Fijn wandelweekend!
Bekijk deze nieuwsbrief online

Wandelevementen naar het verleden

Oktober is de Maand van de geschiedenis. Stap terug in de tijd met de door ons geselecteerde wandelevenementen die verwijzen naar personen of gebeurtenissen uit het verleden. Wandel door de omgeving waar ooit zwaar werd gevochten tijdens de Slag op de Mookerheide, treed in de voetsporen van Vincent van Gogh of doe mee aan de Bataviatocht langs een eeuwenoud VOC-schip in Lelystad. 

Sallandse Wandelvierdaagse

DI 23 T/M VR 26 OKTOBER 2018 - RAALTE
Geniet van de herfstkleuren en –geuren tijdens de laatste wandelvierdaagse van het jaar. Tijdens de Sallandse Wandelvierdaagse loop je door de prachtige uiterwaarden en schitterende natuurgebieden en kom je langs gezellige plattelandsdorpen. Je kunt kiezen uit routes van 12, 20, 30 of 40 kilometer en daarnaast is er een Kidsroute van 8 kilometer. 

Zuiderwaterlinie

In Noord-Brabant ligt sinds half september een splinternieuwe wandelroute: het Zuiderwaterlinie Wandelpad. Deze route van 290 kilometer voert je langs de vestingsteden en forten die ooit onderdeel waren van de langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. Het Zuiderwaterlinie Wandelpad ligt tussen de Brabantse steden Bergen op Zoom en Grave.

 

Jekerdalwandelmarathon

ZATERDAG  28 OKTOBER 2018 - MAASTRICHT
De Jekerdalmarathon is een groepswandeling die je voert door de grensstreek tussen België en Zuid-Limburg. Afhankelijk van de afstand die je loopt, is de start in Oreye. De Jekerdalmarathon wordt in verschillende tempogroepen gelopen. Vanaf de tweede etappe loop je in twee tempogroepen, vanaf de derde etappe in drie tempogroepen en tijdens de vierde etappe is het meestal één lang lint.

Herinneringen aan de oorlog

Wandel langs oorlogsherinneringen en -monumenten. Door joodse wijken en langs begraafplaatsen. Lees over het bombardement op Dordrecht in oktober 1944. Loop langs Duitse commandobunkers en de Hollandsche Schouwburg. De oorlogsgeschiedenis ligt op straat. Maak een wandeling door de mooie steden Dordrecht, Utrecht of Amsterdam.

 

Hoe plan je een tocht in de bergen?

Wandelen in de bergen is toch net iets anders dan wandelen in Nederland. Wil jij weten hoe je je goed voorbereidt op zo'n tocht, wat je allemaal moet meenemen of hoe je een hut reserveert? Neem dan een kijkje in het kenniscentrum van de NKBV.

Amsterdam bedolven onder duizenden lichtjes

Houd het kerstgevoel nog even vast en beleef op donderdagavond 27 december de Amsterdam Light Walk. Met routes van 10 of 15 km wandel je langs de prachtige kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Geniet met vrienden of familie van een sportieve, gezellige en vooral betoverende avondwandeltocht door het sfeervol verlichte Amsterdam. Wandel je mee? 

                    
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je abonnee bent van de Wandel.nl nieuwsbrief.

gegevens bijwerken of uitschrijven