Bekijk dit bericht in je browser

Debatteer met VRT-journalisten Rob Heirbaut en Leen De Witte over de toekomst van Europa!

Neem op 20 november deel aan de burgerraadpleging 'Bouw je eigen Europa' en denk mee over hot topics zoals migratiepolitiek, brexit en de klimaatdoelstellingen.

Dit debat, dat plaatsvindt in de Odisee Campus Waas, sluit perfect aan bij de openbare consultatie die de Europese Commissie onlangs lanceerde. Het event is een organisatie van VLEVA en Europa Direct provincie Oost-Vlaanderen.

De toegang is gratis, inschrijven verplicht.
 
Europees Jaaroverzicht - Save the date

Naar jaarlijkse traditie vindt het Europees jaaroverzicht met Hendrik Vos en Rob Heirbaut plaats op 10 december in Muziekcentrum De Bijloke.

Binnenkort kan je je inschrijven voor dit evenement. Hou de webpagina van het Informatiepunt van Europa Direct Oost-Vlaanderen in de gaten!
 
2,68 miljoen euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten in 2018

Het Provinciaal Managementcomité voor Platteland in Oost-Vlaanderen keurde 17 nieuwe plattelandsprojecten goed.
Deze projecten gaan, na de formele bekrachtiging door Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege, van start.

De projecten geven een economische, ecologische, educatieve en recreatieve impuls aan het Oost-Vlaamse platteland en verhogen zo de leefbaarheid ervan.

In totaal wordt er 2,68 miljoen euro geïnvesteerd in het Oost-Vlaamse platteland. De totale cofinanciering bedraagt 1,5 miljoen euro, waarvan de Provincie Oost-Vlaanderen en het Vlaamse Gewest elk 525 343 euro bijdragen. Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling vult deze middelen aan met 452 167 euro.

Meer info? Neem contact op met het Plattelandsloket.
 
 
 
Europa | PAC Het Zuid - W. Wilsonplein 2 - 9000 Gent | tel. 09 267 86 84
Bevoegde beleidsverantwoordelijken: gedeputeerden Martine Verhoeve - Alexander Vercamer
 
</