Bekijk de nieuwsbrief online

Agenda


14 juni

Effectief communiceren

1 dag

17 juni

Nieuw: Masterclass startende toezichthouder

(2 dagdelen)

9 september

Management voor medici

(8 modules op 16 maandagen en dinsdagen)

11 september

Voor vrouwelijke artsen: Speak up dear!

2 dagen

13 september
Zorg voor de medisch specialist
2 dagen

17 september

Effectief communiceren

1 dag

18 september

Medisch management in het ziekenhuis

9 dagen

19 september

Basiscursus ziekenhuismanagement voor aios

2 dagen

23 september

FMLS managementprogramma voor aios

3 x 3 dagen

24 september

Persoonlijke effectiviteit in de zorg

1 dag

26 september

Time- en stressmanagement

1 dag

26 september

Leergang ziekenhuisfinanciën

6 middag-/avondsessies

30 september

NVMM ziekenhuismanagement voor aios

2 x 2 dagen

2 oktober

Onderhandelen

1 dag

3 oktober

Basiscursus ziekenhuismanagement voor aios

2 dagen

10 oktober

Ethiek van leven en zorgen

9 middag-/avondsessies

10 oktober

Overtuigend overkomen

1 dag

31 oktober

Compassievol medisch leiderschap

3 dagen

op aanvraag

Incompany

AMS op Facebook
AMS op LinkedIn
AMS op Twitter

 Management en leiderschap 

Onze managementopleidingen koppelen altijd wetenschappelijke theorieen over management en leiderschap met de dagelijkse zorgpraktijk. Dat geeft u concrete handvatten voor uw dagelijkse werk. Bijvoorbeeld bij:

Speciaal voor vrouwelijke artsen: Speak up dear!

Iedere ambitieuze vrouw komt vroeger of later in aanraking met een dubbele standaard, ook binnen de medische wereld. Door op de juiste momenten je kracht en je warmte in te zetten is het mogelijk om geaccepteerd en tegelijk ook gehoord te worden. Als  je verhaal en gedrag ‘kloppen’ sluit je effectiever aan bij je relaties. Natuurlijk bevat je verhaal ‘wapenfeiten’  maar ook ruimte voor verbinding. Het programma is op maat gemaakt voor De Academie voor Medisch Specialisten in samenwerking met Nobbe Mieras en Prof. Dr. Marian Mourits, gynaecoloog UMC Groningen. Ina Giessen, trainer bij zowel De Academie en Nobbe Mieras leidt deze training samen met Marian. Speciaal voor de vrouwelijke arts die zelfbewust wil bouwen aan haar carrière om ieder podium binnen je organisatie, hoe groot of klein ook, met zelfvertrouwen en met plezier te beklimmen. Speak up dear!

INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Management voor medici

In deze postdoctorale leergang wordt u grondig voorbereid op management- en bestuurstaken waarmee een medicus in de ontwikkeling van zijn/haar carrière te maken kan krijgen. Alle aspecten van het management van zorginstellingen passeren de revue, zoals landelijke ontwikkelingen, beleid en strategie, leiderschap, bedrijfseconomie, marketing, kwaliteitszorg, management van professionals en organisatievormen. Onder leiding van hooggekwalificeerde docenten wordt op zeer persoonlijke en interactieve wijze gewerkt. 40 ABAN accreditatiepunten. In 8 modules op 16 maandagen en dinsdagen. Prijs voor leden FMS én VvAA: € 9.750,-, Niet-leden: € 10.150,- (exclusief arrangementskosten). Start op 9 september 2019

INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Zorg voor de medisch specialist

NIEUW! Maak kennis met HR-werkwijzen en instrumenten die bijdragen aan optimaal functioneren en duurzame ontwikkeling van medici. HR- én medisch specialisten Marielle Keemers en Wiepke Drossaers inspireren voor een ontwikkelingsgerichte loopbaan.
Plaats: Zeist. Prijs leden FMS én VvAA € 1.395,- (niet-leden € 1.495,-). Duur 2 dagen. Accreditatie in aanvraag (ABAN).

INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

 Bestuur en beleid

Onze opleidingen op het gebied van bestuur en beleid helpen u de strategie van uw organisatie af te stemmen op de ontwikkelingen in het zorgveld.

Masterclass startende toezichthouders

Goed bestuur en toezicht zijn belangrijke voorwaarden voor goede zorg. Medisch specialisten nemen in toenemende mate verantwoordelijkheid voor besturing, toezicht en governance van instellingen in en buiten de medische sector. Uw redenen tot het volgen van de masterclass kunnen dus op meerdere niveaus liggen. En dan wilt u weten waar u het over hebt. Daarom is De Academie een samenwerking gestart met Governance University. Een kennisinstituut voor bestuurders en directeuren, commissarissen en toezichthouders, secretarissen en andere governance-specialisten. Met deze masterclass krijgt u de mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken en te oefenen met ‘boardroom dynamiek’ en uitgangspunten van goed bestuur, toezicht en governance. Locatie Kasteel Moersbergen te Doorn. Kosten voor leden FMS én VvAA: € 675,-; Niet-leden: € 695,-. Schrijf nu nog in voor deze masterclass die start op 17 juni!

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Klinisch leiderschap

U hebt de ambitie om de regie te houden over de zorg voor uw patiënt. En u wilt ook de uitdaging aangaan om dagelijkse verbeteringen in het klinische proces te ontwikkelen. De leidende rol van de medisch specialist is cruciaal om te komen tot duurzame verbeteringen in het zorgproces. 40 ABAN accreditatiepunten. Prijs leden FMS én VvAA € 4.950,- (niet-leden € 5.250,-). Duur 5 modules van 4 dagdelen, van donderdag 14.00 uur tot en met vrijdag 16.30 uur, met overnachting.. Meld u aan voor nieuw startmoment najaar 2019.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden

Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het versterken van helpende vaardigheden bieden wij pragmatische trainingen en workshops, die steevast hoog worden beoordeeld. Bijvoorbeeld:

Ethiek van leven en zorgen


Dit programma verbindt ethiek, filosofie en het werken en leven binnen de medische sector. U onderzoekt met hoogleraren de morele vragen rondom het zorgproces, uw eigen functioneren als professional, de inrichting van de zorg in onze samenleving en de wijze waarop u uw eigen leven inricht. Met inbreng van casuistiek uit uw zorgpraktijk. Verdiepend en persoonlijk verrijkend in de ontwikkeling van moreel gevoel en ethisch handelen. Startdatum 10 oktober 2019 Prijs leden FMS en VvAA: € 4.450,-; niet-leden: € 4.750,-.
MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Effectief communiceren


Communicatie is tweerichtingsverkeer. U kunt uw invloed en effectiviteit vergroten in de samenwerking met anderen door uw communicatieve vaardigheden te analyseren. In deze training worden de mechanismen voor een effectieve communicatie uitgelegd en kunt u lastige situaties oefenen met een professionele trainingsacteur. Prijs: € 615,-, niet-leden: € 675,-. Data: 14 juni of 17 september 2019.
MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Onderhandelen

Een makkelijk lopende samenwerking tussen de medisch specialist en diens collega’s, de ziekenhuisdirectie en de zorgverzekeraar is geen vanzelfsprekendheid en leidt soms zelfs tot conflicten. U leert stap voor stap de spelregels en de fasering van het onderhandelen. U ontdekt waardoor sommige onderhandelingssituaties lastig voor u zijn en wat u kunt doen om effectief te sturen in het gesprek. Trucjes komen er niet aan te pas. De training is praktijkgericht waarbij u oefent en veel ruimte heeft voor het stellen van vragen. 6 ABAN accreditatiepunten. Prijs VvAA-leden € 525,- en voor niet-leden € 565,-. Data  2 oktober of 21 november 2019.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

 Incompany

Bijna al onze opleidingen, of onderdelen hiervan bieden wij ook incompany aan. Dan maken wij de opleiding op maat, volledig aansluitend bij uw vakgroep, organisatie en leerdoelen. Onderzoek de mogelijkheden, wij bespreken graag uw mogelijkheden. Bel of mail voor het plannen van een afspraak.

MEER INFORMATIE

Academie op Facebook

De Academie is ook te vinden op Facebook. Volg onze pagina https://www.facebook.com/academiemedischspecialisten/ voor het laatste cursusnieuws, interessante artikelen en sfeerimpressies. 

Share
Tweet
Forward
De Academie voor Medisch Specialisten is een samenwerkingsverband van:
Copyright ©  Academie voor Medisch Specialisten 2017

Uitschrijven van deze nieuwsbrief    Voorkeuren aanpassen