Bekijk dit bericht in je browser
 
Beleef Open Monumentendag in het Provinciehuis

Nu zondag 8 september is het Open Monumentendag, deze keer in het thema 'En route!'. Meerdere Oost-Vlaamse locaties en erfgoedsites nemen deel en kan je die dag gratis bezoeken. Ook het nieuwe Provinciehuis op de site Leopoldskazerne in Gent zet de deuren open. Met haar dikke muren en hoge torens was de Leopoldskazerne lang een gesloten plek in de stad. Als nieuw Provinciehuis is het herbestemd tot een open huis. Ontdek hoe de plek, met respect voor het erfgoed, een duurzame en groene stadswijk geworden is.
Wat valt er te beleven?
  • Vrij bezoek aan de publieksruimtes van het Provinciehuis
  • Tentoonstelling over de militaire geschiedenis van de kazerne
  • Activiteiten op het Paradeplein
  • Informatiecentrum Defensie
  • Rondleidingen door het Provinciehuis (volzet!)
 
Gratis advies op de BIS-beurs

Het steunpunt duurzaam wonen & bouwen van Provincie Oost-Vlaanderen heeft ook dit jaar een stand op het Bouw- en Interieursalon in Flanders Expo (BIS-beurs) van 5 tot 13 oktober. Je kunt er terecht voor al je vragen over isolatie, ventilatie, verwarmen, waterinfiltratie, energie, hittebestendigheid en meer.
Er zijn ook collectieve adviessessies, zoals een infosessie fossielvrij verwarmen die je helpt bij het maken van de juiste keuzes om van jouw woning een fossielvrije en toekomstbestendige thuis te maken.
 
Provinciale steun voor circulaire ketenprojecten

De Provincie Oost-Vlaanderen wil circulaire samenwerking bevorderen tussen ondernemingen, lokale overheden, kennisinstellingen en andere organisaties. Heeft jouw organisatie projecten op het oog die als doel hebben om producten, processen of diensten circulair te ontwerpen, te produceren of te organiseren? Dan komen die in aanmerking voor een maximale subsidie van 25 000 euro. De oproep loopt tot 30 september.
 
Het bestuur

Provincieraad
Volgende zitting: op woensdag 11 september om 14 uur. Je kan de zittingen live volgen via streaming video. Ongeveer een week voor de zitting kan je de agenda raadplegen.

Deputatie
 
UiT in Oost-Vlaanderen

Wil je weten wat er allemaal te doen is in Oost-Vlaanderen? Surf naar www.uitinoost-vlaanderen.be, waar je een overzicht krijgt van alle komende evenementen. Je kunt zoeken op plaats, datum en thema.
 

Provincie Oost-Vlaanderen | Charles de Kerchovelaan 189 - 9000 Gent | tel. 09 267 82 65
Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Kurt Moens