Bekijk dit bericht in je browser

Lerende Euregio Scheldemond goedgekeurd

Interreg Vlaanderen-Nederland keurde onlangs het projectvoorstel ‘Lerende Euregio Scheldemond’ goed. De provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland willen samen de grensoverschrijdende euregionale arbeidsmarkt versterken en vergroten, het arbeidspotentieel voor technische- en zorgberoepen intensiveren en via hybride leervormen de kwaliteit en aantrekkelijkheid van deze opleidingen verbeteren. Ten slotte 'vertalen' we de competenties om gemakkelijker grensoverschrijdend aan de slag te kunnen gaan. Vragen? Neem gerust contact op via e-mail.
 
En de winnaar is ...

Riebe Roegiers! Riebe van VBS Bijenkorf uit Sleidinge wint de tekenwedstrijd van het Informatiepunt Europa Direct. Kinderen uit het derde en vierde leerjaar maakten een tekening over wat Europa voor hen betekent. Ruim 350 leerlingen namen deel aan de wedstrijd. "Het was een moeilijke keuze", aldus gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking, "maar de tekening van Riebe waarop kinderen een boodschap voor een beter klimaat uitspreken, is een terechte winnaar." Gedeputeerde Gillis verraste Riebe en zijn klas met de hoofdprijs: brooddozen met de winnende tekening. Benieuwd naar alle tekeningen?
 
Provincie Oost-Vlaanderen pakt grensknelpunten aan

Euregio Scheldemond kan dankzij de ondersteuning van het B-solutions initiatief van de WVEG en de Europese Commissie, 2 grensknelpunten onderzoeken en een plan van aanpak opstellen. Concreet gaat het om het grensoverschrijdend transport van CO2 en de belemmering van grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit. De komende maanden gaat Euregio Scheldemond samen met een juridisch expert aan de slag om deze knelpunten aan te pakken. Wil je zelf een grensknelpunt signaleren?
 
CAPTURE en ORSI Academy in finale REGIOSTARS

De REGIOSTARS is een jaarlijkse, prestigieuze prijs van de Europese Commissie voor de beste Europese projecten. Het EFRO-project CAPTURE, dat een onderzoekscentrum voor recyclage en hergebruik van grondstoffen bouwt in Zwijnaarde, is genomineerd in de categorie ‘Connecting Green, Blue & Grey’. Het EFRO-project ORSI Academy werkt aan een opleidings- en onderzoekscentrum voor robotchirurgie en is genomineerd in de categorie ‘Modernising Health’.
Stem op beide projecten en help ze zo een plaatsje te veroveren in de finale.
 
Puzzelen op Popeiland

Aan de stand van Europa Direct op Popeiland puzzelden de kinderen aan de Europese stickerpuzzel waarmee ze een prijs konden winnen. De geluksvogeltjes Tiana, Jannes en Ilysse wonnen een step!

Kom langs bij Europa Direct voor een Europese stickerpuzzel of een kleurboek voor op reis.
 
 
 
 
Europa | PAC Het Zuid - W. Wilsonplein 2 - 9000 Gent | tel. 09 267 86 84
Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Riet Gillis