|
|
|
om ú tegen te zeggen! Kleine paris brest met chocolade-hazelnotencrème | Zijn ze niet om óp te eten, deze heerlijke Franse soezen, gevuld met een zálige crème van chocola en hazelnoten. Echt een klusje voor het weekend, want het duurt even voordat je ze kunt eten. Ze moeten namelijk zo'n 3 uur opstijven. Maar dan heb je wel een pièce de résistance! | |
|
|
|
|
|
met de franse slag Snelle toast met ratatouille en gerookte geitenkaas | Weinig tijd en toch iets fantastisch op tafel zetten, is très simple! Dit verrukkelijke hoofdgerecht: Franse toast met ratatouille en gerookte geitenkaas, staat in een halfuurtje op tafel. Glaasje wijn erbij, klaar! | |
|
|
|
|
wegens groot succes extra workshops! leer frans brood bakken bij Bakery Institute Frankrijk geldt als het walhalla voor broodliefhebbers, denk maar aan baguette, dé traditie van Frankrijk. Wil je meer weten over Frans bakken? Schrijf je dan nú in voor onze broodbakworkshop. We garanderen dat je naar huis gaat met een hoofd vol kennis én tassen zelfgemaakt Frans brood! We beginnen deze workshop op zondag 16 juni bij de basis van élk goed brood: meel, water en zout. Dan ga je aan de slag met een aantal Franse klassiekers, zoals brioche, baguette tradition en tarte du mitron. FOTO: YURI ILUHIN | |
| |
|
|
|
|
onze 5 favorieten! Franse bakkers in NL | Van parisienne tot madeleine en van (amandel)croissant tot saint honoré... Franse bakkers weten wat lekker is. Gelukkig hebben we in Nederland ook een paar van dit soort pareltjes. Wij geven je onze 5 beste adressen! | |
|
|
|
|
deze week verschenen: het Franse nummer van delicious. We bekijken komende maand de Franse keuken van A tot Z! Zo opent Janneke Philippi haar brasserie en kookt 10 x simpel & snel, het lekkerste zoet komt versgebakken uit onze petite pâtisserie en Merijn ontdekt tout au beurre! Maar ook de columns van onze eigen Yvette van Boven en Joris Bijdendijk ontbreken niet, we bereiden 6x asperges verrassend anders en het delicious.foodteam geeft kookles in Be a better cook! delicous. nummer 5 bestel je in onze webshop of koop je in de winkel! | |
| |
|
|
|
|
álles over Cider! | Fris, fruitig, sprankelend... cider is het helemaal en wij zijn er dol op. Dus gingen we op ciderreis om te ontdekken hoe deze godendrank wordt gemaakt. Natuurlijk geven we je ook adressen waar je de lekkerste cider kunt kopen. | |
|
|
|
|
|
doe mee & win De keuken van A tot Z | De auteur Sabrina Fauda-Rôle heeft een fantastische kookbijbel geschreven: de Keuken van A tot Z waarin ze per ingrediënt een vracht aan informatie geeft: van aardappel tot zeekraal en van aardbei tot zwarte bes. Natuurlijk ontbreken ook de lekkerste recepten niet. | |
|
|
|
|
|
rectificatie Hoe een eend een kip werd en andersom | In het mei-nummer van delicious. is helaas een fout geslopen. De foto’s van poulet bourguignon au vin blanc en die van de cuisses de canard au cidre (pag. 19 en 20) zijn verwisseld. Daardoor klopt ook het bijschrift op de cover niet, daar had moeten staan Eendenboutjes in cider. Onze excuses voor de verwarring, uiteraard kloppen de recepten wel. | |
|
|
|
|
|
|