NPO Spirit

5 jaren geleden


Text only:

Als deze nieuwsbrief niet leesbaar is, kunt u hier de webversie bekijken.


NPO Spirit op NL2!
Elke dinsdagmiddag, van 15.30 uur tot 15.55 uur, biedt NPO Spirit op Nederland 2 een gevarieerd, actueel en vernieuwend programma over alle facetten van levensbeschouwing, religie en diversiteit. U kunt de aflevering van afgelopen week terugkijken op onze site.
Thema van de week: Moederdag
Zondag is het Moederdag. NPO Spirit zet deze week enkele bijzondere moeders in het zonnetje. Hoe geven zij vorm van het moederschap? Waar worstelen moeders van tegenwoordig mee?
Nieuws op NPO Spirit
Met NPO Spirit blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op levensbeschouwelijk gebied. Om de volledige playlist 'Actualiteitenprogramma's' te bekijken kunt u klikken op deze link.
Kijk naar het dagelijks nieuws van NPO Spirit voor:
Meditatie houdt model in balans
Het leven van model Laszlo Huiber is hectisch en dat eist zowel geestelijk als lichamelijk zijn tol. Een monnik in Hong Kong gaf hem kennis over meditatie en hoe het hem helpt om in balans te blijven.
Kindhuwelijken nog steeds orde van de dag
Sinds de dertienjarige Zeinab Salim uit Irak is uitgehuwelijkt, gaat ze niet meer naar school en blijft ze thuis voor het huishouden. In Irak zijn dit soort kindhuwelijken met jonge meisjes nog steeds traditie.
Anne Frank boom in Washington
Ter nagedachtenis van Anne Frank is in Washington een stek van de Anne Frank boom uit Amsterdam geplaatst. Dit om de idealen van de schrijfster door te geven aan volgende generaties.
4 en 5 mei
Op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Een dag later vieren we onze vrijheid en zijn er door het hele land Bevrijdingsfestivals. Ook NPO Spirit besteedt aandacht aan aan 4 en 5 mei.
Zo bevat de playlist 4 mei Dodenherdenking een aantal bijzondere verhalen over hoe mensen met deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis omgaan. Jom Hasjoa laat zien hoe joden wereldwijd de Holocaust herdenken. Kijk opNPO Spirit voor alles over 4 en 5 mei!
NPO Spirit on Demand
Spirit on Demand is het internetplatform waarop NPO Spirit een uniek aanbod van levensbeschouwelijke programma's presenteert. Via de website kunt u gemakkelijk een eigen afspeellijst samenstellen en zo programma's van uw keuze kijken wanneer u dat wilt.
Via Spirit on Demand houden we u iedere dag op hoogte van het laatste nieuws op levensbeschouwelijk gebied via onze eigen nieuwsprogramma's. Kijk op NPO Spirit voor de mogelijkheden!
 
NPO Spirit Nieuwsbrief
Elke week houden wij u via deze nieuwsbrief op de hoogte van interessante televisieprogramma's, leuke activiteiten, informatieve websites, acties, workshops en bijzondere reportages op het gebied van zingeving en lifestyle.
NPO Spirit is ook op Facebook te vinden! Door de pagina te 'liken' blijft u op de hoogte van (nieuwe) programma's die te zien zijn op NPO Spirit, het wekelijkse thema, prijsvragen, het laatste nieuws op levensbeschouwelijk gebied en meer!
Jerusalem in het Omniversum!
Jerusalem neemt het publiek mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld.
De film geeft een kijkje in het leven van drie jonge inwoners van Jeruzalem en hun joodse, christelijke en islamitische families. Door hun ogen, zal het publiek leren wat het betekent om een inwoner te zijn van Jeruzalem. Jerusalem tracht mensen te inspireren met verhalen en duidelijk te maken waarom dit deel van de wereld tot de verbeelding spreekt van miljarden mensen.
Bijzondere beelden van de heiligste plaatsen van de stad, evenals zeldzame en adembenemende luchtfotobeelden van de oude stad, maken Jerusalem tot een unieke en prachtige filmische ervaring.
Jerusalem is te zien t/m 1 oktober in het Omniversum in Den Haag.
Amsterdam viert 5 mei met Bevrijdingsfestivals en Vrijheidsmaaltijden
Op 5 mei 2014 staat de stad Amsterdam weer in het teken van de vrijheid. Bevrijdingsfestival Amsterdam 'Het Vrije Westen' vindt plaats in Cultuurpark Westergasfabriek en er zijn lokale Bevrijdingsfestivals. De Vrijheidsmaaltijd zal na groot succes voor de derde editie terugkeren. Verspreid over heel de stad wordt bij tientallen Vrijheidsmaaltijden gegeten en gesproken over vrijheid. Voor de allerkleinsten is er dit jaar voor het eerst een speciale kindereditie in het Vondelpark Openluchttheater.
Kijk voor locaties en blokkenschema op de site van 4 en 5 mei Amsterdam!
Prijsvraag! Win het boek Ons Kamp. Een min of meer joodse geschiedenis
De vader van schrijfster Marja Vuijsje, Nathan Vuijsje, overleefde Auschwitz omdat hij zo mooi trombone kon spelen. Na de bevrijding bleef hij vertellen over dat ‘rotkamp’. Maar over zijn ouders, zijn broer en zijn zus zweeg hij liever. Met het leven van haar vader als rode draad schreef Marja Vuijsje een meeslepende geschiedenis van haar familie.
Van het destijds achtkoppige joods gezin overleefden vier zonen de oorlog. Hoe pakten zij hun leven weer op?
Beantwoord onderstaande vraag en maak kans op dit schitterende boek!
Marja Vuijsje werd genomineerd voor de Grote Geschiedenisprijs, voor welk boek was dat?

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.


Ncrv.nl

Categorieën: Media Televisie
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019