Het college heeft vraagtekens bij de diagnose: de (nagebootste) stoornis münchhausensyndroom ‘by proxy’, welke diagnose in het algemeen (zeer) moeilijk is vast te stellen.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief
 
 
 
vacatures   abonnement   contact
vijftien jaar euthanasiewet
Dilemma’s en rekbaarheid Het hoe en waarom van de verschuivende grenzen
Tussen de tekst en intenties van de euthanasiewet uit 2002 en de praktijk in 2017 is veel ruimte ontstaan. Voormalig SCEN-arts Ed Kenter zet de ontwikkelingen op een rij.
  lees meer  
 
opvallende uitspraak
Onzorgvuldige diagnose en onveilig e-mailen
Het college heeft vraagtekens bij de diagnose: de (nagebootste) stoornis münchhausensyndroom ‘by proxy’, welke diagnose in het algemeen (zeer) moeilijk is vast te stellen.
  lees meer  
 
vanavond op tv
EenVandaag Jim Faas over CVS/ME
‘Een wespennest, een slangenkuil. Daar heb ik me in begeven met die discussie over CVS/ME en de ‘praten en bewegen’-behandeling (CGT/GET).’ Dat schrijft verzekeringsarts Jim Faas in zijn recente blogs op Medisch Contact. In EenVandaag vertelt hij waarom.
  lees meer  
 
onverzekerde zorg
Veldwerk Angela Carper
Regelmatig vragen onze verpleegkundigen of we ook ‘even kunnen kijken’ naar een ietwat afwijkend lichaamsdeel van een arrestant. Veelal betreft het traumata: wonden, ontstekingen, zwellingen. Doorgaans weinig verrassende consulten, waarbij het medische probleem eenvoudig oplosbaar blijkt.
  lees de column  
 
blog
Arianne Beckers Geneesmiddelenverkeerslimieten
Sinds 1 juli 2017 gelden er wettelijke limieten voor drugsgebruik in het verkeer. ‘Ja, nogal wiedes’, hoor ik u denken. Niemand zit te wachten op een bestuurder onder invloed. Haalt u zich nu eens de ADHD-er van vanochtend op uw spreekuur voor de geest.
  lees de blog  
 
     
Onbeperkt online toegang?
Maak een login aan met uw KNMG-relatienummer
Gegevens wijzigen
Aan- afmelden nieuwsbrief
Adverteren in deze nieuwsbrief
 
© 2017 Medisch Contact - medischcontact.nl