Bekijk en bestel: Gouden Dukaten 2020
Beste meneer / mevrouw Do
De Koninklijke Nederlandse Munt slaat elk jaar Gouden Dukaten, naar originelen uit de 16e en 18e eeuw, in opdracht van het ministerie van Financiën. Deze vertrouwde internationale handelsmunt verschijnt met een historische beeltenis: een ridder in harnas met pijlen, naar ontwerp van graveur Johan Willem Marmé. Hij was van 1763 tot 1795 stempelsnijder van de provinciale en stedelijke Munt van Utrecht.  

De route naar het Zuiden
Tot en met 2021 verkennen we aan de hand van de windrichtingen vier internationale handelsroutes, waar de Gouden Dukaat een belangrijke rol speelde. De Gouden Dukaat 2020 is versierd met de terugkerende acanthusbladeren en schelpen en bevat een goudstaaf en de letter ‘Z’ ter decoratie. We vervolgen onze reis namelijk naar het Zuiden, richting Afrika, waar veel rijke goudbronnen werden ontdekt. Het goud, en dan met name de Gouden Dukaat, was toen al zeer geliefd. De Nederlandse Gouden Dukaat was bovendien bijzonder wegens een constant goudgehalte en gewicht. Dit zorgde ervoor dat deze handelsmunt wereldwijd werd geaccepteerd. Nu, meer dan 400 jaar later, is de Gouden Dukaat nog steeds opgenomen in de Nederlandse Muntwet. 

Wees er snel bij, de Gouden Dukaten zijn exclusief te bestellen in de maand mei 2020 en daarna gegarandeerd uitverkocht!
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: Enkele Gouden Dukaat 2020
Bekijk en bestel: Dubbele Gouden Dukaat 2020
Bekijk: Nieuwsbericht livestream Eerste Slag 75 jaar vrijheid Vijfje
 Nederlandse munten
 Buitenlandse munten
 Abonnementen
 Collecties
 Accessoires en Cadeaus
Volg ons
Contact
Instagram
Facebook
 YouTube
Service
› Gegevens wijzigen
› Afmelden
© 2020 Koninklijke Nederlandse Munt