logo.png
Nieuwsbrief // 13 november 2018
payoff.png

De laatste noten hebben geklonken. Van een druk gebarende John Zorn en de serene virtuositeit van Anoushka Shankar tot de hemelse klanken van Kate Moore en de vocale wereldklasse van Barbara Hannigan en Silbersee; in 10 dagen kwam de enorme variatie in 'de muziek van nu' voorbij tijdens November Music 2018. 

'een van de veelzijdigste festivals voor nieuwe muziek'
'November Music sloot af met een weekend boordevol nieuwe composities, jazz en wereldmuziek'
NRC Handelsblad 

Met een zeer grote publieke belangstelling en lovende reacties hopen we dat we zowel bezoekers als musici, componisten en makers onvergetelijke momenten hebben bezorgd. De reactie van Barbara Hannigan bevestigd ons voorgevoel in ieder geval: 'Thank you for this incredible experience. The Juma performance was just SMOKING!!!!'. 

November Music 2018 was ook...
570 muzikanten
uit 17 landen wereldwijd
in 90 concerten gedurende 10 dagen
op 18 locaties in ’s-Hertogenbosch
met 314 hotelovernachtingen voor artiesten
en 881 maaltijden
 
Binnenkort posten we een aftermovie om na te genieten. VPRO, NTR Radio 4 en Concertzender hebben opnames gemaakt, Stingray DJAZZ en Parmando hebben beeldopnames geregistreerd. Zoek op de websites naar de data van de uitzendingen en geniet lekker na.


November Music 2019
De eerste ideeën voor 2019 borrelen al, dus voor in de agenda: 
November Music 2019 vindt plaats van 1 t/m 10 november!

Het eerste nieuwtje kunnen we ook al delen: Bosch Requiem 2019 zal worden gecomponeerd door Calliope Tsoupaki en worden uitgevoerd door Marcel Beekman, Maarten Engeltjes en barokensemble PRJCT onder leiding van dirigent Manoj Kamps.
 Calliope Tsoupaki

Museumconcert de pont

Harpiste Eva Tebbe en slagwerker Niels Meliefste voeren op zondagmiddag 25 november in museum De Pont Latitude/Longitude uit van componist Gábor Tarján. Naar aanleiding van Judith Schalanskys mysterieuze boek Atlas of Remote Islands begon Tarján na te denken over verafgelegen eilanden in termen van klank en geluid. “Ik hoorde klanken die de kwaliteit hadden van steen en ik hoorde verre stemmen. Stemmen die vanaf een ver eiland steeds maar naar de wereld roepen maar die boven de enorme zee oplossen voordat iemand ze hoort.” Latitude/Longitude is opgebouwd uit een aantal scènes die bijna op muzikale stillevens lijken. (info)

Eva Tebbe
Shai Maestro

tip voor komend weekend: Eyolf dale en shai maestro in paradox

Twee bijzondere concerten komend weekeinde bij jazzpodium Paradox in Tilburg. Op vrijdagavond 16 november speelt de Noorse pianist Eyolf Dale met zijn groep Wolf Valley, een octet dat laveert tussen spannend klanken van impressionistische jazz en melodische kamermuziek met veel ruimte voor nuance. Een dag later staat de Israëlische pianist Shai Maestro met zijn trio op het podium. Vorige maand bracht hij The Dream Thief uit, zijn debuutalbum op ECM Records. Maestro's melodieuze pianospel wordt ondersteund door Arthur Hnatek op drums en Jasper Høiby (Phronesis) op contrabas. (info)

Tip! Music Meeting - Early Birds

International Music Meeting Festival gaat dwars door stijlen, genres en culturen. Compromisloos en avontuurlijk. Van jazz en improvisatiemuziek tot traditionele muziek en unieke cross-overs. In 2019 vindt Music Meeting plaats op 8-9-10 juni, tijdens het Pinksterweekend in Nijmegen. De verkoop van Early Bird tickets start op 1 december!

November Music
Boschdijkstraat 45 // 5211 VD ’s-Hertogenbosch
T 073-6122000 // www.novembermusic.net // info@novembermusic.net
facebook.png   twitter.png   bad0d554-ae0f-48c0-a35b-157bd7944cd6.png