'Het Nederlandse belastingstelsel is een wangedrocht'
NRCVandaag
Abonneer nu
Zondag 7 maart 2021
nrc.nl/vandaag
Ontwikkel jezelf met NRC.
Vanaf € 2,- per week word je abonnee en krijg je onbeperkt toegang tot betrouwbare journalistiek.
Goedemorgen, dit is vandaag belangrijk:
Verpleeghuizen
Het aantal besmettingen en doden door corona daalt spectaculair in de verpleeghuizen. Waarom gaan de versoepelingen daar dan toch zo voorzichtig?
Comeback
In 1989 stierf de laatste otter in Nederland. Inmiddels groeit de populatie weer. Van stropers hebben ze weinig meer te vrezen maar veel otters worden doodgereden. Desondanks gaat het goed met ze.
Opinie
In Nederland worden de sterkste schouders het minst belast, zegt hoogleraar Johan Heilbron. Daardoor hebben parasitaire beleggingsfirma’s de woningmarkt kunnen overnemen.
Muziekmysterie
Vijftig jaar geleden verscheen Stanley Kubricks A Clockwork Orange. Wendy Carlos, maker van de baanbrekende soundtrack, was haar tijd ver vooruit. Ze lijkt te zijn verdwenen.
Boekrecensie (●●●●)
Op 22 februari 1941 reed een colonne wagens van de bezetter de Amsterdamse Jodenbuurt binnen. Historica Wally de Lang heeft de geschiedenis van de slachtoffers van deze eerste mensenjacht op Nederlandse bodem grondig gereconstrueerd.
Verkiezingen
Goed nieuws voor wie geen genoeg kan krijgen van Haagse Zaken: vanaf maandag 8 tot en met donderdag 18 maart verschijnt deze podcast elke werkdag!
Luister nu
Column
Er loopt een rode draad door vier losse Europese kwesties: politici falen en rechters worden erbij gehaald. Terecht én gevaarlijk, vindt Caroline de Gruyter.
 
Column
Pijn is een hoogst subjectieve ervaring. Het is voor de sociale rechtvaardigheidsbeweging tevens de zwaarste hamer, ziet Tommy Wieringa.
Terwijl je sliep
•   Bij protesten in Senegal is een jongen van zeventien omgekomen, meldt Reuters. Het is de vijfde doden bij de protesten sinds afgelopen woensdag.
•   Reuters meldt dat de export van China met meer dan 60 procent is toegenomen in de eerste twee maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar.
•   In een protest tegen coronamaatregelen hebben demonstranten in de Amerikaanse staat Idaho op de trappen van de overheidsgebouwen mondmaskers verbrand, meldt AP News.
Veel succes vandaag. Heb je nieuws of commentaar? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Deel deze nieuwsbrief TwitterFacebookLinkedInWhatsapp
NRC