Prinsjesdag 2022

Wat betekenen de nieuwe overheidsplannen komend jaar voor uw onderneming? En hoe bereid u zich hierop voor?

Miljoenennota en ondernemers
Het kabinet wil met de plannen die het op Prinsjesdag presenteerde vooral de koopkracht herstellen. De oorlog in Oekraïne met als gevolg hoge energieprijzen en oplopende inflatiecijfers brengt veel ondernemers in problemen. Er komt een korting op de energierekening voor huishoudens en bedrijven, de precieze invulling hiervan is nog niet bekend. Verder werkt het kabinet aan plannen voor stikstofvermindering, biodiversiteit en natuurversterking. Ook gaat het minimumloon met tien procent omhoog.

Wat betekent Prinsjesdag voor u?
Lees verder op KvK.


Ondernemer betaalt per 1 oktober belastingschuld af

Hebt u brieven van de Belastingdienst ontvangen over het terugbetalen van uw belastingschuld? Vanaf 1 oktober 2022 moeten ondernemers belastingschulden, die ontstaan zijn door bijzonder uitstel van betaling, afbetalen. Hoe dit werkt leest u in dit artikel op de site van KvK.


Lenen bij de bank steeds moeilijker voor MKB-bedrijven

Sinds kort biedt het MKB Fonds Drenthe een perspectieflening aan MKB-bedrijven in Drenthe. Hiermee speelt ze in op een ontwikkeling waarbij geld lenen steeds moeilijker wordt. Banken bieden namelijk steeds minder maatwerk financieringen voor het midden- en kleinbedrijf. In plaats daarvan zetten ze ‘programlending’ in: het op gestandaardiseerde wijze verstrekken en beheren van kredieten. En hier zitten beperkingen aan. Zó veel, dat een grote groep ondernemers tussen wal en schip belandt. Ze komen niet eens door de eerste selectieronde. De perspectieflening is bedoeld voor deze groep.

De Perspectieflening
Net als bij een bancaire lening geeft de ondernemer een zekerheid voor de lening. Daartegenover staat een lagere rente dan bij een achtergestelde lening. De term perspectief geeft aan dat er meer nadruk ligt op mogelijkheden. En er niet alleen naar resultaten uit het verleden wordt gekeken.

Voor wie?
De Perspectiefleningen betreffen leningen (NB géén achtergestelde leningen) voor elke MKB-ondernemer die in Drenthe gevestigd is of die zich aantoonbaar gaat vestigen in Drenthe. En een financieringsbehoefte heeft door investeringen in groei en/of innovatie. De perspectieflening kan worden aangevraagd door ondernemingen uit alle sectoren, met uitzondering van de primair agrarische sector.

Meer informatie
Meer informatie op MKB Fonds Drenthe of neem contact op met Dave de Groot, Investment Manager MKB Fonds Drenthe, via 06 557 079 67 of groot@mkbfondsdrenthe.nl



Het Digitaal Buffet op 11 oktober

Digitalisering is niet ‘ver van uw bed’ en niet zo moeilijk als u misschien denkt. Het varieert van bijvoorbeeld de inzet van autonome stofzuigers of grasmaaiers tot het efficiënt gebruiken van data. En van bediening door een robot tot een reserveringsapp. De mogelijkheden zijn verschillend, met allemaal hetzelfde resultaat; digitalisering maakt uw werk makkelijker, sneller en slimmer!

Tijd: 14.30 uur
Locatie: Van der Valk Hotel Emmen

Voor meer informatie ga naar Het Digitiaal Buffet.  


IBDO samenwerkdag Hoogeveen op 12 oktober

De samenwerkdagen hebben als doel om samenwerking en kruisbestuiving te bevorderen. Tegelijk geeft het ondernemers de kans om adviseurs te ontmoeten, aan te schieten voor advies of een praatje of te sparren over kansen en uitdagingen.

Tijd: 09.00 - 17.00 uur
Locatie: Drentse Werf, De Vos van Steenwijklaan 75 in Hoogeveen

Voor meer informatie ga naar Ik Ben Drents Ondernemer.

Webinar: 'Importeren en exporteren naar de VK VOOR en NA de Brexit' op 12 oktober

Het Verenigd Koninkrijk is sinds februari 2020 geen onderdeel meer van de Europese Unie. Hierdoor is er voor u als internationaal ondernemer veel veranderd. In de webinar is er aandacht voor hoe u succesvol zaken kunt doen in het ‘post-Brexit’ tijdperk.

Tijd: 09.00 - 10.00 uur

Meer informatie en aanmelden
Ga naar Kennispoort Regio Zwolle.


Inspiratiesessie Gezonde Werkvloer op 25 oktober 2022
van 16.00 tot 18.00 uur bij Friesland Campina in Beilen

Op dinsdag 25 oktober van 16:00 - 18:00 uur organiseert Drenthe Gezond in samenwerking met de Drentse JOGG-gemeenten en JOGG-landelijk een inspiratiesessie: Gezonde Werkvloer

Wilt u zich inzetten voor de vitaliteit van uw medewerkers/collega’s? Vitaliteit is meer dan alleen gezond eten en voldoende bewegen. Ook een gezonde werk-privébalans en het blijven uitdagen van uw medewerkers speelt een belangrijke rol. Vitale werknemers zijn energiek, goed inzetbaar en over het algemeen minder ziek. Gunstig voor werkgever én werknemer. Het loont dus om te investeren in de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van mensen. Maar waar begint u? En, hoe doet u dat zonder
dat uw medewerkers het als bemoeierig ervaren?

Tijdens deze sessie nemen we u mee in een divers programma.

Programma
Deze sessie heeft een divers programma. Onder andere Friesland Campina, New Nexus
en de gemeente Midden-Drenthe nemen u mee in hoe zij investeren in een gezonde
werkvloer. Daarnaast is er voldoende ruimte om het gesprek over vitaliteit aan te gaan en
ook verzorgt Herre Zonderland een inspirerende sessie.

15:30 Inloop
16:00 Opening door wethouder Rico Schans
16:10 Lokale ondernemers aan het woord
16:30 In gesprek over vitaliteit op de werkvloer
17:00 Herre Zonderland over vitaliteit en topsport
17:50 Afsluiting en borrel

Aanmelden
Voor wie? Management, HR, P&O, preventiemedewerkers en andere geïnteresseerden uit de publieke, private en maatschappelijke sector in Drenthe. Deelname is kosteloos.

Klik hier om u aan te melden voor de inspiratiesessie.

Meer informatie of vragen?
Kijk op Drenthe samen gezond of neem contact op met: Dorien van de Kant - 06 30 94 73 46 / d.vandekant@cmostamm.nl of Evelien Mulder - 06 13 58 21 26 / e.mulder@cmostamm.nl

T I P
Ondernemersnieuws op LinkedIn  

Volgt u de gemeente Hoogeveen al op LinkedIn? Het laatste ondernemersnieuws en wetenswaardigheden delen wij graag met u op onze LinkedIn pagina.
_____________________________________________________________
 
Postadres
Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen


Volg ons

Facebook
 
Twitter
 
Linkedin

Telefoon
14 0528

E-mail
info@hoogeveen.nl

Internet
www.hoogeveen.nl