Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Extra Nieuwsbrief Jeugddans Magazine 15 februari 2024  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Nu online: Jeugddans Magazine 2024

Van jeugdgezelschappen tot jeugdvoorstellingen: voor jonge dansliefhebbers is er steeds meer te zien en te doen! Wij zetten de mooiste dans voor de jeugd voor je op een rijtje. 

Beeld Out of the Box: William van der Voort

Verder lezen


Ernst Meisner over 10 jaar Junior Company: ''Het is mooi om te zien hoe jong talent zich ontwikkelt''

De overgang van de dansacademie naar een groot balletgezelschap is voor veel jonge dansers best pittig. De dagelijkse lessen met veel aandacht en aanwijzingen van docenten maken ineens plaats voor intensieve repetities waar ze zich opnieuw moeten bewijzen. Om net afgestudeerde dansers te helpen in dat proces werd in 2013 de Junior Company van Het Nationale Ballet opgericht. Wij spraken artistiek leider Ernst Meisner over de hoogtepunten en lessen van de afgelopen tien jaar.

Verder lezen


DOX: Een bruisende hub voor jong talent

DOX is al bijna 25 jaar niet weg te denken in het Nederlandse theaterlandschap. Het is een productiehuis, gezelschap, talentontwikkelaar en kunsteducatie-instelling in één: een bruisende hub voor jonge en ervaren talenten. Sinds 1 november 2023 maken Melvin Fraenk en Timothy de Gilde officieel onderdeel uit van de Artistieke Directie van DOX, onder aansturing van Directeur/Bestuurder Hans Eliëns. Melvin en Timothy zijn geen onbekenden bij DOX, maar werken nu  vanuit een andere positie. Samen borgen ze de diverse disciplines die DOX rijk is; van theater tot dans en muziek. Beiden hebben een sterke visie op de ontwikkeling van talent die binnen het Artistieke directieteam samenkomen. 

BEELD: Amanda Harput

Verder lezen


Breakdance collectief 155 en Maas Theater en Dans doorbreken grenzen met humor voor alle leeftijden 

Terwijl de jongens van Breakdance collectief 155 (eenvijfvijf) amper hun eigen veters kunnen strikken, krijgt iedereen om hen heen kinderen. Hoogste tijd voor het danscollectief om iets te maken voor een publiek dat nog wél kan lachen om hun humor, voor het te laat is. In een hilarische show vechten ze tegen het opgroeien en lappen zij alle volwassen regels aan hun laars. Wij vroegen hen het hemd van het lijf. 

BEELD: Neeltje de Vries ©

Verder lezen


Met de blik van een kind in de studio van De Dansers

Een bezoek aan De Dansers in hun studio in thuisstad Utrecht. Waar choreograaf Josephine van Rheenen en muzikant Hans Vermunt met drie andere spelers werken aan de nieuwe 4+ voorstelling Een Kleine Anatomie. Want naast de succesvolle voorstellingen voor volwassenen, staan De Dansers ook bekend om hun werk voor families/kinderen. Voor veel publiek in theaters, op festivals of in gymzalen vaak een eerste aanraking met dans. 

Verder lezen


5 voordelen van dans voor kinderen

Wist je dat dans voor kinderen een positief effect kan hebben op meerdere gebieden van hun ontwikkeling? Daarnaast heeft het ook op andere gebieden voordelen, de National Dance Education Organization schreef hier een artikel over. Wij hebben de 5 belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Verder lezen

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.