Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 4 december 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
CBS: Omzet accountants groeit met 3,2%
In het derde kwartaal is de omzet van de administratieve dienstverleners (accountancy, belastingadvisering en administratie) met 3,2 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Dat blijkt uit de Kwartaalmonitor Zakelijke Dienstverlening van het CBS.
Lees meer
 
 
Commissie MKB: accountant als deskundige bij herstructureringsplannen
De accountant moet aangesteld kunnen worden als deskundige bij herstructurering van een MKB-onderneming. Dat is de kern van de inbreng van de Commissie MKB in de consultatie over het wetsvoorstel WHOA (Wet homologatie onderhands akkoord ter voorkoming van faillissement).
Lees meer
 
Is uw kantoor klaar voor SBR Assurance? CaseWare wel. Advertorial

Nog even, en dan kunnen de papieren accountantsverklaring onder de jaarrekening en ‘natte handtekening’ van de accountant naar het museum. Een verplichte, in XBRL opgestelde verklaring alsmede een elektronische handtekening vervangen de traditionele papieren publicatiestukken. CaseWare is klaar voor deze verplichting, die geldt voor middelgrote ondernemingen vanaf het boekjaar 2017. Lees meer =>

 
Mentale fitheid (1): het begint bij ‘Ken jezelf’
Zowel op macro-, meso- als microniveau komen er ingrijpende gebeurtenissen in de wereld van accountants voor. Mentaal fitte accountants zijn shockproof en kunnen actief keuzes blijven maken, in plaats van dat ze de indringende gebeurtenissen over zich heen laten komen en er overweldigd door raken. Mentale fitheid leidt tot hogere productiviteit en lager ziekteverzuim. In […]
Lees meer
 
 
Vanaf 1 januari 2018 correctie BTW-aangifte alleen nog digitaal
Even een reminder. Vanaf 1 januari 2018 kan een correctie op een BTW-aangifte (‘suppletie’) alleen nog maar digitaal aan de Belastingdienst worden doorgeven.
Lees meer
 
Wat u moet weten van de schenk- en erfbelasting! Advertorial

U kunt van uw cliënten steeds meer vragen verwachten over de schenk- en erfbelasting. Zeker nu u steeds vaker de rol van trusted advisor of financiële huisarts voor uw cliënt gaat vervullen, moet u op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied. Bernard Schols praat u op 11 december helemaal bij zodat u uw cliënten optimaal van dienst kunt zijn! Uiteraard gaat hij ook in op de nieuwe fiscale spelregels rond schenking en huwelijk in het Belastingplan en OFM 2018.

Meer info =>

 
RJ-Uiting 2017-12: ‘Ontwerp-richtlijn 645 Toegelaten instellingen volkshuisvesting’
De RJ heeft Uiting 2017-12: ‘Ontwerp-richtlijn 645 Toegelaten instellingen volkshuisvesting’, uitgebracht. Reacties en commentaren op deze RJ-Uiting kunnen tot uiterlijk 15 januari 2018 worden ingestuurd.
Lees meer
 
 
Fusie Flynth en accountantskantoor Veenhof
Veenhof accountant & belastingadviseur uit Oud-Beijerland is gefuseerd met Flynth Adviseurs en Accountants. Oprichter Ben Veenhof is bij Flynth in dienst getreden als senior accountant.
Lees meer
 
 
Weerstand tegen weghalen standard setting boards bij IFAC
De Monitoring Group wil de standard setting boards weghalen bij de IFAC en onderbrengen in een onafhankelijke organisatie, waar ondernemingen, investeerders, toezichthouders en analisten bij betrokken zijn. De IFAC vindt de onderbouwing van de plannen zwak.
Lees meer
 
 
Belastingdienst publiceert tweede ‘Nieuwsbrief Loonheffingen 2018’
De Belastingdienst heeft de tweede ‘Nieuwsbrief Loonheffingen 2018’ klaargezet om te downloaden. In de nieuwsbrief staat informatie over de nieuwe regels vanaf 1 januari 2018 voor het inhouden en betalen van de loonheffingen.
Lees meer
 
 
Begin 2018 meer duidelijkheid beleid brievenbusfirma’s
Begin volgend jaar komt er meer duidelijkheid over het beleid ten aanzien van brievenbusfirma’s en de maatregelen om brievenbusconstructies tegen te gaan. Dat schrijft de staatssecretaris van Financiën, Menno Snel, in zijn antwoorden op vragen van SP-kamerlid Renske Leijten.
Lees meer
 
 
Nieuwe Bankentaxonomie definitief
SBR Banken heeft de definitieve versie van de nieuwe Bankentaxonomie, de BT12, gepubliceerd. Met deze finale update op basis van laatste reacties uit de markt is de BT12 volgens planning afgeleverd.
Lees meer
 
Visma laat startende ondernemers gratis werken met boekhoudsoftware Contentpartner
Visma Software helpt startende ondernemers op weg door ze een jaar lang gratis te laten werken met hun boekhoudsoftware Visma eAccounting. Aanleiding voor deze actie is dat een van de belangrijkste oorzaken van faillissement bij ondernemers nog steeds gebrek aan financieel inzicht is.
 
AA Accountancy-Finance Opleiding
De diplomalijn Financieel-Administratief is met ingang van 2016 vernieuwd De vernieuwde diplomalijn financieel-administratief is actueler en sluit nog beter aan bij de financieel-administratieve praktijk. Van MBO+ niveau (MBA) tot en met AD-niveau (Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy) is er een logische en modulaire opbouw en kun je binnen een specifieke specialisatie stap voor stap doorstromen naar […]
 
Cursus BTW en vastgoed Opleiding
Cursus gaat gegarandeerd door! De BTW-regelgeving rondom vastgoed is complex en verandert voortdurend. Hoe houdt u uw kennis nog up-to-date? Voorkom dat u in de waan van de dag ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op dit gebied mist. Laat u daarom in één middag weer helemaal bijpraten. U kunt uw eigen praktijkvragen bespreken. 12.00 uur […]
 
Aangiftemedewerker IB en VPB Vacature
Voor onze vestiging in Arnhem zijn wij op zoek naar een aangiftemedewerker. Ben jij gedreven en voer je graag diverse fiscale werkzaamheden uit? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? Als aangiftemedewerker (IB/ VPB/ dividendbelasting) verricht je verschillende werkzaamheden en diensten ten behoeve van de fiscale afdeling. Je stelt aangiften op […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn