'De oesters zijn goed gevuld en heerlijk van smaak'
 
VIS Magazine
 
 
 
Urker vishandel Schinkel verkoopt salades en patés als smaakmakers
 
Zijn vrouw en kinderen zijn een enorme steun in het bedrijf van Wout Schinkel van Urker vishandel Schinkel. Zij helpen hem met het bereiden van salades en patés en het schoonmaken van de wagen. “Als zij niet mee zouden werken, zou ik die ‘smaakmakers’ niet meer kunnen maken."
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Oesterseizoen 2020/2021 officieel geopend
 
Het oesterseizoen 2020/2021 is officieel geopend op 17 september in Yerseke. "De oesters zijn goed gevuld en heerlijk van smaak”, zegt Kees van Beveren, voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging, over de kwaliteit van de oesters.
 
Lees verder
 
Holland Fisheries Event komt met online beursjournaal
 
Vanwege het coronavirus gaat het Holland Fisheries Event dit jaar niet door. In plaats daarvan is er op 2 oktober een online beursjournaal. De datum voor de volgende editie is ook al bekend. Op 7 en 8 oktober 2022 komt de visserijsector weer samen.
 
Lees verder
 
Ontslag op staande voet door ‘diefstal’?
 
Stel je voor. Een medewerker steelt geld of goederen uit je vishandel. Mag je hem dan op staande voet ontslaan? Smit en Smit Advocaten legt het uit.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
‘Allemaal een passie voor eten’
 
Gerechten vormen een steeds groter deel van de verkoop. Dat biedt visspecialisten de kans om meer dan ooit met hun eigen stijl en smaak extra markt te veroveren. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag rondom het thema smaakmakers met Visspecialist Sluizeman.
 
Lees verder
 
 
 
Bewuste visweek 2020 van start
 
De zevende editie van de Bewuste Visweek is gestart. Van 21 tot en met 27 september brengen MSC en ASC verantwoord gevangen en geweekte vis met het groene ASC of het blauwe MSC-keurmerk onder de aandacht van de consument. 
 
Lees verder
 
Peter Oreel Nederlands Kampioen Oestersteken
 
Peter Oreel uit Yerseke heeft het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken gewonnen. Op 14 september gingen negen deelnemers voor de achtste keer de strijd met elkaar aan. Na een aantal rondes kwam Oreel kwam als beste uit de bus.
 
Lees verder
 
Meer nieuws
 
 
 
Boeken
Het Zeeuwse Mossel kookboek
 
“We eten ze al eeuwenlang, ze zijn de grote trots van het zilte Zeeuwse land, worden bezongen in de liederen van Bløf en zijn niet weg te denken van de menukaart: mosselen, het belangrijkste product uit de Nederlandse
schelpdierenkweek, óns’ delicate schelpje dat door de jaren heen alleen maar wint aan populariteit.”
Bart van Olphen ging voor dit boek aan de slag met échte Zeeuwse mosselen van de familie Schot bij Neeltje Jans.
 
Lees verder
Magazine
Vismagazine 7 - 2020
 
Op 29 september verschijnt het nieuwe nummer van Vismagazine. De thema's van dit nummer zijn schaal- en schelpdieren en innovaties. Met onder andere:
  • Viszaken kiezen voor duurzame vis
  • De ambities van World of Oysters
  • Vissers lanceren streekmerk Wiedenvis
  • Oestervisser Jaap Pekaar
  • Broodje paling favoriet bij klant tankstation
 
Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw!
 
Abonneer nu!
 
Abonneren?
 
 
Bekijk het aanbod
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2020 Alea Publishers