NSCR Nederlands Studiecentrum voor Criminaliteit en Rechtshandhaving
shutterstock_lustrumconferentie_580x190.jpg

5 oktober 2017 | Lustrumconferentie

Ter gelegenheid van zijn 25-jarig bestaan organiseert het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhavng (NSCR) op donderdag 5 oktober 2017 de lustrumconferentie Over oude en nieuwe criminaliteit. Tijdens deze middag blikken gerenommeerde sprekers terug op het criminologisch onderzoek in Nederland en de rol van het NSCR daarin, en kijken zij vooral ook vooruit naar richtingen voor toekomstig onderzoek. Lees verder »

 

shutterstock_plos_one_267x160.jpg

Troostgedrag van 'bystanders'

Een groep onderzoekers onder leiding van Marie Lindegaard analyseerde beelden van beveiligingscamera's van 249 personen die aanwezig waren in de directe nasleep van 22 overvallen. Hoe omstanders slachtoffers van overvallen troosten, lijkt op eerder waargenomen troostgedrag bij chimpansees na agressie. Lees verder »

shutterstock_twins_steve_267x160.jpg

Twee nieuwe promovendi

Camiel van der Laan gaat een onderzoek naar omgevingsinvloeden en genetische factoren bij normoverschrijdend en agressief gedrag uitvoeren, met data van het Nederlands Tweelingen Register. Janique Kroese zoekt naar een verklaring voor het feit dat kinderen die opgroeien in eenoudergezinnen vaker met de politie in aanraking komen. Lees verder »

 

Workshop Longitudinaal etnografisch onderzoek naar geweld

Op 22 en 23 juni jl. organiseerde het NSCR een tweedaagse workshop over longitudinaal etnografisch onderzoek naar geweld. Wat doet het longitudinale perspectief met de onderzoeksvragen, gebruikte methoden, theoretische uitgangspunten en welke kennis over geweld levert het op? Lees verder »

Onderzoekscluster Wildlife Crime kreeg bezoek van Panthera

Zeven tijgerexperts van natuurbeschermingsorganisatie Panthera waren de voorbije weken Visiting Scholars van het cluster Wildlife Crime. Het NSCR en Panthera werken samen aan het toepassen van misdaadanalyse bij anti-stroperij activiteiten in zes verschillende landen in gebieden waar tijgers leven. Het veldwerk heeft een aantal belangrijke bevindingen opgeleverd voor maatwerkstrategieën en meetmethodes. Lees verder »

 

NSCR

020 598 5239

nscr@nscr.nl
www.nscr.nl

linkedin.com/company/nscr
twitter.com/ncsr_instituut

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving is een onderzoeksinstituut van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) dat zich toelegt op fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar criminaliteit en rechtshandhaving.

De NSCR-nieuwsbrief is een uitgave van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving.
Mail vragen over de nieuwsbrief naar nieuwsbrief@nscr.nl.
De tekst mag worden overgenomen, mits met bronvermelding:
NSCR-nieuwsbrief.

 
U ontvangt deze mail omdat u een relatie bent van het NSCR. Bent u niet langer geïnteresseerd in onze nieuwsbrief? Klik dan hier om u af te melden
<