NPO Spirit

5 jaren geleden


Text only:

Als deze nieuwsbrief niet leesbaar is, kunt u hier de webversie bekijken.


NPO Spirit op NL2!
Elke dinsdagmiddag, van 15.00 uur tot 15.25 uur, biedt NPO Spirit op Nederland 2 een gevarieerd, actueel en vernieuwend programma over alle facetten van levensbeschouwing, religie en diversiteit. U kunt de aflevering van afgelopen week terugkijken op onze site.
Thema van de week: Boeddhisme
8 April is de geboortedag van de Boeddha. Daarom staat NPO Spirit volgende week in het teken van de Dalai Lama, spiritueel leider van de boeddhisten. Hij komt op 11 mei naar Nederland. Komende dinsdag ziet u uiteraard de Dalai Lama, maar ook twee van zijn bewonderaars: Richard Gere en Erica Terpstra.
Nieuws op NPO Spirit
Met NPO Spirit blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op levensbeschouwelijk gebied. Om de volledige playlist 'Actualiteitenprogramma's' te bekijken kunt u klikken op deze link.
Kijk naar het dagelijks nieuws van NPO Spirit voor:
Zuster Mul pakt haar koffers
Veel mensen krijgen hulp van zuster Mul, maar daar komt verandering in. De 80-jarige zuster verhuist namelijk naar een Utrechts klooster om het rustiger aan te doen.
Dames meppen van zich af
In Afghanistan is een boksteam opgericht om meisjes aan te moedigen om te gaan sporten. Voor meisjes die naar de sportschool komen is het een plek van hoop.
Bijbelse schatten in beslag genomen
Israël heeft een aantal bijzondere schatten tentoongesteld. Het gaat om elf grafkisten uit de tijd van de Bijbelse koning Salomo. De politie stuitte per toeval op de eeuwenoude kisten.
Humor en Religie bij NPO Spirit
Goed geloof kan wel tegen een grapje. NPO Spirit sprak de cabaretiers Roué Verveer (foto), Jeroen van Merwijk en Salaheddine Benchikhi over humor en religie. Wat is grappig en wat is taboe? Bekijk de interviews en meer programma's op NPO Spirit!
NPO Spirit on Demand
Spirit on Demand is het internetplatform waarop NPO Spirit een uniek aanbod van levensbeschouwelijke programma's presenteert. Via de website kunt u gemakkelijk een eigen afspeellijst samenstellen en zo programma's van uw keuze kijken wanneer u dat wilt.
Via Spirit on Demand houden we u iedere dag op hoogte van het laatste nieuws op levensbeschouwelijk gebied via onze eigen nieuwsprogramma's. Kijk op NPO Spirit voor de mogelijkheden!
 
NPO Spirit Nieuwsbrief
Elke week houden wij u via deze nieuwsbrief op de hoogte van interessante televisieprogramma's, leuke activiteiten, informatieve websites, acties, workshops en bijzondere reportages op het gebied van zingeving en lifestyle.
NPO Spirit is ook op Facebook te vinden! Door de pagina te 'liken' blijft u op de hoogte van (nieuwe) programma's die te zien zijn op NPO Spirit, het wekelijkse thema, prijsvragen, het laatste nieuws op levensbeschouwelijk gebied en meer!
Bekeerd, moslim worden - moslim zijn
Van 11 april tot en met 27 juli is er in het Amsterdam Museum een bijzondere tentoonstelling te zien over bekering tot de islam. Niet alleen het spirituele proces, maar ook de praktische aspecten van het bekeringstraject worden hierbij in beeld gebracht.
Aan de hand van de thema's geloofsbelijdenis en gebed wordt de bezoeker meegenomen naar de wereld van de bekeerling, onder meer door de fotodocumentaire Bekeerd van fotografe Saskia Aukema.
De tentoonstelling Bekeerd is onderdeel van het initiatief De Gelovige Stad in Amsterdam.
Win het boek Meditatie op het werk. Voel je gelukkiger en presteer beter van Sharon Salzberg
Sharon Salzberg pleit voor meditatie op het werk. Het is een belangrijk instrument om beter, tevredener en rustiger te gaan werken.
Speciaal voor de werkplek ontwikkelde Salzberg ‘steelse meditaties’. Die kosten bijna geen tijd en blijven onzichtbaar voor collega’s. Verder staan er tientallen oefeningen in het boek, meditaties voor thuis en handige vragen en antwoorden.
Beantwoord onderstaande vraag!
Sharon Salzberg is medeoprichter van:
A. Insight Meditation Society
B. Medication Society Insight
C. Medication Insight
Mail ons uw antwoord en maak kans!
Spirituele Marathon Rotterdam
Tijdens de Spirituele Marathon Rotterdam lopen leden van diverse religies en levensbeschouwingen samen mee in de 4,2 kilometer (mini-marathon). Het gaat niet om winnen, maar om het samen afleggen van de weg.
Iedereen die zich verbonden voelt met een religie of levensbeschouwing en wil meelopen voor dit doel, is welkom.
Klik op deze link voor meer informatie. Inschrijven kan hier. U kunt dan ook meedoen aan de spirituele 'warming up' en 'cooling down'.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.


Ncrv.nl

Categorieën: Media Televisie
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019