Online versie
Discover Rembrandt
Alle Rembrandt schilderijen ter wereld deze zomer te zien in RAI Amsterdam
In het teken van het Rembrandtjaar opent op zaterdag 6 juli de tentoonstelling Discover Rembrandt – His life and all his paintings, in RAI Amsterdam. De tentoonstelling, die tot en met 1 september duurt, toont 350 reproducties van alle werken van Rembrandt. Ook de beschadigde, verborgen en zelfs gestolen werken zullen hier te zien zijn. De werken zijn elk op ware grootte gereproduceerd en tonen in chronologische volgorde het verhaal van hun schilder. Een ware ode aan Rembrandt dus.
Lees verder
Waar zijn ze?
Maar liefst 317 schilderijen worden tegenwoordig aan Rembrandt toegeschreven. Slechts 41 daarvan bevinden zich in Nederlandse collecties, de overige zijn verspreid geraakt over ruim 18 landen. Al deze werken zijn te zien bij Discover Rembrandt in de RAI. Ook de ruim 50 schilderijen die momenteel niet toegankelijk zijn voor het publiek. Samen met verdwenen en beschadigde werken, vormt Discover Rembrandt dan ook een absoluut bijzondere tentoonstelling.
Abduction of Europe met rand
De Roof van Europa
Dit werk is een van de zeldzame mythologische schilderijen van Rembrandt. Het is geïnspireerd op de Metamorfosen van Ovidius wanneer Zeus in gedaante als stier, Europa ontvoert vanuit Klein-Azië.

Het schilderij bevindt zich vandaag de dag in het J. Paul Getty Museum in Los Angeles, Californië.



 
Christus in de storm op het meer van Galilea met rand
Christus in de storm op het meer van Galilea
In 1990 werd dit werk gestolen uit het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston, door twee mannen die zich voordeden als politieagenten. Deze gebeurtenis staat bekend als de grootste onopgeloste kunstdiefstal in de Verenigde Staten.

Locatie: onbekend.





 
Campagnebeeld met rand
Zelfportet met Halsberg
In 1629 voltooide Rembrandt dit zelfportretje. In het schilderij is hij verkleed als iemand van adel, of een officier. Het is daarom aannemelijk dat het eerder een schilderstudie is geweest, of een zogenoemde tronie.

Zelfportret met Halsberg is momenteel in de collectie van het Germanisches Nationalmuseum in Neurenberg.

Nachtwacht met rand
Nachtwacht in originele staat
De werken zijn op ware grootte haarscherp gereproduceerd en digitaal gerestaureerd. Zo kan ook de Nachtwacht getoond worden in zijn oorspronkelijke staat, inclusief de in 1715 afgesneden delen. Een ware ode aan Rembrandt dus. Ze worden getoond op chronologische volgorde en tonen het verhaal van hun schilder. Discover Rembrandt – His life and all his paintings geeft een dieper inzicht in de kunst en het leven van één van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis.

Een unieke kans om alle schilderijen van Rembrandt in reproductie in één ruimte te bewonderen!
Waarom ontvangt u deze nieuwsbrief?
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via één van de kanalen van Onderneming & Kunst. Mocht u deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen dan kunt u zich onderaan deze pagina uitschrijven
ORGANISATIE

Discover Rembrandt is een
samenwerkingsverband tussen RAI
Amsterdam, Stabilo International en
Onderneming & Kunst

Projectorganisatie:
Onderneming & Kunst
Prinsengracht 415-c
1016 HM AMSTERDAM
Tel: + 31 (0)20 6264020
E-mail: info@discoverrembrandt.com
Koop tickets

   Facebook        Instagram        Twitter

Wijzig uw gegevens of meld u af van deze nieuwsbrief
Verzorgd door MailingLijst