Hoe ziet de zuivelindustrie er uit in 2030? Wetenschappers presenteren vier scenario’s
Allergenenmanagement: van vrij-van claims tot aanvullende allergiewaarschuwing | Wanneer mag je een vrij-van claim vermelden op de verpakking van een voedingsmiddel? Zijn de normen daarvoor in alle landen hetzelfde? Is een aanvullende allergievermelding verplicht of vrijwillig? En hoe zit het met Precautionary Allergen Labelling? | |
|
| Hoe ziet de zuivelindustrie er uit in 2030? Wetenschappers presenteren vier scenario’s | Tetra Pak en de Lund University School of Economics and Management (LUSEM) presenteerden onlangs een gezamenlijke studie met vier scenario's voor de toekomst van de zuivelindustrie. | |
|
| (advertorial) | Korte invriessnelheid massief karton | Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat er een groot verschil is in invriessnelheid tussen gesloten massief kartonnen en golfkartonnen verpakkingen. De gemiddelde tijd die nodig is om -3° C te bereiken (vanaf circa 5° C) is bij massief karton ongeveer 35% korter dan bij golfkarton. | |
|
| Smaakbedrijf Firmenich ontwikkelt smaakmaker door Artificial Intelligence | Parfum- en smaakbedrijf Firmenich heeft een smaak ontwikkeld door middel van Artificial Intelligence (AI). Naast deze behaalde mijlpaal opent het bedrijf een nieuwe proeffabriek en een nieuw laboratorium in Genève. | |
|
| (advertorial) | Welke verpakking kiest u? | Naast voedselveiligheid spelen ook uitstraling, duurzaamheid en houdbaarheid een belangrijke rol. Voedingsmiddelen bederven, echter de mate en de snelheid waarin voedsel bederft, kan met de juiste verpakking worden vertraagd. Welke verpakking is voor u de beste keus? | |
|
| Kipster ontwikkelt vegan ei: ‘De toekomst wordt meer plantaardig, daar willen wij graag aan bijdragen’ | Kipster, producent van klimaat neutrale eieren voor onder andere Lidl, ontwikkelt een vegan ei. Het product wordt in 2021 onder de naam Veggs geïntroduceerd. Het moet in smaak en voedingswaarde zoveel mogelijk op een kippenei lijken. | |
|
| Vion neemt 3.300 flexwerkers in Duitsland in dienst | De Vion Food Group neemt per 1 januari 2021 3.300 flexwerkers in vaste dienst in Duitse vestigingen. Vanaf die datum zijn uitzendkrachten op flexbasis in de vleesindustrie in Duitsland verboden. | |
|
| (advertorial) | Zet voedselveiligheid op een hoger plan | Hoe krijgt u meer grip op de risico's en minimaliseert u de impact van product recalls? Hoe zet u voedselveiligheid op een hoger plan? Spijker uw kennis bij tijdens De digitale Week van VMT. Van microbiologische risico’s, contaminanten tot crisismanagement en recalls. | |
|
| Provincies werken samen aan eiwittransitie | De provincies Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland sluiten zich aan bij The Protein Cluster. Dit samenwerkingsverband tussen Gelderland en Overijssel helpt ondernemers hun ambities rond duurzame eiwitten te realiseren. | |
|
| GS1 Nederland benoemt Mirjam Karmiggelt tot nieuwe CEO | Het bestuur van GS1 Nederland benoemt per 1 januari 2021 Mirjam Karmiggelt tot de nieuwe CEO. Daarmee volgt zij Pieter Maarleveld op. | |
|
| Zaadveredelingsbedrijf Equinom opent nieuw R&D centrum | Equinom, een Israëlische zaadveredelaar, opent een nieuw R&D centrum in Givat Brenner, Israël. Het nieuwe ontwikkelingscentrum bevat vier ultramoderne laboratoria die innovatie moeten verstellen. | |
|
| |
|
|