Spetterend AVS-congres!

Wat een inspirerend en enerverend congres hadden we afgelopen vrijdag! Zo’n 600 schoolleiders stapten in De arena van het onderwijs. Voor wie het heeft gemist, bekijk #avscongres en/of #wijschoolleiders op LinkedIn.

Aftermovie AVS Congres 2024

Geniet na met foto’s, verhalen en binnenkort ook de after movie op onze website. En vergeet vooral niet 21 maart 2025 alvast in je agenda. Want dan is het volgende AVS Congres!

Lees verder

Onderwijshuisvesting niet op orde

AVS strijdt voor betere schoolgebouwen die voldoen aan de eisenvan deze tijd. Het is duidelijk: veel gebouwen zijn verre van optimaal, zowel voor het onderwijs als voor elementaire zaken zoals ventilatie, ruimte en flexibiliteit. Als voorvechter van kwaliteit ondertekende AVS in september 2022 al het Manifest Goede Schoolgebouwen. Herinner je je nog de schrijnende onthullingen tijdens de coronacrisis? Dit recente onderzoek bevestigt het opnieuw - het is hoog tijd voor actie!

Lees verder

Het walhalla van inclusief onderwijs meemaken?

Droom jij ervan om je school inclusiever te maken? Dan moet je echt een keer in Newham zijn geweest. Dit is de meest inclusieve gemeente van Engeland, waar werkelijk alle vormen van diversiteit ‘erbij horen’. Leerlingen met een extra zorgvraag worden zichtbaar geaccepteerd. Hoe realiseer je dat? Tijdens de Londen-reis zie en voel je hoe scholen dit bereiken door in te zetten op: middelen, vaardigheden en cultuur. Ga je mee van 17 t/m 21 juni?

Schrijf je nu in

Graag zou ik willen terugstompen

Deze week werd AVS-lid Bas Vernooij diep geraakt door de woorden van Milio van de Kamp tijdens het AVS Congres. De auteur van het boek ‘Misschien moet je iets lager mikken’ deelde zijn schokkende verhaal over opgroeien in armoede in Amsterdam. ‘Zijn schoolcarrière  schudde mijn perspectief  flink door elkaar. Ik zou wel willen terugstompen…’.

Lees verder

Nieuws

Meer nieuwsberichten

Advertenties

AVS gaat met de tijd mee en start een winkel online: avs.nl/webwinkel. Op dit moment is het nog een kleine online bookshop met allerlei must-reads voor schoolleiders. Je kunt een KADER - voor die nieuwe collega - of bijvoorbeeld het cao-boek in bestellen.

Bezoek onze webwinkel

Vacatures

Disclaimer
Ondanks het feit dat AVS zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze e-mail en zij daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie en kan zij hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. Uitgebreide disclaimer