View this email in your browser 

Eerste eetbare chocolade pop-up in Nederland
Vandaag was het dan zover: de opening van onze pop-up shop op Utrecht Centraal. Met als speciale gasten presentatrice Tess Milne en cacaoboerin Assata Doumbia uit Ivoorkust. Samen met onze directeur Peter d’Angremond openden zij de pop-up. Hiermee is de eerste eetbare choco pop-up in Nederland geopend. Het thema van de pop-up is: ‘Break the system’. Bezoekers kunnen letterlijk een stukje chocolade van de winkel afbreken om zo symbolisch het oneerlijke handelssysteem te doorbreken.

Er zijn deze week verschillende activiteiten in onze pop-up. Kom ook langs!

  • Woensdag 20 november  om 16.00 uur komt actrice Britt Scholte langs in de shop voor een meet & greet. Kom ook samen met Britt chocolade eten!
  • Vrijdag 22 november om 15.00 uur kun je vlogster Bonnie van Boncolor ontmoeten in onze winkel. Neem je telefoon mee en maak jouw eigen chocolade vlog.
#BreakTheSystem

Openingstijden pop-up Utrecht Centraal (perron 18/19): 
Dinsdag 19 nov: 12.00-20.00 uur
Woensdag 20 nov: 08.00-20.00 uur (besloten event van 9.00 – 11.30u)
Donderdag 21 nov: 08.00-20.00 uur
Vrijdag 22 nov: 08.00-19.00 uur

Strijd mee voor eerlijke chocola!

Laat ook je stem horen voor een beter inkomen voor cacaoboeren! In onze pop-up kun je aangeven dat je eerlijke chocola wil, maar ook online kan jij je stem laten horen. Ga naar onze campagne pagina en maak een vuist voor eerlijke chocola. De keuze voor Fairtrade chocolade maak je uiteindelijk in de supermarkt. Benieuwd waar je eerlijke Sint chocolade kunt kopen? Kijk hier voor verkooppunten. 

Fairtrade draagt bij aan ontwikkelingsdoelen Verenigde Naties
De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn opgesteld door de Verenigde Naties en moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Fairtrade draagt op verschillende manieren bij aan deze doelen. Zo helpt de Fairtrade minimumprijs tegen armoede bij boeren en arbeiders. Ook helpen de Fairtrade standaarden de gelijkheid tussen man en vrouw te verbeteren. Zo faciliteert Fairtrade bijvoorbeeld een startfinanciering voor vrouweninitatieven. Meer manieren waarop Fairtrade bijdraagt aan de SDG’s zijn te lezen in onze blog.
Copyright © 2019 Stichting Max Havelaar, All rights reserved.
We sturen je informatie over Fairtrade omdat je aangegeven hebt hierin geïnteresseerd te zijn.

Our mailing address is:
Stichting Max Havelaar
Arthur van Schendelstraat 550
Utrecht, 3511 MH
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.