Subsidieregeling voor verduurzaming mkb aangepast en weer open

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 1 april weer subsidie aanvragen om hun bedrijf te verduurzamen. De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) van vorig jaar is aangepast op punten die de kwaliteit van de adviezen en ondersteuning verbeteren. Mkb'ers worden hierdoor beter geholpen en oneigenlijk gebruik van de regeling wordt zoveel mogelijk voorkomen.

Lees verder op RVO.


GrainPlastics Hoogeveen zetten gerecyclede materialen om in hoogwaardige producten


GrainPlastics, gevestigd in Hoogeveen en Leeuwarden, is gespecialiseerd in de productie van PE en PP leidingsystemen. Verder levert het bedrijf diverse aanverwante producten voor de grond-, weg- en waterbouw. Het bedrijf kenmerkt zich door een informele sfeer, waar eigen initiatief op waarde wordt geschat. Jos van Steijn, algemeen directeur, ontving wethouder Jan Zwiers en liet hem het bedrijf zien en samen spraken ze over energie, verduurzaming en automatisering.

GrainPlastics is sinds 1993 actief aan de Industrieweg in Hoogeveen. Iedereen die hier wel eens langskomt, kan de groei van het bedrijf waarnemen. Een paar jaar geleden is Grainplastics gestart met de productie van lange lengtes PE leidingen op grote haspels. Een indrukwekkend gezicht, zo in het voorbijgaan.

Het bedrijf werkt voortdurend aan uitbreiding en optimalisatie van productielijnen en automatisering. Toch blijft het boven alles mensenwerk, aldus Jos. ‘We doen het samen.’

Beste Horeca/Retail ondernemer,

Sommige ondernemers heb ik al mogen ontmoeten maar lang nog niet iedereen. Graag wil ik mij via deze weg voorstellen. Mijn naam is Laura Veldhuis, de nieuwe accountmanager Horeca & Retail voor gemeente Hoogeveen en Horeca voor gemeente De Wolden.

Als voormalig accountmanager bij het grootste commerciële Hospitality bedrijf in Nederland ken ik uw branche. Na mijn start op 1 november 2022, heb ik de afgelopen maanden gebruikt om de gemeentelijke organisatie te leren kennen.

Nu sta ik klaar om u te helpen bij vragen aan de gemeente. Graag kom ik de komende tijd langs om persoonlijk kennis te maken. Samen kunnen we kijken wat ik voor u als accountmanager Horeca & Retail voor de gemeente Hoogeveen en De Wolden kan betekenen.

Mocht u op dit moment al vragen hebben of een afspraak willen maken, mail of bel mij dan: l.veldhuis@dewoldenhoogeveen.nl of 06-81410779.


Drenthe reist Duurzaam

Drenthe reist Duurzaam is een initiatief van Provincie Drenthe en onderdeel van het Drents Mobiliteitsprogramma 2021-2030. Het team van Drenthe reist Duurzaam staat voor u klaar om met u mee te denken hoe u uw medewerkers duurzamer kan laten reizen. Kosteloos uiteraard.

Lees verder op Provincie Drenthe.


De Smart Industry Assessment "Maak van uw fabriek een Smart Factory"

Wilt u met uw bedrijf aan de slag met digitalisering, maar weet u niet waar te beginnen? Bent u benieuwd waar u nu eigenlijk staat op het gebied van Smart Industry? Wilt u weten welke onderwerpen voor u de meeste kansen bieden? Met het Smart Industry Assessment krijgt u antwoord op al deze vragen.

Start met een Smart Industry Assessment
Het Assessment is dé manier om gestructureerd na te denken over de toekomst van uw bedrijf. Wat is er nodig om slimmer te produceren, een hogere kwaliteit te leveren en flexibeler in uw productie te worden? Het begint allemaal met inzicht en het uitspreken van uw ambities.

Lees verder op Smart Industry Hub Noord-Nederland.


AANSTAANDE EVENEMENTEN:


Webinar Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie 2023 op 20 april

Hoe werkt de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie(SDE++) ? Wat zijn 'hekjes' en wat betekent dat voor uw aanvraag? Hoe bepalen we de hoogte van de subsidie? En hoe doet u een goede aanvraag? Tijdens dit webinar op 20 april van 14.00 tot 15.00 uur krijgt u antwoord op deze en allerlei andere vragen over de SDE++.

Lees verder op RVO.


Make IT Work op 21 april

Op vrijdag 21 april organiseren de IT Hub, de IT Academy Noord-Nederland en Dutch TechZone een informatiebijeenkomst over het omscholingstraject Make IT Work.

Van 11.00 - 12.00 uur vertellen zij geïnteresseerde werkgevers uit de regio Drenthe meer over het onderwijsprogramma, de opzet van het traject, het resultaat en de bijbehorende investering. Ook krijgen werkgevers voldoende tijd om vragen te stellen. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Locatie
IT Hub Hoogeveen
Griendtsveenweg 29
Hoogeveen

Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kijk dan op IT Academy.


Zoo Werkt 't het Festival op 25 mei

Als werkgever of opleider kunt u deelnemen als standhouder. Dit in de vorm van een doe- en/of belevingsactiviteit, zodat bezoekers zelf aan de slag gaan en op die manier op ontdekkingstocht gaan om te ervaren wat een bepaald beroep inhoudt.
Dit alles op een unieke locatie, namelijk het stadionplein van FC Emmen. Dit plein zal deze dag worden omgetoverd tot festivalterrein compleet met livemuziek en foodtrucks. Daarnaast is het de perfecte mogelijkheid om te netwerken met potentiële nieuwe werknemers en andere bedrijven of opleiders.

Wilt u ook deel uit maken van deze innovatieve manier van ontmoeten? Meld u hier dan aan!


De Proeftuin: Festival Tussenland Zwolle op zaterdag 27 mei

Bent u een ondernemer in Regio Zwolle met een vernieuwend foodconcept? En wilt u dit testen bij een breed publiek? Dan is dit een mooie kans voor u! Kennispoort organiseert op zaterdag 27 mei ‘De Proeftuin’ tijdens festival Tussenland in Zwolle.

Lees verder op Kennispoort.

T I P
Ondernemersnieuws op LinkedIn  

Volgt u de gemeente Hoogeveen al op LinkedIn? Het laatste ondernemersnieuws en wetenswaardigheden delen wij graag met u op onze LinkedIn pagina.
_____________________________________________________________
 
Postadres
Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen


Volg ons

Facebook
 
Twitter
 
Linkedin

Telefoon
14 0528

E-mail
info@hoogeveen.nl

Internet
www.hoogeveen.nl