Nieuwsbrief JuNI-juli 2023
We zijn van het te koude natte voorjaar een warme(re) droge periode ingedoken. Maar de hele tijd met toch wat meer wind dan we gewend zijn. Het heeft invloed op wat er wel en niet van ons zaad opkomt en hoe het wil groeien. Groente verbouwen blijft -ook in een Permacultuur moestuin- arbeidsintensief en in zekere mate een ongewis avontuur. En ook in het vaste planten-gedeelte hebben met name veel fruitbomen het moeilijk. Met onze cursussen, workshops en opleidingen proberen we zoveel mogelijk mee te ontwikkelen met deze omstnadigheden. Kijk een naar het aanbod. Wilt u deze nieuwsbrief delen met vrienden, kennissen en/of familie? Dank! |
|
---|
| TEN GELEIDE Hagenaars en Hagenezen, op zand of op veen, ga je eigen groenten verbouwen!
Na onze Voorjaarsmarkt van eind april met de daarbij benodigde drukte zijn we volop het 'nieuwe seizoen' ingedoken met pogingen de onstuimige natuur wat in te tomen en aanzienlijk meer eetbaars te kunnen tonen. In deze nieuwsbrief wil ik vooral twee thema's naar voren brengen: - iets over de wereld voedselsituatie en wat dat voor ons nu en in de nabije toekomst betekent - alles over de ontwikkelingen in en rond Eetbaar Park en -ik verklap het maar alvast- de bemoediging die daarvan uitgaat.
Daarnaast hebben we natuurlijk nog het nieuw programma aanbod, waarin je weer onze Jaaropleiding tegen komt evenals de Voedselbosrand cursus. Maar we pakken ook weer iets op waarvan toen corona voorbij was, we blij waren dat we dat niet meer hoefden te doen: het online lesgeven. We hebben een nieuwe formule ontwikkeld met 8 online avonden plus 4 praktijkdagen op locatie. Belangrijke reden om dat zo te willen doen is het besparen op reistijd en -kosten. En dan zijn er nog wat nieuwtjes die uw aandacht verdienen.
|
|
---|
Hallo B A D , De wereld voedselsituatie We roepen het al jaren: Ga je eigen voedsel verbouwen, Ga je eigen voedsel verbouwen, enz. En we menen het. Land- en tuinbouw benaderingen als Regeneratieve landbouw en Permacultuur kunnen een heleboel doen om de gevolgen voor voedselkwaliteit, bodemdegradatie en verlies biodiversiteit van de industriële landbouw te compenseren. We zitten inmiddels in een situatie waarin bodemdegradatie en erosie, droogte, hitte, overstromingen, bosbranden, landverschuivingen, vervuiling, verlies biodiversiteit op zo'n schaal plaatsvinden dat we echt in de problemen zitten. Miljoenen en miljoenen mensen merken dat al dagelijks. Wij, met ons geld en onze macht, kunnen die gevolgen (lees voedselschaarste en gebrek aan kwaliteit) ogenschijnlijk nog een beetje op afstand houden. Lees de blogs [ Voedselzekerheid ] en [ Ik zeg het al een tijdje ]
Ontwikkelingen op en rond Eetbaar Park: DHet is af en toe een gezellige drukte op en rond Eetbaar Park in het Zuiderpark. Af en toe? Nee wekelijks minstens 2 of 3 keer. Dan zijn er onze vrijwilligers, die actief zijn in de moestuin, in de voedselbosranden en/of rondom bij heg en stoep. Dan zijn er ook nog mensen die betrokken zijn bij enkele projectjes die naast Eetbaar Park zijn ontstaan: Voedselmoeras Slalom Medicinaal Voedselbosje Gezonde Boomgaard En dan hebben we ook nog een goede buur aan het Boerendorp. Behalve deze laatste zijn ze voortgekomen uit de groepsopdrachten, die we tegenwoordig aan onze Jaaropleidingen geven. Hoe dat zo gekomen is en wat het betekent lees je in [ Blog: Eetbaar Park ]
|
|
---|
Menno Swaak Permacultuurcentrum Den Haag
Naar boven |
|
---|
ZELF compostEREN: composthoop, compostvat en wormENcompostbak zaterdagochtend 17 juni - workshop met Menno Swaak Het Nieuwe Goud wordt het wel genoemd: het 'afval' uit onze tuinen en keukens. Waarom zou je elke dag je keukenresten afvoeren en elk jaar je tuinresten om dan elk jaar weer nieuwe compost aan te voeren. Zorg voor een kringloop dicht bij huis en creëer hoogwaardige compost. Daarmee kan je de bodem van je (moes)tuin, balkonbakken en kamerplanten verrijken.
| Lees meer... |
|
---|
Permacultuur in Eetbaar Park zaterdag 17 juni lezing en rondleIding door Menno Swaak Permacultuur, een ontwerp- en onderhoudsmethode waarin de natuur leidend is en het doel is op een verantwoorde manier voedsel, grondstoffen en energie te produceren. Op en rond Eetbaar Park proberen we dat op verschillende manieren en met diverse voorbeelden te laten zien. De meeste daarvan zijn bedoeld voor in de stad dus kleinschalig. Deze middag bekijken we wat Permacultuur voor jou en je leefomgeving kan betekenen en hoe het inzetbaar is ook voor bevordering biodiversiteit en klimaatverandering. s2021Q4
| Lees meer... |
|
---|
EEN GEZONDE TUIN DOOR MENGCULTUUR Ontwerp, bodem en teeltplan voor de herfst- en wintergroenten woensdag 5 juli, 10.00-16.30u. workshop met Taco Blom In deze workshop gaan we kort in op - de tien ontwerpprincipes om het ontwerp van je moestuin te verbeteren - de bodem en hoe we die gezond krijgen en houden - mogelijkheden en beperkingen van verschillende bodemtypen - de mengcultuur aan de hand van Gertrud Franck's methode - het opstellen van een jaarrond teeltplan op basis van die methode. - suggesties voor waardevolle groentenurs2021Q4
| Lees meer... |
|
---|
Workshop balkontuinieren zondag 9 juli met Suzanne Luppens De omstandigheden op een balkon of terras zijn vaak extremer dan in een tuin, waardoor balkontuinieren een echte uitdaging kan zijn. In deze workshop krijg je tips hoe hier mee om te gaan...
| Lees meer... |
|
---|
introductie tot PERMACULTUUR opleidingen en cursus vrijdagavond 1 september Deze gratis introductie-avond is bedoeld voor wie geïnteresseerd is in de Permacultuur Jaaropleiding van 12 zaterdagen, die op 16 september begint, of de cursus Voedselbosrand, ook in kleinere tuinen met ingang van 23 september, of de Permacultuur Opleiding 2023-2024 online en op locatie, die 11 oktober begint. Je krijgt een indruk van de opzet en aanpak in deze op de praktijk gerichte opleiding en maakt kennis met de docent.
| Lees meer... |
|
---|
Permacultuur Jaaropleiding 2023-2024 12 zaterdagen m.i.v. 16 september - met Taco Blom Permacultuur vindt tegenwoordig breed toepassing: ver voorbij land- en tuinbouw alleen. Je kunt met deze ontwerpprincipes een ecologische wijk ontwerpen of er je bedrijf mee opzetten. Ze zijn universeel. In deze jaarcursus richten we ons in de eerste plaats op voedselproductie, tuin -en landschapsinrichting en de daarbij aansluitende praktische toepassingen. O.a. bodem en bodemverbetering, water, compost, éénjarige en vaste eetbare planten, fruitstruiken en -bomen, bosrandtuin, dieren in permacultuur, plaagbeheer, gezondheid van bodem, plant en mens, gewasverzorging, oogsten en bewaren, en lokale economie zijn onderwerpen die behandeld worden met oog voor theorie en praktijk.
| Lees meer... |
|
---|
Voedselbosrand, ook in kleinere tuinen cursus van 4 zaterdagen vanaf 23 september met Taco Blom Een groot voordeel van tuinen waarin net als in de natuur vooral vaste planten groeien is dat ze op termijn veel minder onderhoud vragen dan tuinen gedomineerd door eenjarigen. Voedsel produceren en biodiversiteit kunnen goed samengaan. In de natuur vind je de meeste biodiversiteit in bosranden en aan oevers. Zo'n bosrand kun je oprekken tot een hele tuin: een stadstuin, een tuinderij of een groter voedselbos met hogere en lagere planten.en lokale economie zijn onderwerpen die behandeld worden met oog voor theorie en praktijk.
| Lees meer... |
|
---|
Permacultuur opleiding online en op locatie met Taco Blom - 8 woensdagavonden online m.i.v. 11 oktober + 1x zondag + 3 zaterdagen op locatie We merken dat de belangstelling voor Permacultuur toeneemt en dat er steeds meer land- en tuinbouwprojecten ontstaan waar Permacultuur een belangrijke rol speelt. Dat zal zeker ook minstens voor een deel te maken met de veranderende situatie in de wereld en de daarop aansluitend verlangen naar een meer natuurlijke en toekomstbestendige situatie. Gezonde voeding van een gezonde bodem, behoud van biodiversiteit, verantwoord grondstoffen-, water- en bodemgebruik, schoner milieu, schonere lucht(!), sociale cohesie, lokale en regionale economie en minder afhankelijk zijn van de woelige politieke en economische stromen zijn essentieel voor onze toekomst.
| Lees meer... |
|
---|
Naar boven FRUITBOMEN KOPEN IN ONZE REGIO
Bestel je jonge appel-, peren-, pruimenbomen en mispels op onze website en je kunt ze al snel ophalen op ons afhaalpunt in Den Haag. Ook hebben we een 50 tal verschillende rassen op rustiggroeiende onderstammen voor het uitzoeken staan. Onze uitgebreide informatie, uitleg en tips maakt de juiste keuze makkelijker.
|
|
---|
NIEUWTJES en ONTWIKKELINGEN
Zo af en toe de nieuwtjes, de ontwikkelingen dus, delen met jullie geinteresseerden, is wat we graag doen. Dit keer alleen een lokale trotst. |
|
---|
kunstenaar wil schilderwerken inzetten voor groen goed doel Kunstenaar René Haakman zoekt verbinding met één of meer groene goede doelen die zijn omvangrijke oeuvre zouden willen aanwenden voor fondswerving. sa.renehaakman@hotmail.nl, 0682471533 of 0626048742.
| Lees meer... |
|
---|
mondiale milieuverandering en onze gezondheid KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen): onderzoek naar de risico’s van mondiale milieuverandering voor onze gezondheid moet meer prioriteit krijgen. Als klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en andere milieuveranderingen onverminderd doorgaan, krijgen eind deze eeuw miljarden mensen te maken met ernstige gezondheidsrisico’s door hitte, overstromingen, voedseltekorten, infectieziektes, migratie en conflicten. Het onderzoek naar het verband tussen deze milieuveranderingen en menselijke gezondheid (“planetary health”) staat nog in de kinderschoenen. In een rapport dat vandaag verschijnt geeft de KNAW een overzicht van de bestaande wetenschappelijke kennis op dit gebied en presenteert ze een lijst met kennisvragen waar onderzoekers mee aan de slag moeten.
| Lees meer... |
|
---|
FRANK MACHIELSEN OP STADSGESPREK duurzaam Den Haag Op 9 mei werd door Duurzaam Den Haag een stadsgesprek georganiseerd met als thema 'Duurzaam Voedsel voor Den Haag. Zo ziet dat eruit!' Voedsel is voor deze club, die vooral op energie en groen gericht is, een relatief nieuw thema. Het onderzoek dat in hun opdracht over Voedsel in Den Haag gedaan is, is dan vooral een rapportage over energie- en milieuwinst dat bij voedsel te halen is, maar raakte niet echt aan wat voedsel duurzaam kan doen zijn. Gelukkig hebben we ook nog een club als Ons Eten Den Haag Zo was het verhaal op deze avond van Frank Machielsen van de Haagse Voedselraad & Ons Eten helemaal ter zake. Zijn powerpoint is van de site van Duurzaam Den Haag te downloaden en ik kan het sterk aanbevelen..
| Download presentatie... |
|
---|
Open Dag 2023 – mens en tuin zaterdag 24 juni - Hillenraadweg 35 Den Haag Op zaterdag 24 juni is het weer tijd voor de Open Dag van deze zorgtuin en stadkwekerij. De voorbereidingen zijn al in volle gang, ze hebben al een mooi programma klaarstaan. Ondertussen werken ze aan het maken van producten voor de winkel en wordt er enthousiast opgepot om lekker veel planten klaar...
| Lees meer... |
|
---|
WaT eet den haag? Voedsel Fietsexcursies Den Haag 23 en 25 juni
Ga je op mee op ontdekkingstocht met Ons Een Den Haag en Stadslandbouw Den Haag? Wat lag er op jouw bord gisteravond? Waar komt het vandaan? Wie heeft het gemaakt en hoe? Allemaal vragen waar je niet iedere dag bij stil staat, maar die de laatste jaren wel steeds vaker in het nieuws komen door vraagstukken rondom de landbouw, vervuiling van land en drinkwater, duurzaamheid en natuurlijk onze gezondheid. Vragen die ook steeds belangrijker worden. Ontdek de wereld van ons voedselsysteem en verken het eten uit de Haagse regio. Wist je dat je veel eten en drinken van onze eigen Haagse bodem en zee kunt krijgen?.
| Lees meer... |
|
---|
Tuindagen - meewerken en leren Wie de afgelopen tijd af en toe de Eetbaar Park tuinen heeft bezocht, zal het niet ontgaan zijn: de staat van onderhoud op Eetbaar Park II is echt goed en die op Eetbaar Park 1 wordt snel beter. Enthousiaste vrijwilligers met soms veel soms wat minder ervaring zorgen daarvoor. Wil je graag ook wat extra ervaring opdoen of gewoon goed bezig zijn voor een paar uurtjes (of meer) per week, wees welkom. Bekijk het overzicht met vaste en extra tuinwerkdagen
| Lees meer... |
|
---|
Permacultuur Boeken Collectie |
|
---|
Hieronder een greep uit de de uitgebreide voorraad Engelse en Nederlandse boeken op het terrein van Permacultuur, Voedselbossen, Herstellende Landbouw, Natuurlijk Moestuinieren, ecologisch leven, bouwen en wonen, en wildplukken. Enkele nieuwe boeke krijgen wat extra aandacht:
| Naar de Webshop |
|
---|
Boeken die door bijvoorbeeld onze cursisten gewaardeerd worden zijn: Tuin Smakelijk- Vera Greutink Permacultuur voor de Moestuin - Christopher Shein Combineren in de Natuurlijke Moestuin - Frank Anrijs Permacultuur - van Appelboom tot Zeekool - Linder van den Heerik Een kleine eetbare tuin met vaste planten - Madelon Oostwoud Voedselbos - Madelon Oostwoud Voedselbosrand - Madelon Oostwoud Praktisch Handboek Voedselbossen - Martin Crawford Het Bodemvoedselweb - Jeff Lowenfels Verweven Leven - Merlin Sheldrake Dankzij de microben - Marc-André Selosse Onkruid herkennen - Henk Glas Eetbare wilde planten, 200 soorten - Steffen Guido Fleischhauer Inheemse bomen en struiken in Nederland en Vlaanderen - Bert Maes Groot Handboek Geneeskrachtige Planten - Geert Verhelst Bodem onder het landschap - Jan Bokhorst Holzer's Permacultuur - Sepp Holzer Permacultuur in je persoonlijke en sociale leven - Looby Macnamara Oogst van de Landschappen van de Zandgronden - Hilde E.A. Huizenga Oogst van de Landschappen van Rivieren en Kust - Hilde E.A. Huizenga Oogst van de Veenlandschappen - Hilde E.A. Huizenga
|
|
---|
DE PERMACULTUUR BOEKEN COLLECTIE |
|
---|
GIFTIGE ERFENIS
Hoe de onkruidverdelger glyfosaat onze gezondheid en het milieu vernietigt - glyfosaat is het actieve bestanddeel van Roundup. Net als Rachel Carson deed met DDT in de jaren 1960, luidt Stephanie Seneff de noodklok over glyfosaat, en geeft je advies over eenvoudige, krachtige veranderingen die je nu kunt maken. Tevens geeft ze je essentiële informatie die je nodig hebt om je gezondheid, de gezondheid van je gezin, en de planeet waarvan we allemaal afhankelijk zijn te beschermen.. | Bestellen |
| |
---|
| Mijn 1000 soorten tuin
In tuinen leven veel meer soorten dieren en planten dan je denkt. Luc Hoogenstein ging de uitdaging aan om binnen een jaar 1000 soorten in zijn tuin waar te nemen. Deze zoektocht overtrof zijn stoutste verwachting; maar liefst 1500 soorten trof hij aan in zijn heel gewone stadstuin! Hoe? Mijn 1000 soortentuin is een praktische handleiding, waarin Luc beschrijft wat je nodig hebt om zoveel soorten in je eigen tuin te vinden – en geeft hij tips-and-tricks om planten, vogels, libellen, vlinders en nachtvlinders, bodemdieren, korstmossen, mossen en zoogdieren te vinden of in je tuin te ‘lokken | Bestellen |
|
---|
Biocivilisations A New Look at the Science of Life Biocivilisations is a thrillingly original look at the mystery of life and challenges us to reimagine what we call ‘life on earth’ by posing a powerful question: are we really the far superior species? Dr Predrag Slijepčević reconsiders the limited scope and timeframe of our current ‘scientific revolution’ and shares how the living world has long fostered non-human civilisations. Predrag reminds us that more than 99.99% of life on Earth has existed without humanity and life will continue without us. Follow Predrag on Twitter for more insights on Biocivilisations!
| Bestellen |
| |
---|
| De eeTbaRE sIeRtuIN
Lekkere planten mogen ook mooi zijn! En mooie planten kunnen ook lekker zijn! Dit is een compleet nieuwe gids die meer dan 1.000 eetbare en vooral ook decoratieve planten beschrijft. Met de juiste plantenkeuze kun je genieten van een mooie, eetbare tuin en verdwijnen de traditionele grenzen tussen ‘boomgaard’, ‘moestuin’ en ‘siertuin’. Je hoeft geen compleet voedselbos aan te leggen voor een pluktuin waar het leven goed is en waarin bijna het hele jaar te oogsten valt. De auteurs vertellen hoe de planten worden gekweekt en verzorgd en geven veel culinaire tips.
| Bestellen |
|
---|
Mijn moestuin - Een heel jaar oogsten uit de tuin Anne Wieggers, o.a. tuinexpert van BinnensteBuiten en hoofdredacteur van Gardeners’ World Nl, kweekt al van jongs af aan haar eigen eten. Iedere dag iets uit je eigen tuin eten is helemaal niet moeilijk. Het is lekkerder dan wat er te koop is, duurzamer, én je wordt er blij van. In dit boek deelt Anne haar kennis en staat alles wat je nodig hebt om je eigen oogst te kweken, met oog voor bodem, biodiversiteit en klimaat. .
| Bestellen |
| |
---|
| Zaaiagenda Complete gids voor zaaien en oogsten in de moestuint standaardwerk voor de moestuin Hét standaardwerk voor de moestuin Biedt alle informatie die iedere moestuinder graag wil weten: de vroegste zaai- en laatste teeltmomenten, in hoeverre 'herhaling' nuttig is, of welk groenteras voor welke periode van het jaar het meest geschikt is. Met veel tips en wetenswaardigheden, aandacht voor biologische en historische zaden, vergeten groenten, kleine moestuinen, pot en bak.
| Bestellen |
|
---|
What Your Food Ate How to Restore Our Land and Reclaim Our Health A call to action that underscores why the roots of good health start with how we farm David R. Montgomery and Anne Biklé take us far beyond the well-worn adage to deliver a new truth: the roots of good health start on farms. What Your Food Ate marshals evidence from recent and forgotten science to illustrate how the health of the soil ripples through to that of crops, livestock, and ultimately us.
| Bestellen |
| |
---|
| Minibos in je tuin Bomen planten is belangrijk en vooral leuk om te doen. Ze leven lang, vragen weinig onderhoud en hun schoonheid neemt met de jaren toe. Maar waarom staan ze dan niet in elke tuin? Met dit boek willen we daar verandering in brengen. De vele praktische tips helpen je om je tuin om te toveren tot een inheems minibos. Met meer bomen in je tuin trek je vogels, vlinders en bijen aan, draag je bij aan meer biodiversiteit en verminder je de effecten van klimaatverandering, zoals hittestress en wateroverlast.
| Bestellen |
|
---|
De Teelt van Hazelnoten De belangstelling voor notenteelt in Nederland en België neemt toe en daarmee ook de vraag naar kennis over de teelt van noten. Notenteelt past in vele sectoren (akkerbouw, melkveehouderij, fruitteelt). In toenemende mate is er belangstelling vanuit ondernemer om te starten met de teelt van noten. Vaak ontbreekt de kennis en ervaring. Deze nieuwe handleiding hazelnotenteelt helpt telers bij het opstarten en uitvoeren van de hazelnotenteelt. | Bestellen |
| |
---|
| Zuurgoed - zelf groente en fruit fermenteren Wat te doen met restjes groenten? Weggooien is zonde, dat moet anders kunnen! Sanne Zwart is fermentatie-expert en oprichter van RotPot® in Rotterdam. Zij biedt met Zuurgoed een praktisch basisboek over fermenteren voor iedereen die thuis aan de slag wil gaan. Want fermenteren is de ideale manier om de restjes uit je koelkast te transformeren tot heerlijk tafelzuur. Het is leuk om te doen, levert bijzondere, gezonde en supersmaakvolle producten op en voorkomt voedselverspilling. | Bestellen |
|
---|
Tuinlogica Nabootsing van de natuur in je tuin, permacultuur, een droogtebestendige tuin, vijvers en andere slimme wateropvang, genieten, eten en spelen in je tuin, werken met slimme, goedkope en creatieve oplossingen… dat staat centraal in Tuinlogica. Dit boek geeft originele tips en achtergrond en slimme oplossingen waardoor je met nieuwe frisse ideeën naar je tuin zult kijken. . | Bestellen |
| |
---|
| Regenerative Soil - 2nd Edition: The Science and Solutions Regenerative Soil is considered by experts to be the most comprehensive and readable book on soil available for gardeners and farmers alike!! Regenerative Soil - The Science & Solutions covers soil management, remediation, generation, and the science from the biological, chemistry, and biochemistry perspectives and all connected to the natural farming methods, so we can see and calculate those methods for and at scale in all climates and situations from gardening to farming to large-scale remediation. | Bestellen |
|
---|
Rachel Carson, op de bres voor de aarde
Ook 60 jaar na het verschijnen van de natuurklassieker Silent Spring kan het gedachtegoed van Rachel Carson nog steeds inspireren. Rachel Carson, op de bres voor de aarde toont haar liefde voor de natuur en de moed waarmee ze de strijd aanging voor het behoud van een gezonde leefomgeving. Wat was haar invloed op de milieubeweging? En hoe kan haar betrokkenheid bij een bedreigde aarde ons vandaag nog inspireren? Dit actuele boek biedt een terugblik die verrassend genoeg ook hoopvol stemt.
| Bestellen |
| |
---|
| Rijke Grond - Minder werk, meer opbrengst In de afgelopen decennia en op landbouwscholen leren we vooral tégen de natuur te werken door het gebruik van kunstmest, chemicaliën, pesticiden, insecticiden, fungiciden, kunstmatige inseminatie, en nog meer industriële landbouwmethoden, in plaats van dat we de kracht van de natuur benutten. In Rijke Grond ontdek je hoe alles begint in en met de grond. Als die niet gezond is, kunnen we niets gezonds produceren. Dan worden niet alleen onze dieren en bedrijven, maar ook wijzelf en de hele wereld ongezond. Dit boek is revolutionair en onmisbaar voor iedere agrariër die op een winstgevende manier zorg wil dragen voor de aarde, voor gezonde bedrijven, gezonde voeding, gezonde dieren en een gezonde, rijke grond.
| Bestellen |
|
---|
Gardening with Less Water Are you facing drought or water shortages? Gardening with Less Water offers simple, inexpensive, low-tech techniques for watering your garden much more efficiently - using up to 90% less water for the same results. With illustrated step-by-step instructions, David Bainbridge shows you how to install buried clay pots and pipes, wicking systems, and other porous containers that deliver water directly to a plant's roots with no or minimal evaporation. These systems are available at hardware stores and garden centres; are easy to set up and use; and work for garden beds, container gardens, and trees.
| Bestellen |
| |
---|
Boeken die een aanvulling zijn op Permacultuur of een vernieuwende kijk op natuur en landbouw bieden: Tamme Kastanje (Castanea spec.) voor vruchten, hout en bijproducten - mogelijkheden en belangrijke aandachtpunten - Anne Ooserbaan De Heilige Natuur, niet-westerse stemmen over dier, mens en klimaat - Pim Martens Heg - Een behaagelijk landschap voor mens en natuur De tuinjungle - Tuinieren om de wereld te redden Duurzaam handboek voor de luie tuinier - In 10 stappen meer natuur in je tuin of op je balkon - Olthuis
Deze boeken zijn te koop op onze website (www.permaculuurboeken.nl) en in de boekenhoek in het paviljoen op Eetbaar Park. Koop uw boeken bij ons of bij de lokale boekhandel.
|
|
---|
Permacultuurcentrum Den Haag / Permcultuur Nu! www.permacultuur.nu info@permacultuur.nu 06-26130464 postadres: Groot Hertoginnelaan 249, 2517 ET Den Haag bezoekadres (na afspraak): Eetbaar Park, ingang Vreeswijkstraat. |
| De Permacultuur Boeken Collectie webwinkel voor boeken (Engels en Nederlands) over Permacultuur, Voedselbossen en Transitie beweging www.permacultuurboeken.nl - winkel@permacultuurboeken.nl |
|
---|
Als u deze maandelijkse nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik dan op: Afmelden |
|
---|
|
|