Het was in de beleving van velen opnieuw een roerig jaar, waarin tegenstellingen tussen mensen soms pijnlijk zichtbaar werden. Oud- en Nieuwjaarsdag vormen een mooi moment om te reflecteren op wat is geweest, maar ook om de blik vooruit te richten. 

Scriba ds. René de Reuver spreekt morgen op NPO2 de Nationale Nieuwjaarszegen uit. Woorden van hoop, voor een nieuw jaar in Gods hand.

Een goede jaarwisseling en alle goeds voor 2023!

Gebed om zegen voor het nieuwe jaar

Wij komen tot U,
biddend om uw zegen
om moed, liefde en kracht. 

Om elkaar te zoeken,
lief te hebben 
en recht te doen.
Om elkaars waardigheid hoog te houden. 

Vul ons met uw wijsheid,
met uw geestkracht,
tot zegen van degenen die op ons pad zullen komen in het jaar dat komt. 
Tot zegen van onszelf.

Amen

- ds. René de Reuver

Opgevist De beste tips van 2022
Het afgelopen jaar hebben Opgevist-auteurs Rebecca Schoon, Elsbeth Gruteke, Jos van Oord en Kees van den Berg weer verschillende pareltjes weten op te vissen. De Petrus-redactie licht zeven top-tips uit 2022 uit. Alle lees-, luister- en kijktips zijn uiteraard terug te vinden op de website van Petrus.
Lees het artikel
Column Pa op de preekstoel
“Mijn generatie blijft te makkelijk weg uit de kerk, riep ik onlangs. Maar ook voor mijzelf blijkt een kerkdienst die om 10 uur begint een hele uitdaging. De smoeltjes van de kids moeten nog worden afgeveegd. Allemaal schone kleren aan. Luiers mee. Kinderwagen mee. Nog wat vergeten?”
Lees de column
Oekraïne ‘Wisten we maar wanneer deze verschrikkelijke oorlog voorbij is’
De oorlog in Oekraïne duurt nog altijd voort. Raketaanvallen verwoesten steeds meer infrastructuur, elektriciteit valt continu uit en de koude winter zorgt voor nog meer problemen. Hulporganisatie UEP doet er - met steun van Kerk in Actie - alles aan om mensen in nood te helpen.
Lees het artikel
Kijktip: Een nieuwe start
Vandaag is Petrus in het land (KRO-NCRV) in Loenen, waar predikant Marcel Oostenbrink spreekt over het maken van een nieuwe start. Bekijk de uitzending om 17.10 uur op NPO2! Op NPO Start zijn alle afleveringen terug te kijken.
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de nieuwste verhalen van geloof, hoop en liefde uit de (wereldwijde) kerk. Meer overdenkingen, liederen en verhalen vind je op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2022 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.