Bekijk en bestel: 50 jaar erkenning COC Vijfje 2023
Beste meneer / mevrouw Do
In 1973 ondertekende voormalig koningin Juliana de officiële erkenning van COC Nederland in Paleis Soestdijk. Nu, 50 jaar later, wordt dat moment herdacht en opnieuw gevierd met een herdenkingsmunt. Het 50 jaar erkenning COC Vijfje is nu verkrijgbaar!

De eer voor het onthullen van de herdenkingsmunt voor COC was aan de kersverse Miss Nederland Rikkie Kollé, die als eerste transvrouw in de Nederlandse geschiedenis deze verkiezing won. COC Nederland is de oudste, nog bestaande LHBTI+ belangenorganisatie ter wereld en krijgt nu een herdenkingsmunt voor 50 jaar erkenning, in opdracht van het ministerie van Financiën.

Gouden eerbetoon aan COC Nederland
Met het 50 jaar erkenning COC Gouden Tientje kiest u voor een gouden eerbetoon aan al het werk dat COC sinds de erkenning heeft verricht. Waar in de jaren 50 en 60 een groot taboe heerst op homoseksualiteit, is de komst van de munt anno 2023 juist het tegenovergestelde. Ook is zoals altijd de 50 jaar erkenning COC BU-kwaliteit verkrijgbaar, welke steekt in een toepasselijke coincard waarop de mijlpalen van de organisatie goed naar voren komen. Hetzelfde geldt voor de 50 jaar erkenning COC UNC-kwaliteit in coincard, welke ook nu te bestellen is.

De unieke Eerste Dag Uitgifte van de 50 jaar erkenning COC herdenkingsmunt ontvangen? Deze is verkrijgbaar op de dag van de Ceremoniële Eerste Slag: 27 september 2023.  

P.S. Heeft u een abonnement op een van deze uitgiften? Dan hoeft u deze niet apart te bestellen.
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: 50 jaar erkenning COC Vijfje 2023
Bekijk en bestel: COC Gouden tientje
Bekijk en bestel: COC Zilver proof
Bekijk en bestel: COC BU coincard
Bekijk en bestel: COC UNC coincard
Bekijk en bestel: 50 jaar erkenning COC Vijfje 2023
Privacy  •  Voorwaarden