NPO Spirit

5 jaren geleden
  • Html
  • Tekst
Als deze nieuwsbrief niet leesbaar is, kunt u hier de webversie bekijken.

NPO Spirit op NL2!
Elke dinsdagmiddag, van 15.00 uur tot 15.25 uur, biedt NPO Spirit op Nederland 2 een gevarieerd, actueel en vernieuwend programma over alle facetten van levensbeschouwing, religie en diversiteit. U kunt de aflevering van afgelopen week terugkijken op onze site.
Thema van de week: Goede Vrijdag
Veel mensen hoeven de vrijdag voor Pasen, Goede Vrijdag, niet naar werk of school. De meesten lijken echter niet te weten wáárom ze die dag vrij hebben. Volgens het Nieuwe Testament is op die dag Jezus Christus verraden, veroordeeld en gestorven. NPO Spirit gaat verder in op wat er op Goede Vrijdag gebeurde met o.a. fragmenten van de populaire musical The Passion.

Nieuws op NPO Spirit
Met NPO Spirit blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op levensbeschouwelijk gebied. Om de volledige playlist 'Actualiteitenprogramma's' te bekijken kunt u klikken op deze link.
Kijk naar het dagelijks nieuws van NPO Spirit voor:
Gekke bekken trekken met Ali B
Samen met Ali B, ambassadeur van War Child, trekken basisschool leerlingen de meest gekke bekken. Op deze manier staan de kinderen stil bij het lot van hun Palestijnse leeftijdsgenootjes.
Zuster Mul verkoopt geliefde spullen
Nog een paar weken en dan gaat het Hilversumse klooster Stad Gods dicht. En dus zit Zuster Mul midden in een verhuizing. Ze verkoopt samen met de andere zusters spullen om de verhuizing te bekostigen.
Klaagmuur ondergaat grote schoonmaak
Duizenden briefjes die aan God geschreven zijn, zijn verwijderd uit de Klaagmuur in Jeruzalem. Het is bijna Pesach (het joodse Pasen) en nu vond de rabbijn het tijd voor een grote schoonmaak.

Yoga. Het rijk van binnen
In de nieuwe NPO Spirit serie Yoga. Het rijk van binnen komen aansprekende personen aan het woord. Zij vertellen en laten zien hoe ze omgaan met de druk die hun werk met zich meebrengt. De presentatie is in handen van yoga-docente Myrna van Kemenade.
Stojan Bergsma is sportleraar in een zwaarbewaakte gevangenis. Zijn werk is een vanzelfsprekendheid. Hij voelt zich op zijn plek in de gevangenis. Echte stress ervaart hij alleen bij nieuwe dingen. ‘Mijn werk vind ik niet bijzonder, maar het is wel totaal iets anders dan wat de meeste mensen in Nederland doen voor de kost. Yoga beoefenen en meedoen aan een televisieprogramma is voor mij veel spannender dan elke dag met gevangenen omgaan.'
Laat je inspireren en bekijk het interview op NPO Spirit!

NPO Spirit on Demand
Spirit on Demand is het internetplatform waarop NPO Spirit een uniek aanbod van levensbeschouwelijke programma's presenteert. Via de website kunt u gemakkelijk een eigen afspeellijst samenstellen en zo programma's van uw keuze kijken wanneer u dat wilt.
Via Spirit on Demand houden we u iedere dag op hoogte van het laatste nieuws op levensbeschouwelijk gebied via onze eigen nieuwsprogramma's. Kijk op NPO Spirit voor de mogelijkheden!

 
NPO Spirit Nieuwsbrief
Elke week houden wij u via deze nieuwsbrief op de hoogte van interessante televisieprogramma's, leuke activiteiten, informatieve websites, acties, workshops en bijzondere reportages op het gebied van zingeving en lifestyle.
NPO Spirit is ook op Facebook te vinden! Door de pagina te 'liken' blijft u op de hoogte van (nieuwe) programma's die te zien zijn op NPO Spirit, het wekelijkse thema, prijsvragen, het laatste nieuws op levensbeschouwelijk gebied en meer!

Dalai Lama lezing ‘Welzijn, Wijsheid en Compassie’
Kom naar de lezing van de Dalai Lama en laat je inspireren door één van de grootste geestelijke leiders van deze tijd.
De 78-jarige Nobelprijswinnaar van de Vrede geeft in AHOY de lezing ‘Welzijn, Wijsheid en Compassie’ en de boeddhistische les ‘De Drie Hoofdzaken van het Pad'.
In de lezing 'Welzijn, wijsheid en compassie’ houdt de Dalai Lama een pleidooi voor mededogen en het ontwikkelen van ethisch besef en handelen in een seculiere wereld.
De lezing van de Dalai Lama is op 11 mei. Kijk op deze site voor tickets en meer informatie.

Leve de mens!
Met de expositie LEVE DE MENS! haalt Rijksmuseum Volkenkunde Leiden een wereldprimeur in huis. De gepassioneerde topfotograaf Jimmy Nelson (1967) reisde de afgelopen jaren de hele wereld over om inheemse mensen op hun mooist te portretteren.
Van de Chukchi in ijzig Siberië, de Kazakhs uit Mongolië, de Ladakhi uit India en de Mursi in de Hoorn van Afrika tot de Dani in Papua. Met zijn scherpe oog en fabelachtige beheersing van de geavanceerde technische camera realiseerde Nelson een reeks ongeëvenaarde meesterwerken.

Win de volledige Bijbel als stripverhaal
Jeff Anderson en Mike Maddox hebben de verhalen uit de Bijbel meesterlijk weergegeven. Met respect voor de Bijbelse geschiedenis en een subtiel gevoel voor humor komen de eeuwenoude verhalen tot leven.
De Bijbel in strip laat de verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament zien als een lopende geschiedenis. De professionele uitstraling van de tekeningen en de bijbelgetrouwe vertaling maken dit product tot een succes.
De Bijbel in strip is zeer goed te gebruiken in kinder- en jeugdwerk, op basisscholen en natuurlijk in het gezin.
Beantwoord onderstaande vraag en maak kans!
Wie maakte de tekeningen van De Bijbel als strip?
A.Mike Maddox
B.Jeff Anderson
C.Beiden


De helpers van het Achterhuis
Deze week is de nieuwe tijdelijke tentoonstelling De helpers van het Achterhuis van start gegaan. Aan de hand van originele brieven, foto’s, objecten en getuigeninterviews krijgen bezoekers aan het Anne Frank Huis een goed beeld over de helpers van de onderduikers van het Achterhuis; wie zij waren, wat zij deden en welke risico’s zij liepen. Het is voor het eerst dat er een speciale tentoonstelling aan de helpers wordt gewijd.
De tentoonstelling is tot half oktober in het Anne Frank Huis te zien.


Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

Ncrv.nl

Categorieën: Media Televisie
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Andere nieuwsbrieven van Ncrv.nl

Meer nieuwsbrieven van Ncrv.nl

© 2019