Partij van de Arbeid

Beste partijgenoot,

Alweer een historisch moment: we publiceren vandaag de eerste gezamenlijke conceptkandidatenlijst GroenLinks-PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen. En het is een lijst om trots op te zijn.

We combineren onmisbare ervaring met nieuwe gezichten. Pal achter lijsttrekker Frans Timmermans staat Esmah Lahlah, nu nog wethouder in Tilburg voor GroenLinks. Op plaats drie staat Jesse Klaver, gevolgd door Kati Piri en Lisa Westerveld.

Bekijk de conceptkandidatenlijst

We zijn blij dat in deze lijst de diversiteit van onze partijen en van ons land is terug te zien. Dat geldt voor regio, leeftijd, expertise en achtergrond. Grote complimenten voor Ton Heerts, Linda Voortman en de andere leden van de kandidatencommissie voor hun harde werk deze zomer en de afgelopen weken. Ook mooi om te vermelden: de laatste vier plekken op de lijst worden ingevuld door een aantal regiokandidaten die in hun eigen regio meedoen aan de verkiezingen.

Lijstreferendum
Leden van GroenLinks en de PvdA kunnen zich van 11 tot en met 19 september middels een lijstreferendum uitspreken over de kandidaten van hun eigen partij op de lijst. Daarna is de kandidatenlijst definitief. De regiokandidaten zijn door de beide partijbesturen vastgesteld en zie je dus niet terug in het referendum. Maandag krijgen alle stemgerechtigde leden een mail met een stemcode en link naar de online stemtool. Meer weten? Lees hier verder over het kandidatenreferendum. 

Verkiezingsprogramma ontvangen?
Eerder deze week hebben we je een e-mail gestuurd over het verkiezingsprogramma. Misschien heb je die inmiddels al lang uit, maar we hebben ook gehoord dat de e-mail bij een aantal leden in de spam- of reclamemap terechtkwam. Daarom voor de zekerheid: het conceptprogramma is gepubliceerd en de amendementenprocedure loopt tot en met dinsdag 19 september. 

We kijken ernaar uit om campagne te voeren met onze kandidaten en met jou. Hét moment om elkaar beter te leren kennen is het congres op 14 oktober in Ahoy Rotterdam. Dus: meld je alvast aan!


Hartelijke groet,
Esther-Mirjam Sent

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de PvdA Nieuwsbrieven. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: Klik dan op E-mailvoorkeuren.