De Academie is het opleidingsinstituut voor medisch specialisten van de Federatie, de VvAA en de Erasmus School of Health Policy & Management.

De Academie ondersteunt medisch specialisten en aios bij het ontwikkelen en verbeteren van competenties. Wij richten ons daarbij op alle CanMEDS competentiegebieden, met uitzondering van medisch handelen.

Bij De Academie vindt u een aantal algemene trainingen, waaronder het postdoctorale programma management voor medici, een masterclass persoonlijk leiderschap en diverse vaardigheidstrainingen.

Daarnaast zijn er trainingen om u te ondersteunen in diverse rollen zoals medisch manager, vakgroepvoorzitter, stafbestuurder, intercollegiaal coach en opleider. Elk van deze rollen is een vak apart, naast het zijn van medisch specialist.
Bekijk ons aanbod »

 Medisch management 

Als medisch specialist in een ziekenhuis of GGZ-instelling bent u allang niet meer bezig met alleen vakinhoudelijke werkzaamheden. Ook leidinggeven en management nemen een belangrijk deel in van de tijd. Bijvoorbeeld als u een rol gaat vervullen als medisch manager, vakgroepvoorzitter of afdelingshoofd. Learning on the job is waardevol, maar u kunt het leerproces aanzienlijk versnellen met onze 9-daagse opleiding Medisch management in het ziekenhuis.

Nuttig voor elke specialist die zich wil verdiepen in management, die samenwerkt met een bedrijfskundig manager, die in een managementfunctie start of zo’n functie ambieert. De eerstvolgende opleiding start op 12 januari in Zwolle.

Bekijk opleiding »

 

 Persoonlijk leiderschap

Als medisch specialist word je in de soms hectische dynamiek van alledag geconfronteerd met nieuwe, steeds veranderende situaties en omstandigheden. Hierbij is het van belang om jezelf niet kwijt te raken, focus te houden op wat van algemeen en persoonlijk belang is en daarin effectief te functioneren. Inzicht in de eigen kracht, valkuilen en energiebalans is daarvoor cruciaal.

Door die aspecten te versterken, wordt in deze masterclass de basis gelegd voor groei en ontwikkeling naar klinisch leiderschap.
Meer informatie »

 

 Leergang ziekenhuisfinanciën 

Met de Leergang ziekenhuisfinanciën versterkt u uw bedrijfseconomische inzicht, op een gedegen manier. Het doel is om medisch managers, penningmeesters, afdelingshoofden en bestuurders van een MSB, VMSD of leden van de medische staf beter toe te rusten voor hun rol. Kennis van de ziekenhuisfinanciën behoort inmiddels tot de basiskennis van de medisch specialist, om een goede partij te kunnen zijn in de onderhandelingen over de verdeling van de middelen. Na afloop van deze cursus bent u deskundig gesprekspartner voor de financieel specialisten in uw omgeving.
Bekijk opleiding »

 

 Masterclass startende opleider

Bent u net aan de slag als (plaatsvervangend) opleider van een medische vervolgopleiding? Als startende opleider krijgt u te maken met verschillende opleidingsaspecten en partijen, plus een woud aan regels, taken, afkortingen en opleidingsjargon.
Deze masterclass van één dag geeft u inzicht in de belangrijkste kaders van de geneeskundige vervolgopleiding.

Alles wat u als startende opleider zou moeten weten komt aan bod. U wordt meegenomen in regelgeving, opleidingsverplichtingen en maakt de vertaalslag naar uw eigen opleidingspraktijk. Een belangrijk onderdeel is werken met een eigen verbetercyclus voor de kwaliteit van opleiden.
Meer informatie »

 



25 november 2021
Persoonlijke effectiviteit in de zorg
1 dag

2 december 2021
Managen maatschap & vakgroep 
1 dag

9 december 2021
Overtuigend overkomen 
3 dagen
15 december 2021
Effectief communiceren
1 dag

12  januari 2022
Medisch management in het ziekenhuis
9 dagen

13  januari 2022
Leergang ziekenhuisfinanciën 
6 dagen

21  januari 2022
Masterclass Startende opleider 
1 dag


27  januari 2022
Time- en stressmanagement 
1 dag

4  februari 2022
Effectief vergaderen 
1 dag

7  februari 2022
Masterclass Startende toezichthouder 
1 dag

10  februari 2022
Persoonlijke effectiviteit in de zorg 
1 dag

10  februari 2022
Opleiding tot Medisch Coach Level I 
1 dag

17  februari 2022
Overtuigend overkomen 
1 dag

17  februari 2022
Managen maatschap en vakgroep 
1 dag
De Academie voor medisch specialisten is een samenwerkingsverband van:
LinkedIn
Twitter
Facebook
Website
Copyright © De Academie voor medisch specialisten 2020
 

Uitschrijven van deze nieuwsbrief    Voorkeuren aanpassen







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Academie Medisch Specialisten · Orteliuslaan 750 · Utrecht, Utrecht 3528 BB · Netherlands