aangevallen, is maandag beschadigd geraakt door een harde knal. Dat meldt de politie aan de NOS.

Deze nieuwsbrieven vind je wellicht ook interessant:

Veel succes vandaag. Heb je nieuws of commentaar? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Deel deze nieuwsbrief TwitterFacebookLinkedInWhatsapp
NRC